EUROLYGA 2023

Nutylėti faktai: kiek Kauno „Žalgiryje“ uždirbs A. Kavaliauskas?

Antanas Kavaliauskas sudrebino Lietuvos krepšinio rinką ir galiausiai persikėlė į komandą, kurioje žadėjo niekada nežaisti. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ kapitonas sukirto rankomis su Kauno „Žalgirio“ ekipa.

A.Kavaliauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Kavaliauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-26 15:27, atnaujinta 2017-05-14 20:21

Apie Lietuvos krepšinio rinktinės nario ir Kauno klubo sąjungą buvo kalbama jau ilgai, bet oficialiai tą „Žalgiris“ patvirtino tik penktadienio popietę.

44-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius „Žalgiryje“ vilkėsiantis vidurio puolėjas praėjusią vasarą sudarė sutartį su „Lietuvos rytu“, bet vilniečiai nesugebėjo išlaikyti brangiausio klubo krepšininko ir ieškojo jam naujos darbovietės.

Priimti vidurio puolėją mielai sutiko principiniai varžovai, A.Kavaliauską vilioję ir praėjusią vasarą.

„Žalgiris“ paskelbė, kad su centru pasirašyta dvejų metų sutartis. Neoficialių šaltinių teigimu, sutartyje yra galimybė ją pratęsti dar vienam sezonui – tik neaišku, „pliusą“ turi žaidėjas ar komanda.

Taip pat teigiama, kad „Žalgiris“ centrui turėtų mokėti apie 270 tūkstančių eurų metinį atlyginimą.

„Baigdami komandos komplektaciją ieškojome dar vieno aukštaūgio. Negalėjome nepasinaudoti proga pasirašyti sutarties su Lietuvos rinktinės nariu. Svarbus faktorius, kad radome vidurio puolėją, kuris yra lietuvis, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Tikiu, kad greitai įsiliesiu į komandą. Stengsiuosi savo žaidimu ir atsidavimu komandai įrodyti, kad galiu būti tikras žalgirietis“, – teigė pats A.Kavaliauskas.

A.Kavaliauskas praėjusį sezoną rungtyniaudamas Europos taurės varžybose per rungtynes pelnydavo po 10,3 taško ir atkovodavo po 5,9 kamuolio.

Vidurio puolėjas dar niekada nerungtyniavo Eurolygos komandoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.