EUROLYGA 2023

S. Jovaiša apie „Žalgirį“: „Susitaikykite – ekipa Eurolygos tikrai nelaimės“

Kauno „Žalgiris“ viešėjo ten, kur jos strategas Šarūnas Jasikevičius kadaise praleido ketverius savo krepšininko karjeros metus – pas Atėnų „Panathinaikos“ ekipą. Tačiau svetingumu Graikijos ekipa pasižymėjo tik už krepšinio arenos durų – startinėse naujosios Eurolygos rungtynėse pergalės siekęs „Žalgiris“ penktadienio vakarą galiausiai buvo priverstas kapituliuoti prieš Atėnų komandą 76:84.

S.Jovaiša ir A.Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
S.Jovaiša ir A.Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-15 11:26, atnaujinta 2017-05-10 20:39

Kauno klubas daugiau kaip tris kėlinius neleido ramiai kvėpuoti šeimininkams, kaskart vis grasindamas nugvelbti pergalę iš Atėnų. Vis dėlto klaidos, padarytos per rungtynes, kirto žalgiriečiams itin skaudžiai akistatos pabaigoje.

„Ką čia ir pridursi. Geri tie mūsų „Žalgirio“ žaidėjai, tačiau negalima daryti vaikiškų klaidų. Jos ir lemia rungtynių baigtį. Kitą vertus, žiūrėjau penktadienio mačą su „Panathinaikos“ ir mane niekaip neapleido mintis, kad kauniečiai lyg ir žaidžia, tačiau tų „dantų“ ir „nagų“, kurie turi būti norint laimėti, jų nėra. Na, žaidžia komanda – ir tiesiog žaidžia“, – pirmąją Kauno „Žalgirio“ Eurolygos dvikovą apžvelgė Seimo narys ir krepšinio specialistas Sergejus Jovaiša.

Ne itin linksmai po pirmojo šio sezono pralaimėjimo Eurolygoje kalbėjo ir kauniečių komandos treneris Š.Jasikevičius. „Mačą įvardinčiau kaip neišnaudotų galimybių susitikimą. Turėjome aiškų žaidimo planą, kai kur norėjome rizikuoti, bet kai kur – neturėjome to daryti. Tačiau rizikavome ir gavome bausmę. Manyčiau, mūsų klaidos padėjo varžovams atitrūkti ir laimėti. Be to nepataikėme daug metimų. Per daug metimų, kad galėtume laimėti. Vyrai kovojo ir nė kiek nesijaudinau dėl jų nusiteikimo ir darbo“, – kalbėjo penktadienį Graikijoje Š.Jasikevičius.

„Žinoma, klaidos daug ką lemia. Ir tai, kad nepasisekė laimėti šio mačo, bus jaučiama visą sezoną – juk kiekviena pergalė išvykoje yra aukso vertės. Jei kalbėsime apie tas klaidas, kurias padarė kauniečiai, tai lyg ir įmanoma surasti tam paaiškinimų, bet viskas susiveda į vieną – kodėl tas pačias klaidas daro tik mūsų žaidėjai, o to nedaro varžovai. Kai kas žaidžia su „Žalgiriu“, dukart tokių pačių klaidų nedaro. Pasižiūrėkite, kauniečiams pritrūko iki sėkmės  2-3 metimų. Tiek pat buvo padaryta vaikiškų klaidų. Matematika paprasta – neprarask kamuolio rungtynių metu ir dvikovos pabaigoje būsi nugalėtoju“, – dėstė mintis S.Jovaiša.

Žinomas krepšinio specialistas aiškino, kad pralaimėjimą neturėtų asmeniškai sau priskirti žalgiriečių treneris Š.Jasikevičius.

„Dažnai treneriai kalba, kad jie privalo prisiimti nesėkmės naštą. Bet šiuo atveju nematau Š.Jasikevičiaus kaltės, kad „Žalgiris“ pralaimėjo. Sakysime taip – visi žinome, kad B.Motumas yra nekoks gynėjas, tačiau šįkart jis buvo labai geras puolime – įmetė 19 taškų. Ką pasirinkti – taškus ar gerą gynybą? Ir tikrai ne treneris kaltas, kad K.Pangosas aikštę paliko tik su trimis taškais, o E.Ulanovas tiesiog pasimetė aikštėje“, – pasakojo buvęs „Žalgirio“ žaidėjas.

S.Jovaiša pasvarstė ir rėžė, kad nenorėtų išskirti nė vieno žalgiriečio, kovojusio su „Panathinaikos“, o ekipai už mačą būtų galima skirti septynis balus iš dešimties.

„Daugiau duoti negaliu, nes „Žalgiris“ nesistengė laimėti. Žinote, pasakysiu taip – Kauno klubas nebuvo akiplėšiškas. Jam trūko noro nugalėti. Žaidė ir žaidė“, – konstatavo ir pats trenerio duoną valgęs Seimo narys.

Kalbėdamas apie žalgiriečių ateitį naujame Eurolygos sezone, kur 16 klubų žais dviejų ratų sistema, aštuonios geriausios komandos varžysis atkrintamosiose kovose, o čempionas paaiškės finalo ketverto batalijose, S.Jovaiša buvo kategoriškas: „Reikia nepykti ant „Žalgirio“ komandos ir neverta jos labai kritikuoti – visiems optimistams ir entuziastams reikia susitaikyti su mintimi, kad šį sezoną kauniečiai tikrai nežais finaliniame ketverte ir jau tikrai nelaimės Eurolygos. Žalgiriečiai varžysis, sieks įgyti kur kas daugiau patirties ir darys išvadas po nesėkmių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.