EUROLYGA 2023

D. Motiejūnas apramino ambicijas ir pasiduoda – jis sugrįžta į „Rockets“

Donatui Motiejūnui ir „Houston Rockets“ klubui pagaliau pavyko susitarti – pranešama, jog lietuvis artimiausiu metu pasirodys medicininėje apžiūroje. Pasak naujausių žinių, aukštaūgis penktadienį ryte vietos laiku atvyks į klubo medicininę apžiūrą – Lietuvoje tuomet jau bus vakaras.

Donatas Motiejūnas<br>AFP nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-09 10:38, atnaujinta 2018-02-09 23:40

Jeigu medikai neaptiks problemų su nugara ar kitų sveikatos sutrikimų, įsigalios jo ketverių metų kontraktas su „Rockets“ ekipa, per kuriuos jis gaus 31 mln. JAV dolerių.  Lietuvis jau įtrauktas į „Rockets“ sudėtį, tačiau dar yra neaktyvus žaidėjas.

Krepšininkas praėjusią savaitę pasirašė ketverių metų, 37 mln. JAV dolerių vertės sutartį su „Brooklyn Nets“, bet „Rockets“ pasinaudojo galimybe ir išsaugojo lietuvį, pasiūlydama identišką kontraktą.

Tiesa, jie pasinaudojo teise ir išbraukė premijas, kurias buvo numatę „Nets“ vadovai. Dėl to sutarties vertė sumenko iki 31 mln.

Tai suerzino D.Motiejūną ir su agentu B.J.Armstrongu jie nusprendė nepasirodyti medicininėje apžiūroje.

 “Hjustono ekipa neatšauks susitarimo ir neketina leisti D.Motiejūnui grįžti į agentų rinką, skelbia šaltiniai“, – trumpą žinutę „Twitter“ tinkle dar trečiadienį paliko J.Feigenas.

Lietuvio ir „Rockets“ klubo kontrakto odisėja prasidėjo dar praėjusį sezoną, kai krepšininko reabilitacija užtruko ilgiau, nei tikėtasi, – 2015 metų balandį kauniečiui buvo atlikta nugaros operacija. 

Gruodžio pradžioje lietuvis grįžo, o jo reabilitacija užtruko daugiau nei aštuonis mėnesius. Netrukus mūsiškis vėl pradėjo jausti nugaros skausmus ir nežaidė apie mėnesį. 

Galiausiai jis grįžo, bet vasario mėnesį buvo iškeistas į „Detroit Pistons“ komandą. „Pistons“ organizacija viešai reiškė džiaugsmą tokiais mainais ir laukė aukštaūgio išskėstomis rankomis. Tačiau D.Motiejūnui teko krautis lagaminus atgal ir grįžti į Hjustoną – komandą, kuri jo atsisakė. 

Taip nutiko dėl to, D.Motiejūnas neperėjo „Pistons“ medicininės patikros – klubas suabejojo lietuvio nugaros būkle. „Pistons“ netgi paprašė NBA išimties, kad galėtų ilgiau svarstyti, ar pasilikti žaidėją. Netrukus Detroito klubas paskelbė, kad mainus atšaukia. D.Motiejūnas labai piktinosi šiuo žingsniu, o specialistai jau tada prognozavo, kad toks įvykis stipriai atsilieps vasarą. 

Grįžęs į „Rockets“ D.Motiejūnas baigė sezoną ir kelis kartus blykstelėjo, bet tai neįtikino nei Hjustono vadovų, nei kitų NBA komandų. Vasarą jis tapo laisvuoju apribotuoju agentu, o „Rockets“ dar birželio 30-ąją žengė pirmą žingsnį, norėdama komandoje išlaikyti lietuvį. 

Teksaso klubas tada pateikė pirminį pasiūlymą – vienų metų 3,4 mln. JAV dolerių vertės sutartį. Tada dėl derybų D.Motiejūnas atsisakė prisidėti prie Lietuvos rinktinės ir žaisti Rio žaidynėse. D.Motiejūnas tikėjosi greitai susitarti su „Rockets“. 

Derybų eiga viešai buvo aptariama retai, bet greitai tapo aišku, kad krepšininkas nori kur kas ilgesnės ir pelningesnės sutarties, kurios Hjustono vadovai nesiruošė pateikti. Tačiau po to, kai „Nets“ pasiūlė 37 mln. dolerių sutartį, „Rockets“ suskubo nepaleisti lietuvio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.