EUROLYGA 2023

Laikas tiksi: kokie galimi Donato Motiejūno karjeros scenarijai?

Donatas Motiejūnas ir „Houston Rockets“ pasiekė intriguojantį derybų tašką. JAV sporto žiniasklaidos gigantui ESPN įvairūs šaltiniai paskelbė, kad krepšininkas ir klubas apsikeitė pasiūlymais, tačiau taip ir nesurado bendro taško.

D.Motiejūnas norėtų likti „Rockets“ ekipoje, kuriai atstovavo 4 sezonus.<br>S.Kuzminskaitės nuotr.
D.Motiejūnas norėtų likti „Rockets“ ekipoje, kuriai atstovavo 4 sezonus.<br>S.Kuzminskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2016, 8:44 AM, atnaujinta May 11, 2017, 4:57 PM

Laisvuoju apribotu agentu po sezono tapęs 26 metų 213 cm ūgio krepšininkas visą vasarą mėgino gauti didesnės vertės sutartį. Tačiau ESPN skelbė, kad D.Motiejūnas ir „Rockets“ klubas rimtam pokalbiui susėdę nebuvo mėnesį.

D.Motiejūnui yra pateiktas kvalifikacinis 4,4 milijono JAV dolerių vertės pasiūlymas. Šio pasiūlymo galiojimas baigsis sekmadienio vidurnaktį.

D.Motiejūno agentas B.J.Armstrongas ESPN sakė, kad „Rockets“ klubui nurodė per šeštadienį paruošti tinkamą sutartį.

Tarp galimybių – ir Europa

Jeigu D.Motiejūnas nepasirašys kvalifikacinės sutarties ar leis baigti galioti pasiūlymo laikui, jis galiausiai galės sudaryti vienerių metų sutartį su „Rockets“, bet tada turėtų gauti dar mažiau pinigų. Jeigu taip nutiktų, „Rockets“ negalėtų iškeisti D.Motiejūno, kaip tai mėgino padaryti praėjusį sezoną, nebent pats krepšininkas jiems suteiktų leidimą.

D.Motiejūnas vis dar gali pasirašyti sutartį su kitu klubu, bet tik trys komandos – „Philadelphia 76ers“, „Denver Nuggets“ ir „Brooklyn Nets“ – turi pakankamos erdvės algų kepurėje, kad galėtų jam pateikti pasiūlymą. Tačiau visi šie klubai savo sudėtyje turi 20 žaidėjų, tad jiems tektų išmesti vieną krepšininką, kad atsirastų vietos D.Motiejūnui.

Kadangi D.Motiejūnas yra apribotas agentas, „Rockets“ galėtų pasiūlyti šiek tiek geresnę sutartį ir automatiškai krepšininkas keliautų žaisti į Hjustono klubą.

D.Motiejūnas taip pat gali sugrįžti žaisti į Europą arba tiesiog praleisti sezoną.

Žino, kur panaudotų

„Rockets“ klubas užsispyręs ir iki šiol nepasiūlė nieko vertingo krepšininkui, kuris vasarą atsisakė prisijungti prie Lietuvos rinktinės, nes tikėjosi, kad galiausiai sulauks įvertinimo. Tačiau pati „Rockets“ komanda D.Motiejūną laiko vertingu nariu.

Treneris Mike'as D'Antoni ketvirtadienį sakė, kad galėtų D.Motiejūną laikyti atsarginiu krašto puolėju, kuris keistų Ryaną Andersoną.

„Rockets“ klubas dabar treniruočių stovykloje turi 19 krepšininkų, tad dar yra viena vieta, kurią užimti gali ir D.Motiejūnas.

Praėjusią savaitę „Rockets“ generalinis direktorius Darylas Morey sakė, kad situacija su D.Motiejūnu nė kiek nepasikeitė.

Pats krepšininkas atsisakė komentuoti situaciją.

„Rockets“ praėjusį sezoną jau buvo iškeitusi D.Motiejūną į „Detroit Pistons“ klubą, tačiau šis per papildomą NBA lygos suteiktą laiką atšaukė mainus. „Pistons“ klubas pranešė, kad D.Motiejūnui nepavyko tinkamai įveikti medicininio patikrinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.