EUROLYGA 2023

„Neptūnas“ kandžiojosi, bet „Žalgiris“ išliko tvirtas

Per vargus dar vieną pergalę LKl čempionate šeštadienį iškovojo lyderiai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, Klaipėdoje tik po įtemptos kovos 81:77 (24:16, 17:20, 21:17, 19:24) palaužę „Neptūną“.

„Žalgiris“ mačo pabaigoje susigriebė ir laimėjo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ mačo pabaigoje susigriebė ir laimėjo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

bcneptunas.lt, lkl.lt ir lrytas.lt nuotr.

Apr 15, 2017, 7:21 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 3:47 PM

Klaipėdiečiai trumpai pirmavo ketvirtajame kėlinyje, bet „Žalgiris“ susigrąžino iniciatyvą.

Komentarai. “Kovoti prieš „Žalgirį“ reikia ir sėkmės, kitaip būna labai sudėtinga. Visą sezoną stebėjome „Žalgirio“ žaidimą Eurolygoje ir žinome, kokia tai pajėgi komanda. Tai ryški favoritė laimėti LKL čempionatą. Niekas nesuprastų, jeigu „Neptūnas“ deklaruotų tik norą pateikti į atkrintamąsias. Šį sezoną turėjome labai daug problemų. Kaip treneris įgavau neįkainojamos patirties“, – po rungtynių kalbėjo „Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis.

Jis atskleidė, kad lėmė rungtynių baigtį: “Kai žaidi su „Žalgiriu“, turi pasinaudoti kiekviena proga, nes jų nėra daug. Kertinis momentas buvo ketvirtajame kėlinyje, kai esant lygiam rezultatui Chrisas Loftonas laisvas nepataikė tritaškio, o kitoje atakoje Leo Westermanas su sirena kaire ranka įmetė sunkų metimą, vėliau Edgaras Ulanovas pataikė tritaškį per rankas.“

„Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius teigė, jog svarbiausia – pergalė: „Davėme pažaisti jaunesniems žaidėjams. Kai kurie žaidėjai savo šansu nepasinaudojo. Nenorėjau, kad kai kurie lyderiai tiek daug žaistų. Pastangos buvo neblogos, tačiau susitelkimas labai prastas. Reikia žaisti geriau. Dalinti taškų nesiruošiame. Atsarginiai žaidėjai stengiasi per treniruotes ir jie yra nusipelnė žaisti daugiau rungtynėse.“ 

Šou. Pirmajame kėlinyje Paulius Jankūnas pelnė net 14 taškų, o jo vedamas „Žalgiris“ po pirmųjų dešimties minučių pirmavo – 16:24.

Nepabėgo. Antrajame ketvirtyje svečiai buvo padidinę atotrūkį iki 12 taškų (26:38), tačiau tada „Neptūnas“ surengė spurtą 10:3 ir priartėjo prie savo varžovų – 36:41.

Priartėjo. Po ilgosios pertraukos klaipėdiečiai apsukų nesumažino ir priartėjo (50:51).

Spurtas. 11:0 – tokį spurtą trečiojo kėlinio antroje pusėje surengęs „Žalgiris“ vėl įgijo dviženklį pranašumą (50:62). Kėlinio pabaigoje „Neptūnas“ dar kiek sumažino atsilikimą ir viskas sprendėsi lemiamame ketvirtyje – 53:62.

Perlaužė. Ketvirtąjį kėlinį klaipėdiečiai pradėjo spurtu 10:0, po kurio persvėrė rezultatą savo naudai (63:62).

Nesportinė. Rungtynių pabaigoje likus žaisti apie minutę stabdydamas Mindaugą Girdžiūną greitoje atakoje nesportinę pražangą gavo Lukas Lekavičius. Visgi „Neptūnas“ daug naudos iš to neišpešė (72:75).

Finišas. Likusi rungtynių dalis buvo lyg finalas – klaipėdiečiai bandė kabintis, tačiau sėkmė buvo žalgiriečių rankose, kurie ir šventė sudėtingą pergalę – 77:81.

„Neptūnas“: M.Girdžiūnas 21, J.Grantas 15, M.Kačinas ir Ch.Loftonas po 12.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 26 (8/10 metimų, 8/8 baudų, 6 atk. kam., 36 naud. balai), E.Ulanovas 16, A.Lima 12 (7 atk. kam.),

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.