EUROLYGA 2023

„Raptors“ galvos skausmas dėl Jono Valančiūno: lietuviui metas krautis daiktus?

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) užkulisiuose kuo toliau, tuo dažniau skamba Jono Valančiūno pavardė, tačiau ne dėl sėkmingo žaidimo, o dėl galimo persikėlimo kitur.

J.Valančiūnas gali pakeisti komandą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas gali pakeisti komandą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

krepsinis.net

Feb 1, 2017, 2:29 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 12:55 AM

Toronto „Raptors“ komandos vidurio puolėjas retai sulaukia perdavimų, kadangi pirmaisiais smuikais groja daugumą ekipos metimų atliekantys DeMaras DeRozanas ir Kyle‘as Lowry.

Taip pat Kanados ekipos Achilo kulnu pastaruoju metu tapo gynyba, o J.Valančiūnas nėra pagarsėjęs kaip geras žaidėjas ginantis, ypatingai prieš „du prieš du“ derinį.

„Toronto Sun“ rašo, kad dėl skylėtos gynybos kalti prastai besiginantys gynėjai, kurie praleidžia savo dengiamuosius į baudos aikštelę, o ten lietuvis yra per lėtas, jog užlopytų visas paliktas skyles.

Akivaizdu, kad J.Valančiūnas „Raptors“ gretose nėra iki galo išnaudojamas, kadangi tiesiog netinka šiai komandai. Dwane‘as Casey prieš kurį laiką aiškiai pasakė, kad Jonas turi dominuoti aikštelėje, priešingu atveju jis sėdės ant suolo.

Iki mainų laikotarpio pabaigos liko kiek daugiau nei 3 savaitės, todėl sulig kiekviena diena pranešimų apie galimą J.Valančiūno išvykimą tik daugės. Mūsiškio rinkos vertė yra mįslė NBA apžvalgininkams, bet jie teigia, kad „centras“ yra paklausus, nes uždirba palyginant nedidelę sumą – po 15–16 mln. JAV dolerių per sezoną, kas augančioje „algų kepurėje“ yra pakankamai kuklus rodiklis, atsižvelgus į tai, kokią naudą ekipai gali atnešti atletas.

„The Star“ taip pat pataria „Raptors“ mainyti J.Valančiūną, kadangi prisivilioti laisvųjų agentų žvaigždžių šiai komandai bus labai sudėtinga, o už lietuvį galima gauti tikrai solidų žaidėją.

Juolab, kad ir išvykus Valančiūnui komandoje dar liks Lucasas Nogueira, Jakobas Poeltlas ar Pascalis Siakamas. Masai‘us Ujiri turi priimti labai sudėtingą sprendimą, kuris gali būti nepopuliarus Toronte, bet ilgalaikėje perspektyvoje atneš naudos.

Vargu, ar su esama sudėtimi „Raptors“ pajėgi pakartoti bent jau praėjusių metų sėkmę, ką jau kalbėti apie patekimą į NBA superfinalą. O ir pačiam J.Valančiūnui pokyčiai gali išeiti į naudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.