EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinės strategas į savo pagalbininkus vilioja NBA skautą?

Vis labiau artėjant kitų metų Europos krepšinio čempionato kovoms, pradeda aiškėti ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio štabo kontūrai. Naujasis ekipos strategas Dainius Adomaitis greičiausiai vieno iš asistentų postą siūlys užimti iki tol nacionalinėje ekipoje dirbusiam Benui Matkevičiui. Tuo metu buvę Jono Kazlausko padėjėjai Darius Maskoliūnas ir Gintaras Krapikas turėtų likti už sąrašo borto – jiems D.Adomaitis darbų nežada siūlyti.

D.Adomaitis<br>T.Bauro nuotr.
D.Adomaitis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-13 11:13, atnaujinta 2018-02-09 22:55

„Visokių minčių yra apie asistentus.  Pokalbiai vyksta“, – po „Eurobasket 2017“ burtų traukimo ceremonijos ir varžovų paviešinimo žiniasklaidai kalbėjo rinktinės treneris D.Adomaitis. Bet metams baigiantis, atrodo, kad strategas baigia narplioti savo būsimo štabo klausimų mazgus.

33-ejų B.Matkevičius jau nuo 2013 metų buvo Lietuvos rinktinės skautas – pas save į nacionalinę ekipą stebėti varžovų žaidimo ir gliaudyti jų galimos strategijos su lietuviais jį pasikvietė J.Kazlauskas, su kuriuo jie kartu dirbo Maskvos CSKA klube.

Manoma, kad B.Matkevičiaus vieta bus siūloma D.Adomaičio treniruojamos Klaipėdos „Neptūno“ ekipos treneriui Mindaugui Braziui.

2014 metais B.Matkevičius tapo NBA klubo „Boston Celtics“ tarptautiniu skautu ir juo dirba iki šiol.

D.Adomaitis jau pradėjo mąstyti ir apie galimas žaidėjų kandidatūras į nacionalinę ekipą. Jis tikino, kad pradžioje pasikalbėjo su ekipai šiais metais padėti negalėjusiu Donatu Motiejūnu. 

„Su Donatu kalbėtis teko. Manau, kad šioje situacijoje sunkiausia yra pačiam Donatui. Jam reikia išsispręsti visas problemas, ištrūkti iš situacijos, kurios įkaitu yra, ir rungtyniauti. Tada bus galima grįžti prie šios temos. Žaisti rinktinėje, jis man sakė, kad vienareikšmiškai nori, – teigė D.Adomaitis. – Jo požiūris šiuo klausimu yra tik teigiamas. Žinote, tai – Lietuvos rinktinė. Tai kiekvienam yra garbės klausimas, kiekvienas nori atstovauti savo šaliai. Visi žino, kokia čia atmosfera, koks požiūris, kokia organizacija, kokios sąlygos. Apie norus kalbos čia nėra, kitas klausimas yra sveikata, traumos ir kiti faktoriai. Svarbiausia, kad visi iki rinktinės būtų sveiki.“

Šių metų spalį Lietuvos krepšinio federacija su jos prezidentu Arvydu Saboniu priešakyje nutarė, kad į „Eurobasket 2017“ rinktinę ves D.Adomaitis, nes J.Kazlauskas nutarė nepratęsti sutarties.

 Arvydas Sabonis atskleidė, kad Lietuvos krepšinio federacija (LKF) naujuoju rinktinės treneriu tapusį Dainių Adomaitį buvo įrašiusi trečiuoju numeriu.

Pirmiausia A.Sabonis kreipėsi į anksčiau ekipai vadovavusį ir du Europos čempionatų sidabro medalius per olimpinį ciklą laimėjusį Joną Kazlauską, tada pateikė pasiūlymą Šarūnui Jasikevičiui.

Kai Kauno „Žalgirio“ treneris atsisakė, atėjo eilė ir dabar prie Klaipėdos „Neptūno“ vairo stovinčiam D.Adomaičiui.

„Galiu pasakyti paprastai. Kai baigėsi olimpiada, vyrukų paklausiau, ką jie norėtų matyti kitus ketverius metus. Jiems atsiuntėme penkių trenerių sąrašą. Mėginome dar kalbėti su J.Kazlausku, bet nepavyko. Tada buvo Šarūnas Jasikevičius, bet jis pasakė, kad pradžioje galvoja apie klubą. Kitas sąraše buvo Dainius. Jis irgi turėjo laiko pagalvoti ir pasakė „taip“, – sakė A.Sabonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.