EUROLYGA 2023

Didžiausiam Europos talentui – ispanų žvaigždės pagyros ir vertinimas iš už Atlanto

Ištarus žodžius „didžiausias Europos krepšinio talentas“ kiekvienam besidominčiam krepšiniu į galvą šauna viena mintis – Luka Dončičius. 

L.Dončičius tampa pirmo ryškumo žvaigžde būdamas 18-os.<br>AP nuotr.
L.Dončičius tampa pirmo ryškumo žvaigžde būdamas 18-os.<br>AP nuotr.
L.Dončičius tampa pirmo ryškumo žvaigžde būdamas 18-os.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L.Dončičius tampa pirmo ryškumo žvaigžde būdamas 18-os.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L.Dončičius tampa pirmo ryškumo žvaigžde būdamas 18-os.<br>AFP/Scanpix nuotr.
L.Dončičius tampa pirmo ryškumo žvaigžde būdamas 18-os.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Europos čempionato atkrintamųjų medis. 
 Europos čempionato atkrintamųjų medis. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 14, 2017, 3:48 PM, atnaujinta Sep 14, 2017, 5:42 PM

18-metis 201 cm. ūgio vunderkindas apie save jau parodė Eurolygoje. Šį sezoną vilkėdamas Madrido „Real“ marškinėlius slovėnas Eurolygoje per 20 min. rinko po 7,8 taško, atkovojo po 4,5 kamuolio ir atliko po 4,2 rezultatyvaus perdavimo. Tačiau šį kartą krepšininkas savo pavardę parodę kiek didesniu mastu – Europos čempionate.

L.Dončičius senojo žemyno pirmenybėse renka net po 15,7 taško, atkovoja po 7,7 kamuolio ir atlieka po 3,1 rezultatyvaus perdavimo.

Slovėnui ilgą laiką NBA apžvalgininkai prognozavo pirmąjį naujokų biržos šaukimą 2018-aisiais. Itin gerai vertinamas europietis šiuo metu atsidūrė kiek žemiau. „DreftExpress“ šiuo metu L.Dončičių mato kaip 5-ąjį šaukimą.

Tačiau „bleacherreport“ dar birželio pabaigoje išplatino sąrašą didžiausią potencialą turinčių krepšininkų. Dar prieš Europos čempionatą išplatintoje analizėje jie matė L.Dončičių kaip pirmąjį kitų metų šaukimą.

Jam komplimentų negaili ne tik ekspertai, tačiau ir krepšinio žvaigždės. Viena jų – Slovėnijos varžovės pusfinalyje Ispanijos lyderis Pau Gasolus.

„Jis turi labai daug talento ir jis buvo esminis Slovėnijos sėkmės faktorius. Jis bus labai didis žaidėjas NBA. Jis turi visas tam reikiamas savybes“, – kalbėjo P.Gasolis.

Kol kas vienintelis Europietis NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas pirmuoju šaukimu yra italas Andrea Bargnani. Geriausiais karjeros metais NBA jis rinko po 21,4 taško per rungtynes ir tik vieną sezoną už Atlanto italas nesugebėjo viršyti dviženklės taškų ribos. 

Jau šį vakarą L.Dončičiaus ir Gorano Dragičiaus vedama Slovėnijos rinktinė stos į kovą su Ispanijos rinktine Europos čempionato pusfinalyje. Pergalės atveju Slovėnija užsitikrintų pirmąjį vyrų krepšinio medalį savo šalies istorijoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.