EUROLYGA 2023

Įdomi teorija: kodėl rimti „Thunder“ pokyčiai padės Domanto Sabonio karjerai?

Prasidėjus antrajai NBA sezono daliai Lietuvos krepšininkams teks tik dar daugiau konkurencijos, tačiau vienas jų dėl savo ekipoje įvykusių pokyčių tikrai neturėtų jaudintis – anot specialistų, Domantui Saboniui įvykę mainai išeis tik į gerą.

D. Sabonis<br>AFP/Scanpix
D. Sabonis<br>AFP/Scanpix
D. Saboniui tenka grumtis su labiau patyrusias varžovais<br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Saboniui tenka grumtis su labiau patyrusias varžovais<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 1, 2017, 1:28 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 7:54 PM

Į Oklahomą iš „Chicago Bulls“ atvyko 31-erių sunkusis krašo puolėjas Tajus Gibsonas bei 25-erių Dougas McDermottas, o vietoje jų „Bulls“ gavo Cameroną Payne'ą, Joffrey Lauvergne'ą ir Anthony Morrową.

Tačiau ką tokie pokyčiai reiškia jaunai „Thunder“ sudėčiai, kurią strategas Billy Donovanas formuoja žvelgdamas į ilgalaikes perspektyvas?

Kol kas atsinaujinusi Oklahomos ekipa su dabartine komplektacija sužaidė vos kelias rungtynes, tačiau specialistai jau spėjo pamatyti, kad tiek T. Gibsonas, tiek D. McDermottas lengvai įsijungė į trenerio planus ir tapo tikrai neprastu mainų laimikiu.

Žinoma, jiems prireiks daugiau laiko, kad galėtų demonstruoti geriausią žaidimą, tačiau kadangi reguliariajame sezone „Thunder“ liko tik kiek daugiau nei 20 rungtynių, visų akys krypsta būtent į tolimesnę ateitį ir į tai, kaip joje atrodys D. Sabonis.

„Vaikinas tikrai padeda ekipai ir solidžiai atrodo priekinėje linijoje. Žinant jo darbo etiką ir neeilinį krepšinio intelektą, nėra abejonių, jog jis taps puikiu NBA žaidėju.

Nors po naujųjų metų D. Sabonio žaidime matosi nuosmukis, kuris įpusėjus sezonui būdingas daugeliui naujokų, tačiau į komandą atvykus T. Gibsonui viskas turėtų pasikeisti į gerą – jis lietuviui bus pavyzdys.

Todėl jokių abejonių, kalbant apie D. Sabonio ateitį „Thunder“ tikrai nekyla, tačiau dėl savo paties tobulėjimo jam kurį laiką teks taikytis su antraeiliu vaidmeniu“, – rašo amerikiečių žurnalistas Markas Bruty.

T. Gibsonas greičiausiai užims vietą B. Donovano startiniame penkete ir taip iš jo išstums lietuvių aukštaūgį, tačiau D. Saboniui tai taip pat gali išeiti į naudą.

Nesunku pastebėti, jog D. Saboniui baudos aikštelėje stumdytis su varžovų startinio penketo puolėjais, kurie dažnai būna pirmo ryškumo žvaigždės, tikrai nelengva. Tad jei jo praleistas laikas aikštėje nesumažės, D. Sabonis gindamasis prieš nuo suolo kylančius silpnesnius oponentus galės įgauti dar didesnį trenerio pasitikėjimą.

Kitu atveju, T. Gibsonui negavus vietos aikštėje nuo pat susitikimo pradžios, lietuvio minutės antroje mačo pusėje kiek aptirptų, tačiau vieta starto penkete vis tiek garantuotų galimybę pasireikšti, ypač todėl, kad kaip tvirtina M. Bruty, „Jo susižaidimas su Stevenu Adamsu and Russellu Westbrooku jau gana akivaizdus“.

Tad D. Sabonis, nepaisant tolesnės įvykių sekos, neturi dėl ko jaudintis – nors natūralu, kad atvykus jo pozicijos žaidėjui, konkurencija gali gąsdinti, tačiau T. Gibsono karjera jau eina į pabaigą, o jaunajam lietuviui specialistai pranašauja šviesią ateitį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo