EUROLYGA 2023

Sergejus Jovaiša prieš grandų mūšį įgėlė Davidui Loganui ir Tomui Pačėsui

Dar viena Kauno „Žalgirio“ pergalė – tokią vienareikšmišką ir užtikrintą nuomonę turi legendinis krepšininkas Sergejus Jovaiša apie artėjantį Lietuvos grandų krepšinio mūšį, kurį stebės įsitaisęs prie namų televizoriaus.

S.Jovaiša turi savo nuomonę apie D.Loganą ir T.Pačėsą.<br>D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
S.Jovaiša turi savo nuomonę apie D.Loganą ir T.Pačėsą.<br>D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
K.Pangosas tapo tikru ginklu kovose prieš „Lietuvos rytą“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Pangosas tapo tikru ginklu kovose prieš „Lietuvos rytą“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
B.Motumas yra produktyviausias „Žalgirio“ narys, kylantis nuo atsarginių suolelio.<br>G.Bitvinsko nuotr.
B.Motumas yra produktyviausias „Žalgirio“ narys, kylantis nuo atsarginių suolelio.<br>G.Bitvinsko nuotr.
T.Pačėso emocijos gali turėti neigiamą įtaką žaidėjams, mano S.Jovaiša.<br>D.Umbraso nuotr.
T.Pačėso emocijos gali turėti neigiamą įtaką žaidėjams, mano S.Jovaiša.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Loganas turėtų atsigręžti į komandos draugus.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Loganas turėtų atsigręžti į komandos draugus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 5, 2017, 9:15 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 6:58 PM

„Vienas su savimi pašūkauju, pasikeikiu ir kažkaip lengviau. „Žalgiris“ laimės, – nespėjęs net išgirsti klausimo iki galo atšauna Seimo narys. – Aš visada taip sakysiu. Jeigu žiūrėsime tik į galimybes, „Žalgirio“ potencialas yra didesnis ir tereikia jį išnaudoti“.

Sekmadienį „Siemens“ arenoje Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“ susitiks jau trečią kartą šiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone. Pirmus du susitikimus laimėjo žalgiriečiai – pirmąjį taip pat Vilniuje 74:66, o Kaune pergalę šventė dar užtikrinčiau – 84:68.

„Žalgiris“ tuo metu buvo neblogoje sportinėje formoje. Dabar skirtumas tas, kad jau abi komandos yra gana aukštame lygyje“, – mano S.Jovaiša.

Jis kartu nesureikšmina ir pirmadienį kauniečių patirto pralaimėjimo Panevėžyje prieš „Lietkabelį“ – grandų mūšio metu apie atsipalaidavimą kalbos net negali būti.

Davido Logano faktorius

34-erių Davidas Loganas šiame sezone vienareikšmiškai yra vadinamas „Lietuvos ryto“ lyderiu, tačiau pirmuose grandų mūšiuose vilniečių kapitonas nė iš tolo nebuvo panašus į vedlį.

Per dvejas rungtynes su „Žalgiriu“ 185 cm gynėjas surinko tik 19 taškų, iš žaidimo pataikydamas vos 6 metimus iš 22.

„D.Loganas kaip žaidėjas „Lietuvos rytui“ yra ir gerai, ir blogai. Gerai tuo, kad kai kuriose rungtynėse prižvejoja taškų. Tokio žaidėjo anksčiau trūkdavo ekipai.

Blogai tuo, kad imdamasis daug naštos ant savęs, jis atima galimybę iš kitų žaidėjų. Tada tie žaidėjai svarbiais momentais bijo atsakomybės ir žiūrį tik į jį“, – netikėtai „Lietuvos ryto“ kapitoną įvertino S.Jovaišą.

Jam užkliuvo ir trečiadienio Europos taurės rungtynės, kuriose vilniečiai Jeruzalėje nusileido „Hapoel“, o D.Loganas nors ir pelnė 10 taškų, bet pataikė vos vieną dvitaškį iš septynių, o iš tiek pat mestų tritaškių tikslą pasiekė du. Amerikiečio naudingumas tesiekė du balus.

S.Jovaišos įsitikinimu, gynėjas prieš rungtynes su „Žalgiriu“ turėtų imtis mažiau iniciatyvos, jeigu kartosis pirmųjų akistatų scenarijus, kai kauniečiai puikiai išsprendė jo problemą.

„Jam ir vėl bus skiriamas labai didelis dėmesys. Jeigu amerikietis nesupras, kad reikia tą skiriamą dėmesį išnaudoti padedant komandai, tai „Žalgirio“ užduotys gynyboje palengvės“, – perspėjo jis.

Kevino Pangoso ir Pauliaus Jankūno faktorius

Kol D.Loganas vis dar negali pasigirti sėkmingomis rungtynėmis prieš Kauno „Žalgirį“, du pliusus prie savo pavardės turi Lietuvos čempionų snaiperis Kevinas Pangosas.

Jis tapo kertiniu žaidėju, savo metimais žlugdžiusiu bet kokias vilniečių pastangas.

Kanadietis per dvejas rungtynes pelnė 38 taškus ir smeigė 10 tolimų metimų. S.Jovaiša tikras, kad gynėjas ir vėl susikurs savo progas, bet „Lietuvos rytas“ neturėtų akcentuoti gynybos vien į jį.

„K.Pangosas išnaudos tai, ką susikurs pats, ką sukurs komandos draugai. Vienas prieš vieną apsiginti prieš bet kokį žaidėją yra sunku. Todėl svarbu, kaip „Lietuvos rytas“ gynybą organizuos ne tik prieš K.Pangosą, bet ir prieš kitus žalgiriečius“, – mano jis.

Tuo tarpu „Žalgirio“ veidas ir įprastinė grandų mūšio žvaigždė Paulius Jankūnas kol kas, kaip ir D.Loganas, lieka šešėlyje. Antrosiose rungtynėse jis apskritai nepelnė taškų.

„Jeigu tos rungtynės būtų mirtinai lemiamos, Paulius jose deramai pasirodytų, – ankstesnių pasirodymų nesureikšmina S.Jovaiša. – O šiose, tarpinėse kovose, krepšininkai supranta, kas yra ypatingai svarbu“.

Traumų ir trenerių faktorius

Didelę svarbą „Žalgirio“ pergalėse prieš „Lietuvos rytą“ suvaidino ir atsarginių žaidėjų indėlis – per pirmas dvejas rungtynes kauniečių atsarginiai pelnė 83 taškus, kai „Lietuvos ryto“ – vos 51.

Ši situacija keistis neturėtų ir trečiajame grandų susitikime, nes jame gali nebūti dviejų svarbių „Lietuvos ryto“ žaidėjų – traumą išsigydžiusio Artūro Gudaičio ir neaiškios ligos kamuoto Deivido Gailiaus. Jie jau pradėjo treniruotis su ekipa, o treneris T.Pačėsas sakė, kad sekmadienį stengsis jiems suteikti bent kelias minutes.

Bet S.Jovaiša linkęs visą statistiką nustumti į šalį dėl vieno faktoriaus – skirtingo trenerių poveikio auklėtiniams.

Tiek Šarūnas Jasikevičius, tiek Tomas Pačėsas rungtynių metu sukuria atskirą spektaklį šalia aikštės. Emocingi treneriai nenustygsta vietoje ir dažnai atkreipia kamerų dėmesį.

„Iš „Lietuvos ryto“ pusės jaučiamas nervingumas, nepasitikėjimas, pereinantis į tam tikrą baimę. Didelę reikšmę turi tai, kaip vadovauja treneriai. Aš lyginu emocinius pakilimus – man atrodo, kad Šarūnas daro daugiau spaudimo teisėjams, o Pačėsas – savo žaidėjams, nepamiršdamas ir teisėjų.

Spaudimas savo žaidėjams duoda tam tikrą neigiamą antspaudą“, – trenerius lygino S.Jovaiša.

„Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ rungtynių pradžia – 17 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.