EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: užsienietiškas „Žalgiris“ ir A. Gudaičio rekordai

Eurolygos trečiajame ture galingiausiai tarp lietuvių žaidė Artūras Gudaitis. Milano „Olimpia“ aukštaūgis pagerino karjeros rezultatyvumo rekordą, bet jo neužteko, kad garsiausias Italijos klubas išvykoje įveiktų Madrido „Real“ ekipą.

A.Gudaitis solidžiai žaidžia Milane
A.Gudaitis solidžiai žaidžia Milane
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2017, 11:25 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 11:40 PM

Tuo tarpu svečiuose „Barcelona“ krepšininkus parklupdžiusiame Kauno „Žalgirio“ orkestre pirmaisiais smuikais šįkart griežė užsieniečiai. Lietuvos čempionai antradienį „Blaugrana“ arenoje laimėjo 81:75, o Kauno komandos lietuviai pelnė tik 19 taškų – mažiau negu vienas Vasilije Micičius (karjeros rekordą pasiekęs serbas įmetė 20 taškų).

Į Barseloną išvyko šeši lietuviai, bet Gyčio Masiulio paslaugų treneriui Šarūnui Jasikevičiui nereikėjo. Kiti penki Lietuvos krepšininkai rezultatyvumu nepasižymėjo: Edgaras Ulanovas pelnė 6 taškus, Artūras Milaknis – 5, Paulius Jankūnas – 4, Paulius Valinskas ir Antanas Kavaliauskas – po 2.

Kita vertus, nė vienas žalgirietis nežaidė blogai. Net tie krepšininkai, kurie pelnė nedaug taškų, patikimai atliko kitas trenerių užduotis.

Beje, E.Ulanovas žaidė tik 20 min. – mažiausiai nuo sausio mėnesį Kaune vykusių rungtynių su Madrido „Real“ klubu. O ilgiausiai tarp „Žalgirio“ lietuvių antradienį žaidė P.Jankūnas (26 min.).

Įdomu, kad trumpiausiai rungtyniavęs A.Kavaliauskas (beveik 6 min.) atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir pakartojo karjeros rekordą, o P.Valinskas žaidė 14 min. 15 sek. (karjeros rekordas) ir pelnė pirmuosius šį sezoną taškus.

Trys lietuviai antradienį kovojo Madrido sporto rūmuose. Blankiausiai lietuviškoje trijulėje atrodė 3 taškus pelnęs „Real“ puolėjas Jonas Mačiulis (0/3 tritaškių), tačiau po finalo sirenos jo nuotaika buvo geriausia – Madrido komanda pasiekė pergalę 100:90.

„Olimpia“ ekipai Artūras Gudaitis pelnė 20 taškų, Mantas Kalnietis – 6.

Toliausiai nuo pergalės buvo Lukas Lekavičius. Atėnų „Panathinaikos“ trečiadienį išvykoje net 63:81 pralaimėjo Maskvos CSKA klubui, o L.Lekavičius pelnė 9 taškus.

Savaitės lietuviai

Artūras Gudaitis („Olimpia“). Milano ekipos puolimo lyderiu tapęs A.Gudaitis per 23 min. pelnė 20 taškų (9/9 dvitaškių, 2/6 baudų), atkovojo 7 kamuolius, blokavo 4 metimus ir išprovokavo 5 pražangas. Jis pagerino karjeros rezultatyvumo ir blokuotų metimų rekordus, kurie buvo pasiekti dar 2015 metų pradžioje žaidžiant „Žalgiryje“ (jo rekordai buvo 17 taškų ir 3 blokuoti metimai). „Real“ priekinės linijos nepabūgęs A.Gudaitis idealiai atakavo ir pataikė visus 9 dvitaškius, bet jam vėl trukdė atidumo stoka ginantis ir greitai renkamos pražangos.

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovas nežaidė labai rezultatyviai (tiesa, buvo rezultatyviausias tarp „Žalgirio“ lietuvių), tačiau gindamasis neretai užlopydavo komandos draugų paliktas skyles ir buvo patikima Kauno komandos atakų jungiamoji grandis. Puolėjas per 20 min. pelnė 6 taškus (2/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/4 baudų) ir atkovojo 3 kamuolius.

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). Kol „Panathinaikos“ skendo klaidų jūroje, karščiavosi ir L.Lekavičius. Tačiau Atėnų komandai po pertraukos nusiraminus lietuvio organizuojamos atakos beveik visada pasiekdavo logišką pabaigą. L.Lekavičius žaidė 24,5 min., pelnė 9 taškus (2/2 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas.

Savaitės nusivylimas

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Negalima sakyti, kad P.Jankūnas žaidė blogai. Vis dėlto jo rezultatyvumas, palyginti su rungtynėmis, per kurias į „Chimki“ krepšį įmetė 24 taškus, smuko net šešis kartus. Antradienį „Žalgirio“ kapitonas per 26 min. pelnė tik 4 taškus (2/5 dvitaškių) ir nemetė nė vieno baudos metimo (po dviejų turų pagal šį rodiklį P.Jankūnas Eurolygoje buvo antras), tačiau atkovojo 7 kamuolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.