EUROLYGA 2023

Buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris nori tapti Krepšinio federacijos prezidentu

Estijos krepšinio laukia permainos – greičiausiai labai greitai šios šalies Ministru Pirmininku tapsiantis Estijos krepšinio federacijos (EKF) prezidentas Juri Ratas paskelbė išankstinius šios organizacijos vadovo rinkimus. Ir iki šio antradienio, paskutinės kandidatų paraiškų padavimo datos, į estų krepšinio prezidento postą suskubo pretenzijas pareikšti tik vienas žmogus – Jaakas Salumetsas.

Jaakas Salumetsas nori tapti Estijos krepšinio federacijos vadovu.<br>youtube.com
Jaakas Salumetsas nori tapti Estijos krepšinio federacijos vadovu.<br>youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2016, 3:04 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 7:27 PM

Apie savo norą tapti EKF vedliu buvęs praeityje žinomas estų treneris paskelbė dar praėjusią savaitę ir pateikė visus būtinus dokumentus.

67-erių Estijos krepšinio rinktinės treneriui niekas konkurencijos sudaryti nepanoro. J.Salumetsas 1993-ųjų krepšinio sezone tapo pirmuoju užsienio treneriu, kuris vadovavo Kauno „Žalgirio“ komandai.

Iš Henriko Giedraičio estafetę perėmęs estas buvo tas treneris, su kuriuo „Žalgiris“ startavo Lietuvos krepšinio lygos čempionate. Po metų J.Salumetsą, jau LKL čempioną, persiviliojo Estijos krepšinio federacija ir pasiūlė vadovauti nacionalinei ekipai bei Talino „Kalev“ klubui.

Savo postą jis perdavė tuometiniam jaunam ir perspektyviam treneriui Jonui Kazlauskui, kuris „Žalgirio“ laivą į priekį vedė šešerius metus.

Tuo tarpu J.Salumetsas estų nacionalinei komandai dirigavo iki 1997 metų, po to perėmė Australijos rinktinės stratego kėdę, kartu su Martinu Muurseppu vyko į NBA ir stažavosi „Utah Jazz“, „Miami Heat“ ir „Dallas Mavericks“ ekipose. Taip pat esto karjeros vingiai buvo pakrypę ir į Maskvos CSKA klubo trenerių štabą.

Pastaruoju metu krepšinio specialistas labiau yra matomas ir girdimas politinėje aplinkoje – jis atstovauja Reformų partijai.

Estijos krepšinio vadovo rinkimai vyks gruodžio 18 dieną Pernu mieste, o kad J.Salumetsas būtų išrinktas vadovu, reikia, jog suvažiavime už jį balsuotų dvi trečiosios delegatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.