EUROLYGA 2023

Atskleista istorija: šuolis, kuris užkirto M.Pociui kelią į NBA

Šią vasarą karjerą netikėtai baigęs Martynas Pocius nevengia socialiniuose tinkluose pasidalinti istorijomis iš savo spalvingosios karjeros. 

Martynas Pocius papasakojo negirdėtą istoriją<br>G.Šiupario nuotr.
Martynas Pocius papasakojo negirdėtą istoriją<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2017, 9:29 PM, atnaujinta Jul 20, 2017, 10:55 PM

Krepšininkas per daugybę metų turėjo ne vieną traumą, o vienos jų – itin įsimintinos. Pasirodo, buvo ir tokia, kuri sujaukė visus lietuvio planus patekti į NBA.

M.Pocius savo socialinio tinklo „Instagram“ asmeninėje pasidalijo istorija, kai pasaulio čempionato pusfinalyje rungtynėse su JAV komanda bandydamas sėkmingai sužaisti gynyboje atliko šuolį per NBA žvaigždę Keviną Durantą, tačiau skausmingai krito ant parketo. Traumos rimtumas paaiškėjo tik po kurio laiko.

„Čempionatas Turkijoje. Mano pirmoji vasara su Lietuvos rinktine, kuri yra viena įsimintiniausių vasarų. Vyko pusfinalis, o tiek JAV, tiek ir Lietuva dar buvo nepralaimėjusios. Tuomet kovojome dėl galimybės žaisti finale. Antrojo kėlinio viduryje JAV krepšininkai nubėgo į greitą ataką.

Prisivijęs Keviną Durantą šokau blokuoti metimą, tačiau jis atliko klaidinantį judesį,  peršokau jį, o iš minios pasigirdo išgąstis. Akyse viskas aptemo. Maniau, kad po tokio smūgio niekada nebepakilsiu nuo grindų. Prie manęs pribėgo Mantas Kalnietis ir ištiesęs ranką pasakė: „Kelkis, tavo mama žiūri.“ Supratau, kad jis teisus, ir greitai atsikėliau, nes mama viską išsigandusi stebėjo iš septintosios eilės. Per tą epizodą aš susilaužiau stuburo slankstelį.

Kurį laiką to net nežinojau. Jau kitą sezoną rungtyniavau su „Žalgiriu“, o vasarą turėjau dalyvauti „Oklahoma City Thunder“ peržiūroje, tačiau paskutinį mėnesį turėjau praeisti būtent dėl slankstelio operacijos. Ačiū, KD. Kai kurie momentai labiau įsimena už kitus. Dėl tam tikrų priežasčių, šį momentą prisimenu labai puikiai“, – atvirai rašė M.Pocius.

Lietuvis po tuometinės vasaros pasirašė kontraktą su Madrido „Real“ klubu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.