EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. Į ketvirtfinalį – du lietuviai

Eurolygos atkrintamosiose varžybose galės žaisti du lietuviai. Tai paaiškėjo per šią savaitę vykusias rungtynes, per kurias Kauno „Žalgiris“ prarado galimybes patekti į ketvirtfinalį, o Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu prasibrovė į stipriausiųjų aštuonetą ir prisidėjo prie gerokai anksčiau jame vietą rezervavusio Madrido „Real“ su Jonu Mačiuliu.

Paulius Jankūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2017, 10:23 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 6:35 AM

28-ajame ture „Žalgiris“ ketvirtadienį išvykoje iškovojo įtikinamą pergalę prieš Tel Avivo „Maccabi“ klubą 93:77, o iš trijų legionierių tarp nugalėtojų buvo tik J.Mačiulis.

Lietuvos krepšininkai „Žalgiriui“ ketvirtadienį pelnė beveik du trečdalius taškų – 61 iš 93. Vakaras Tel Avive buvo ypač įsimintinas Edgarui Ulanovui, kuris įmetė 20 taškų ir pasiekė karjeros rekordą. Varžovų aukštaūgiai netapo kliūtimi Kauno komandos priekinės linijos krepšininkams Antanui Kavaliauskui (14 taškų ir 7 atkovoti kamuoliai) bei Pauliui Jankūnui (12 taškų ir 7 atkovoti kamuoliai), o gynėjų indėlis šįkart buvo kuklesnis: netaikliai atakavęs Artūras Milaknis pelnė 6 taškus (2/8 metimų), Renaldas Seibutis – 5, Lukas Lekavičius – 4, o tik paskutinę minutę į aikštę įleistas Paulius Valinskas nespėjo nė karto mesti į krepšį.

Kauno komandos paraiškoje nebuvo vyriausio žaidėjo Roberto Javtoko.

„Maccabi“ ekipoje buvo registruoti šeši izraeliečiai, žaidė – keturi, taškų pelnė – tik du (Galis Mekelis ir Guy Pnini – po 8).

Tarp legionierių rezultatyviausiai žaidė Milano „Emporio Armani“ gynėjas Mantas Kalnietis. Tačiau jo taiklumas buvo labai prastas, o „Emporio Armani“ pratęsė nesėkmių seriją – ketvirtadienį namie beviltiškai nusileido Bambergo „Brose“ komandai 76:84. M.Kalnietis per 29,5 min. pelnė 8 taškus (3/13 metimų) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Ketvirtadienį namie labai prastai žaidė ir „Baskonia“, kurios treneris Sito Alonso neleido į aikštę T.Sedekerskio. „Baskonia“ pralaimėjo Atėnų „Panathinaikos“ komandai 63:72. Kitas Ispanijos klubas „Real“ penktadienį išvykoje nugalėjo Pirėjo „Olympiakos“ komandą 79:73 ir reguliariajame sezone užsitikrino mažiausiai antrąją vietą. J.Mačiulis rungtyniavo vidutiniškai – per 19 min. pelnė 7 taškus ir atkovojo 4 kamuolius.

Savaitės lietuviai

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Kol komandai viskas ėjosi kaip per sviestą, P.Jankūnas į akis per daug nekrito. Bet vos tik ketvirtojo kėlinio viduryje „Žalgiriui“ pradėjo svilti padai, kapitonas tučtuojau ėmėsi aktyvių veiksmų, parodė, kas yra kas, ir viską sustatė į savo vietas. P.Jankūnas per 27 min. pelnė 12 taškų (6/8 dvitaškių), atkovojo 7 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus (tai – jo karjeros rekordas).

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovui pavyko beveik viskas. Jis ir pataikė iš toli, ir gerai žaidė vienas prieš vieną (šio elemento labai trūko kelias praėjusias savaites). Sėkmingų veiksmų pasekmė – karjeros rezultatyvumo rekordas. Puolėjas žaidė 29,5 min. ir pelnė 20 taškų (5/10 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 1/2 baudų). Iki tol E.Ulanovo rekordas buvo 19 taškų. Tiek jis įmetė 2014 metų spalį per rungtynes su „Anadolu Efes“.

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). A.Kavaliauskas kamuolį dažnai gaudavo būdamas tokiose padėtyse, iš kurių neįmesti beveik neįmanoma. Tiesa, jis galėjo įmesti dar daugiau, bet kelis sykius po puikių perdavimų nesugraibė kamuolio. Tačiau ir to, ką sugraibė, užteko, kad vidurio puolėjas per 15 min. pelnytų 14 taškų (6/8 dvitaškių, 2/2 baudų) ir atkovotų 7 kamuolius (tai – jo karjeros rekordas).

Savaitės nusivylimas

Lukas Lekavičius („Žalgiris“). Situacijos įvertinimas nebuvo stiprioji L.Lekavičiaus savybė. Jo veiksmai nebuvo suderinti su komandos draugų veiksmais, todėl įžaidėjas turėjo užleisti vietą aikštėje Kevinui Pangosui. L.Lekavičius žaidė tik 10 min. ir pelnė 4 taškus (2/2 dvitaškių).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.