EUROLYGA 2023

JAV spauda neabejoja: Domantas Sabonis gali tapti superžvaigžde

JAV žiniasklaida nedvejoja – Domantas Sabonis yra „Oklahoma Thunder“ ateitis. 20-metis krepšininkas NBA debiutavo tik šį sezoną, tačiau ekipos treneris Billy Donovanas jau rado jam vietą startinėje sudėtyje.

D. Sabonis<br>„Facebook“ nuotr.
D. Sabonis<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2016, 11:10 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 12:10 PM

Per dvylika rungtynių, iš kurių visas pradėjo starto penkete, D. Sabonis vidutiniškai rinko po 7,2 taško ir atkovojo po 3,3 kamuolius.

Tokio šanso parodyti savo gebėjimus sulaukia nedaugelis NBA naujokų, tad D. Saboniui kartu tenka ir nemaža atsakomybė. Gonzagos universiteto komandoje praėjusius du sezonus rungtyniavusiam krepšininkui keliami itin aukšti reikalavimai.

„Jis neturi būti vadinamas perspektyviu, jis turi būti geras čia ir dabar“,- rašo JAV spauda.

Nors jauniausiojo Arvydo Sabonio sūnaus statistiniai rodikliai nėra prasti, tačiau matosi, kad grumtis su aukščiausio lygio NBA aukštaūgiais D. Saboniui kol kas yra pernelyg sunki užduotis. Jaunajam krepšininkui trukdo masės ir jėgos trūkumas, kurio žaisdamas NCAA lygoje jis nejuto.

Būtent dėl to „Thunder“ strategas B. Donovanas D. Sabonį aikštėje stengiasi išnaudoti universaliai. Ir panašu, jog šis sprendimas kol kas pasiteisina- lietuvis nuo tritaškio linijos meta 45 procentų taiklumu, taip leisdamas komandos draugams pailsėti nuo greito žaidimo tempo.

Tačiau D. Sabonio pasirodymą analizuojantis JAV žurnalistas Jonathan Tjarksas svarsto, kad suprastėjus šiam krepšininko statistiniam rodikliui, B. Donnovanui greičiausiai tektų pasodinti lietuvį ant suolo. Jis rašo, jog „Thunder“ vis dar trūksta žaidėjo indėlio gynyboje- ekipa D. Saboniui esant aikštėje praleidžia 1,8 taško daugiau nei įmeta.

Visgi svarbu prisiminti, kad skylėta gynyba pasižymi daugelis pirmuosius sezonus NBA rungtyniaujančių krepšininkų, tad dėl to jaudintis neverta.

„Jei krepšininkas ir toliau sėkmingai atakuos iš tolimų distancijų, varžovams teks jį ginti iš arčiau, o tai leis laisviau veržtis link krepšio“,- mano J. Tjarksas.

Žurnalistas pabrėžia, kad D. Sabonio perspektyvos yra milžiniškos, ir sėkmingai klostantis karjerai, lietuvis turės visas galimybes tapti superžvaigžde.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.