EUROLYGA 2023

Jonui Valančiūnui – atgijusios ir nemalonios ESPN žurnalisto prognozės

Nors Jonas Valančiūnas už Atlanto vykstančiose NBA ikisezoninėse rungtynėse demonstruoja vis geresnę sportinę formą, o jo žaidimu žavisi tiek „Toronto Raptors“ treneris, tiek komandos draugai, vis tik džiaugtis lietuviui dar yra per anksti.

 Nors J.Valančiūnas susilaukia daug pagyrų, apžvalgininkai neatmeta varianto, kad lietuvis bus išmainytas<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Nors J.Valančiūnas susilaukia daug pagyrų, apžvalgininkai neatmeta varianto, kad lietuvis bus išmainytas<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2017, 11:48 AM

Ilgą laiką netilo kalbos apie tai, kad  „Toronto Raptors“ klubas norėjo, tačiau niekaip  neišmainė 25-erių, 211 cm ūgio vidurio puolėjo iš Lietuvos.

Atrodė, kad tokie įvykiai jau nuslinko į šalį, tačiau krepšinio apžvalgininkai ir vėl juos sugrąžino į dienos šviesą.

ESPN žurnalistas Zachas Lowe'as, kuris jau aštuntus metus iš eilės prieš naująjį NBA sezoną pateikia savo prognozes įsitikinęs – J.Valančiūną Toronto komanda ir vėl sieks išmainyti.

„Žvelgiant vien tik į dešimties žaidėjų atlyginimus, „Raptors“ ekipa 2018-2019 metų sezone sau tinkamą sumą viršytų jau 4 mln. JAV dolerių. Šiemet jiems jau teko paaukoti DeMarre'ą Carrollą ir pirmojo rato šaukimą. Sprendžiant šias problemas, J.Valančiūno atsisakymas būtų  realiausias variantas“, – rašė žurnalistas.

Z.Lowe'as pasvarstė ir galimus variantus, kur po mainų galėtų atsidurti vidurio puolėjas iš Lietuvos.

Anot jo, J.Valančiūnas galėtų keliauti į „Orlando Magic“ klubą mainais į 26-erių juodkalnietį Nikolą Vučevičių. Skaičiuojama, kad taip Toronto klubas per dvejus metus sutaupytų apie 7 mln. JAV dolerių. 

Krepšinio apžvalgininkas taip pat pasvarstė ir apie „Phoenix Suns“ aukštaūgio Tysono Chandlerio persikėlimą į Kanados klubą, tačiau pabrėžė, kad ši situacija būtų sudėtingesnė.  Tokiu atveju, dėl J.Valančiūno sutarties,  „Raptors“ galimai turėtų paaukoti ne tik lietuvį, tačiau ir dar vieną žaidėją.

J.Valančiūnas NBA ikisezoninėse rungtynėse aikštėje vidutiniškai praleido po 19,2 minutės, pelnė po 11,6 taško, atovojo po 8,8 kamuolio ir blokuodavo po 1 varžovo metimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.