EUROLYGA 2023

Panevėžio krepšinio amžiaus pergalė: kaip Kaune „Žalgirio“ sirgaliai ant savų pyko

Kad taptų LKL čempionu, Panevėžio „Lietkabeliui“ reikės bent kartą padaryti tai, ko šiame amžiuje dar nėra padaręs – įveikti Kauno „Žalgirį“ jo arenoje. 

 „Žalgirio“ treneris A.Brazys tuomet pareiškė, kad jam yra gėda dėl auklėtinių.<br> lrytas.lt montažas.
 „Žalgirio“ treneris A.Brazys tuomet pareiškė, kad jam yra gėda dėl auklėtinių.<br> lrytas.lt montažas.
 Rungtynės, kuriose Panevėžio krepšininkai nugalėjo Kauno „Žalgirį“ vyko dar Kauno sporto halėje.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Rungtynės, kuriose Panevėžio krepšininkai nugalėjo Kauno „Žalgirį“ vyko dar Kauno sporto halėje.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 28, 2017, 11:21 AM

Tiesa, Kauno „Žalgirio“ arenoje panevėžiečiai laimėjo visai neseniai, bet jų varžovas buvo ne „Žalgiris“ – šių metų vasario 18 d. Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje „Lietkabelis“ nugalėjo Utenos „Juventus“ krepšininkus. 

Tuo tarpu prieš „Žalgirį“ jo aikštėje Panevėžio komanda, kuri tuomet taip ir vadinosi „Panevėžys“, pastarąjį kartą laimėjo 2000 metų spalio 27 d. 

Tos rungtynės vyko Kauno sporto halėje. „Žalgiris“, kaip ir visuomet, buvo laikomas pagrindiniu LKL favoritu, o daugiausiai iš jaunų žaidėjų sudarytas „Panevėžys“ – vienu turnyro autsaiderių. Tačiau per tarpusavio rungtynes viskas susimaišė ir autsaideriai tėškė favoritams skambų antausį – Panevėžio komanda, kurią treniravo Gintaras Leonavičius-tėvas, laimėjo 84:79.

Tarp nugalėtojų rezultatyviausiai žaidė 21 metų Mindaugas Lukauskis. Tai buvo paskutinis jo sezonas prieš išvykstant iš gimtojo miesto ir pradedant klajones po Lietuvos ir užsienio komandas. 2001 metų vasarą M.Lukauskis ilgam atsisveikino su Panevėžiu ir kitus 15 sezonų žaidė Vilniaus „Sakaluose“, „Alytuje“, Vilniaus „Lietuvos ryte“, „Prienuose“, Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos, Turkijos klubuose. 

O „Lietkabelis“ nuo tų laikų nė sykio nenugalėjo „Žalgirio“ Kaune. 

Ką rašė ano meto spauda

„Žalgiris“ rungtyniavo be trijų legionierių Steve‘o Woodberry, Johno White‘o bei Grigorijaus Chižniako ir komandos kapitono Tomo Masiulio. Blankiai žaidė ne tik jauni žalgiriečiai Giedrius Gustas, Martynas Andriukaitis, Artūras Masiulis, bet ir kai kurie labiau patyrę krepšininkai. 

Mačo pabaigoje žiūrovai, kurių halėje susirinko mažiau kaip šimtas, svaidė replikas žalgiriečiams: siūlė jiems eiti namo, jeigu nenori žaisti“, - prieš beveik 17 metų apie Panevėžio krepšiniui istorines rungtynes rašė „Lietuvos rytas“. 

„Panevėžio krepšininkai 25 minutes rungtyniavo be keitimų, kol penktosios pražangos negavo Saulius Raziulis. Panevėžiečiams likus be pagrindinio įžaidėjo, „Žalgiris“ 28-ąją min. išlygino rezultatą – 55:55. Tačiau per likusį laiką iki trečiojo ketvirčio pabaigos taškus pelnė tik svečiai, laimėję atkarpą 9:0. 

Nesulaikomi buvo Mindaugas Lukauskis (26 taškai) bei ypač naudingai žaidęs labiausiai patyręs ekipos krepšininkas Erikas Kučiauskas (22 taškai)“. 

„Žalgirio“ treneris Algirdas Brazys prisipažino, kad jam yra gėda dėl auklėtinių.

„Kyla klausimas, ar jie žino, ką reiškia žodis savigarba. Pagal laikyseną – tikri žalgiriečiai, nors dar nieko nepasiekė. Tai ir yra blogiausia. Reikės imtis priemonių“, - negailėjo kritikos komandos jaunimui A.Brazys, bet labiausiai nuvylusių žaidėjų pavardžių nenorėjo pasakyti“.

Rungtynių protokolas

Kauno „Žalgiris“ – „Panevėžys“ 79:84 (18:25, 18:18, 19:21, 24:20). Teisėjai K.Pilipauskas ir A.Mukas. 100 žiūrovų. „Žalgiriui“ taškų pelnė: D.Slanina 20, K.Marčiulionis 17, M.Bašinskas ir A.Jurkūnas po 13, N.Karlikanovas 8, G.Gustas 5, M.Andriukaitis 2, A.Masiulis 1;

„Panevėžiui“: M.Lukauskis 26, E.Kučiauskas 22, T.Druktenis 11, T.Balčiūnas 10, S.Raziulis 7, E.Stanislauskis 6, T.Taučius 0, A.Papučka 0. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.