EUROLYGA

Eurolygos komandų bilietų kainodara: „Žalgiris“ ir vėl džiugina sirgalius

Pilna arena sirgalių, plojimai, šūksniai, emocijos. Kiekvienai komandai tai yra vieni svarbiausių veiksnių kelyje link pergalių.

 Bilietai į Kauno komandos rungtynes Eurolygoje yra vieni pigiausių Eurolygoje<br> Lrytas.lt montažas
 Bilietai į Kauno komandos rungtynes Eurolygoje yra vieni pigiausių Eurolygoje<br> Lrytas.lt montažas
 Stambulo komando sirgaliai nevengia užpildyti areną<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Stambulo komando sirgaliai nevengia užpildyti areną<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Belgrado komandai pergalių namų arenoje siekti padeda dažniausiai sausakimša arena<br> Euroleague.net nuotr.
 Belgrado komandai pergalių namų arenoje siekti padeda dažniausiai sausakimša arena<br> Euroleague.net nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Tomas Zmitrevičius

Oct 22, 2017, 12:05 PM

Kai kurie klubai turi būrius ištikimų sirgalių, kurie tokiais išlieka net ir sunkiausiais momentais, tačiau kitoms komandoms priešingai – tenka gerokai padirbėti tam, kad tribūnos rungtynių metu nebūtų tuščios. Tam tikrais atvejais, tuščių kėdžių užpildyti  nepavyksta net ir stipriausio Senojo žemyno klubinio turnyro – Eurolygos komandoms, o aukščiausio lygio rungtynių tokie aspektai tikrai nepuošia.

Skaičiai rodo, kad šios problemos nekamuoja ir negalioja tiems, kurie Eurolygoje garsina Lietuvos vardą. Jau ne vienerius metus išskirtinė žiūrovų skaičiumi yra ir lankomumu aukščiausio lygio rungtynėse skųstis negali Kauno „Žalgirio“ komanda.

Tačiau Lietuvos čempionai Eurolygoje išsiskiria ne tik pritraukiamų žiūrovų skaičiumi. Laikinosios sostinės klubas sirgaliams patekti į rungtynes leidžia už labai patrauklias kainas. „Žalgirio“ bilietai vieni pigiausių Eurolygoje buvo tiek praėjusį, tiek dar ankstesnį sezoną. Tokia pati situacija išliko ir šiais metais. 

„Sunku orientuotis į visas europines kainas ir lygintis su kitais. Nesinori, kad būtų ženklus kainų kilimas. Jos ir taip po truputį kyla, o sirgaliai į tai reaguoja. Yra ir daug kitų pramogų, matome ten vyraujančias kainas. Džiaugiamės, kad žmonės renkasi krepšinį, todėl dirbame ties visais aspektais – ir rūbine, ir maitinimu, ir pramogomis rungtynių metu. Siekiame, kad visas aptarnavimas būtų tik geriausias“, – mintimis su lrytas.lt dalijosi Kauno komandos direktorius Paulius Motiejūnas. 

„Žalgirio“ vadovas džiaugėsi, kad bilietų kainos tarp Eurolygos komandų išlieka vienos pigiausių, tačiau tuo pačiu pabrėžė, kad vien tik tai sirgalių skaičiaus nelemia, kadangi viršutiniuose arenos tribūnų aukštuose, kur bilietai yra patys pigiausi, vietos dažnai būna pildomos kur kas sunkiau. 

P.Motiejūnas taip pat paaiškino ir praėjusio sezono naujovės – „Žalgirio ekspreso“ naudą, kuri šį sezoną pratęsta, o sirgaliai rungtynių stebėti į Kauną specialiais autobusais gali atkeliauti net iš Klaipėdos.

„Viską daro noras pagerinti tiek sirgalių atvykimą, patekimą į areną, tiek ir laiką joje. Kadangi žinome, kad daug kam iš tolimesnių rajonų atvažiuoti sunku, o tą padaryti jie labai nori, tai ir darome palengvinimus, kad nereikėtų vargti ir sirgaliai galėtų atvykti patogiai bei pamatyti mylimos komandos rungtynes“, – sakė „Žalgirio“ direktorius.

Naujenų portalas lrytas.lt siūlo pažvelgti, kokiomis kainomis į Eurolygos namų rungtynes šį sezoną siūlo patekti ten žaidžiantys klubai ir kaip bendrame kontekste tarp visų komandų  atrodo „Žalgiris“.

Kainodara išrikiuota nuo didžiausios iki mažiausios.

Tel Avivo „Maccabi“

Pigiausias bilietas į „Maccabi“ rungtynes Eurolygoje kainuoja 150 Izraelio šekelių, brangiausias – 1200. Kovertavus į eurus, už patekimą į rungtynes reikėtų pakloti mažiausiai 36 eurus.

Valensijos „Basket“

Po trejų metų pertraukos į Eurolyga sugrįžusi Valensijos ekipa, kaip įprasta Ispanijos komandoms, nėra viena iš tų į kurios rungtynes galima patekti labai pigiai. Ispanijos čempionai pigiausius bilietus į rungtynes siūlo už 30 eurų. Tokia kaina buvo nustatyta rungtynėms prieš „Anadolu Efes“.

Bambergo „Brose Bamberg“

Vokiečiai nesiūlo labai pigių bilietų, tačiau ir brangiausiųjų kaina nuo pigiausių nedaug skiriasi. Štai pavyzdžiui rungtynėms prieš Valensijos komandą Bambergo arenoje bilietų kainos svyruoja nuo 24 iki 38 eurų. Kiek brangiau kainuoja patekimas į rungtynes prieš „Barcelona“, tačiau ir mačas vyks ne Bamberge, o Niurnbergo miesto arenoje, kuri talpina daugiau nei 10000 žiūrovų. Ten bilietų kainos svyruoja nuo 26 iki 55 eurų.

Stambulo „Fenerbahce “

Eurolygos čempionai taip pat nėra ta komanda, kuri į rungtynes kviestų mažiausiomis kainomis. Pamatyti Stambulo komandos žvaigždyną jų arenoje galima sumokėjus bent jau 21 eurą. Kainos svyruoja priklausomai nuo rungtynių, tačiau nepaisant to, arena beveik visuomet būna užpildyta.

Vitorijos „Baskonia“ ir Milano „Olimpia“

Tokia pačia kaina pigiausius bilietus į Eurolygos rungtynes siūlo Vitorijos ir Milano klubai. Į aukščiausio lygio krepšinio rungtynes šiuose miestuose galima patekti sumokėjus bent 18 eurų.

Atėnų „Panathinaikos“ ir Madrido „Real“

Pigiausi bilietai į šių klubų rungtynes kainuoja 15 eurų. Tiesa, viskas priklauso nuo to, į kokias rungtynes norima patekti. Štai pavyzdžiui „Panathinaikos“ į rungtynes prieš Bambergą ar „Chimki“ siūlo patekti nuo 15 eurų, o prieš „Real“ ar „Fenerbahce“ nuo 20-ies. Madrido „Real“ rungtynėms su CSKA siūlo bilietus, kurių kaina prasideda nuo 25 eurų, o prieš Emporio Armani nuo 15-os.

„Barcelona“

Prieš sezoną gerokai pasistiprinusios ir dabar viena pagrindinių turnyro faviričių laikomos „Barcelona“ komandos kainos per daug nesikandžioja, tačiau kaip ir daugelio kitų komandų priklauso nuo to, kokias rungtynes norima stebėti. Pavyzdžiui, mačui prieš „Žalgirį“ kainos svyruoja nuo 12 iki 140 eurų. O prieš „Fenerbahce“ nuo 22 iki 185 eurų.

Pirėjo „Olympiacos“, Malagos „Unicaja“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“

Į šių trijų komandų rungtynes galima patekti už maždaug 10 eurų. Tačiau, vėl gi, viskas priklauso nuo to, su kokiais varžovais yra žaidžiama. Štai pavyzdžiui „Unicaja“ komanda rungtynes prieš „Barcelona“ siūlo stebėti nuo 20, prieš „Real“ nuo 24 eurų, o prieš „Žalgirį“ per pus pigiau.

Kauno „Žalgiris“

Nors laikinosios sostinės komandos direktorius P.Motiejūnas teigė, kad kainos kasmet neženkliai auga, vis tik kauniečiai vis dar gali džiaugtis, kad savo mylimą komandą žaidžiančią aukščiausiame lygmenyje gyvai gali išvysti piniginės per daug nepakratę. Pigiausią bilietą į Eurolygos rungtynes, viršutiniame tribūnos aukšte galima įsigyti vos už 7 eurus.

Stambulo „Anadolu Efes“

Patekti į „Sinan Erdem“ areną ir gyvai išvysti Stambulo komandos rungtynes šį sezoną galima pigiai. Į rungtynes su CSKA, Stambulo klubas kviečia patekti susimokėjus vos 22 Turkijos lyras (apytiksliai 5 eurus). Tokia yra pigiausio bilieto kaina.

Maskvos CSKA 

Akivaizdu, kad kainomis žiūrovų neskriaudžia Rusijos komandos. Pigiausių bilietų viršūnėje įsikūręs CSKA klubas sumas už bilietus taip pat skirsto pagal varžovus. Rungtynėms prieš „Fenerbahce“, „Barcelona“, „Real“, „Olympiacos“ taikomos kiek kitokios brangiausių bilietų kainos, tačiau prieš visus Eurolygos klubus pigiausias patekimas į rungtynes vienodas – kainuoja 300 rublių (4,41 eurų).

Maskvos srities „Chimki”

Pačiais pigiausiais bilietais gali pasigirti po metų pertraukos į Eurolygą sugrįžusi „Chimki“ ekipa. Į Maskvos srities klubo rungtynes Eurolygoje galima patekti sumokėjus vos 100 rublių (1,47 eu). Tokia kaina buvomnustatyta mačui prieš „Žalgirį“. Prieš kai kurias Eurolygos komandas kaina prasideda nuo 200 rublių (3 eurai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.