EUROLYGA 2023

Joną Valančiūną vis dar norima išmainyti, kalbėtasi jau su septyniomis komandomis

Nors ir atrodė, kad Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas gali jaustis šiek tiek ramesnis dėl savo ateities „Toronto Raptors“ klube, pasirodo taip nėra. 

 J.Valančiūnas vis dar gali būti išmainytas<br> USA Today Sports nuotr.
 J.Valančiūnas vis dar gali būti išmainytas<br> USA Today Sports nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2017, 10:55 PM, atnaujinta Jul 17, 2017, 11:22 PM

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) žiniasklaida skelbia, kad Jonas Valančiūnas vis dar negali būti tikras dėl savo karjeros Kanados klube. 

Apžvalgininkai mano, kad „Raptors“ vadovybė vis dar bandys išmainyti lietuvį. Tiesa, tokį žingsnį atlikti bus sudėtinga. Teigiama, jog tipinis vidurio puolėjas, kuris nepasižymi taiklumu iš tolimų distancijų, nėra itin pageidaujamas kitų NBA komandų.

„Su juo yra daug klaustukų. Ne tik su vienu juo, o su daugeliu aukštaūgių. Reikia rasti vietą krepšinyje, koks yra žaidžiamas dabar. Jonas yra jaunas ir talentingas, tačiau jis yra vis dar tame pačiame lygyje, kaip prieš trejus metus. Išmainymo galimybė išlieka“, – nuomonę dėstė neįvardinto NBA klubo vadovas.

Krepšinio ekspertai iš JAV puikiai prisimena ir Kęstučio Kemzūros Londono olimpiados metu išsakytus žodžius, kai tuomet Lietuvos rinktinę treniravusiam strategui ne itin patiko vidurio puolėjo žaidimas ir jis pabrėžė, kad J.Valančiūnas turėtų krepšiniui atsiduoti daugiau.

Pabrėžiama, kad J.Valančiūnas yra pavojingas, kai turi kamuolį rankose, tačiau bėda ta, kad šį jis gauna retokai. Toronto komandos puolimas daugiausia sutelktas į DeMarą DeRozaną ir Kyle'ą Lowry. 

Teigiama, kad Joną Valančiūną „Raptors“ komanda norėjo išmainyti jau nuo vasario mėnesio. Derybos vyko net su septyniomis NBA komandomis – „Phoenix Suns“, „Sacramento Kings“, „Charlotte Hornets“, „Atlanta Hawks“, „Portand Trail Blazers“, „Detroit Pitstons“, „New Orlean Pelicans“.

J.Valančiūnas paskutinįjį sezoną aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 26 minutes. Per jas Lietuvos krepšininkas pelnydavo po 12 taškų bei atkovodavo po 9,5 kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.