EUROLYGA 2023

Domanto Sabonio rankose – labai svarbi korta, kuri padės Indianoje

Domantas Sabonis baigė debiutinį sezoną NBA, o jau antrą kartą buvo iškeistas. „Oklahoma City Thunder“ ir „Indiana Pacers“ mainai sudrebino ne tik Lietuvą, bet ir visą NBA – niekas nesitikėjo tokio ėjimo, kokį žengė šie klubai.  Prie „Pacers“ durų buvo išsirikiavusi eilė kitų klubų, kurie troško gauti Paulą George'ą, tačiau Indianos komandos vadovai sukirto rankomis su „Thunder“.

 D.Sabonio laukia rimta konkurencija Indianoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Sabonio laukia rimta konkurencija Indianoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2017, 11:31 AM

P.George'as iškeliavo į Oklahomą, o į „Pacers“ patraukė ne tik Victoras Oladipo, bet ir D.Sabonis.

Tai buvo visiškai netikėtas ėjimas visai NBA lygai. 

D.Sabonis tapo antruoju „Pacers“ klube žaidusiu lietuviu. Čia 2005–2007 metais žaidė Auksinis berniukas Šarūnas Jasikevičius, tačiau Arvydo Sabonio sūnus laiko po istoriją kapstytis neturės.

Po darbo su Lietuvos rinktine jo laukia rimtas konkurencinis mūšis „Pacers“ stovykloje.

Konkurencijos – apstu 

21 metų 211 cm ūgio D.Sabonis atkeliauja į komandą, kuri turi nemenką kiekį priekinės linijos krepšininkų. Domantui reikėtų sužaisti rimtą sezoną, kad iš pagrindinės vietos išstumtų Thaddeusą Youngą, kuris jau įpratęs žaisti šalia centro Myleso Turnerio.

Tačiau eilėje yra ir daugiau pavardžių – Alas Jeffersonas ar Kevinas Seraphinas.

„Pacers“ dar turi Rakeemą Christmasą ir Georgesą Niangą, tačiau šie krepšininkai neturi rimtų pareigų.

D.Sabonis „Thunder“ klube mėgavosi suteiktu dėmesiu – jis ne tik buvo laikomas svarbiu ateities žaidėju. Jis 66 rungtynes sužaidė starto penkete, bet Indianoje tikrai neturėtų to tikėtis. 

D.Sabonio čia laukia rimta kova. 

Garsus krepšinio žurnalistas Kevinas O'Connoras atskleidė, kad vienas iš „Pacers“ valdybos narių jam paaiškino, kodėl klubas nutarė žengti tokį žingsnį.

„Jie mano, kad D.Sabonis – geras“, – rašė K.O'Connoras.

Klubas parodė neeilinį pasitikėjimą

Pagrindinis D.Sabonio konkurentas Th.Youngas ne vieną kartą džiugino „Pacers“ komandą – tai ne tik greitas krepšininkas, kuris gali bet kada prasiveržti. Puolėjas tritaškius mėto 38,1 procento tikslumu, tad šitaip gali būti užgožtas D.Sabono privalumas. 

Kaip ir visada, viskas priklausys nuo paties D.Sabonio, tačiau rankose yra labai svarbi korta – „Pacers“ klubas tiki lietuviu, nes vargu, ar tik dėl V.Oladipo ekipa būtų nusprendusi atmesti kitus pasiūlymus. 

Pasak K.O'Connoro „Pacers“ reikalavo dviejų starto penketo žaidėjų ir trijų šaukimų. Esą „Boston Celtics“ ir „Denver Nuggets“ klubai stipriai spaudė sudaryti sutartį su jais, tačiau konkurenciją sudarė ir LeBroną Jamesą turinti „Cleveland Cavaliers“ komanda. 

ESPN skelbė, kad „Celtics“ siūlė Jae Crowderį ir kitą starto žaidėjų, o kartu įpakuoti siūlė ir kitus tris pirmojo rato šaukimus.

Kitų pasiūlymai irgi buvo viliojantys, tad „Pacers“ pademonstravo didelį tikėjimą D.Sabonio.

„Jūsų, mano ir kitų žmonių planetoje akimis Indiana turėjo geresnių pasiūlymų. Bet priimant sprendimus jiems svarbiausia – jų nuovoka. Jie gali matyti V.Oladipo kaip potencialų komandos gynėją, o D.Sabonį – kaip neįtikėtiną krepšininką, kuris galės žaisti šalia M.Turnerio“, – rašė K.O'Connoras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.