EUROLYGA 2023

Niujorke laimės neradęs Mindaugas Kuzminskas: „Artimiausi metai bus geriausi karjeroje“

Mindaugas Kuzminskas jau susitaikė su tuo, kad daugiau nevilkės „New York Knicks“ klubo marškinėlių. Sekmadienį į Niujorko komandą po diskvalifikacijos sugrįžta prancūzas Joakimas Noah, todėl 28-erių lietuvis turėtų būti atleistas arba iškeistas. 

 M.Kuzminskas tapo nereikalingas Niujorko klubui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 M.Kuzminskas tapo nereikalingas Niujorko klubui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 M.Kuzminskas tapo nereikalingas Niujorko klubui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 M.Kuzminskas tapo nereikalingas Niujorko klubui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 12, 2017, 9:51 AM, atnaujinta Nov 12, 2017, 1:47 PM

Šį sezoną M.Kuzminskas NBA čempionate sužaidė vos 1 min. 52 sek. per rungtynes trečiadienį Orlande. Per kitus vienuolika „Knicks“ mačų jis nebuvo reikalingas treneriui Jeffui Hornacekui.

Pastaruoju metu „Knicks“ žaidimas smarkiai pagerėjo – latvio Kristapo Porzingio vedama ekipa turi 7 pergales ir 5 pralaimėjimus, todėl nėra jokių prielaidų, kad būtų atleistas arba iškeistas ne M.Kuzminskas, o kuris nors kitas žaidėjas.

Nors Lietuvos krepšininkas nustojo šypsotis, jis stengėsi išlikti teigiamai nusiteikęs ir nepalankioje situacijoje.

„Artimiausi treji metai bus geriausi mano karjeroje, – sakė jis „New York Post“. – Niekada nesijaučiau taip gerai fiziškai ir psichologiškai. 

Jeigu būtų įmanoma čia žaisti, aš būčiau daugiau nei laimingas. Čia rungtyniauti ir laimėti – išskirtinis jausmas. Jei būtų situacija, kad galiu žaisti, žinoma, kad norėčiau likti čia.

Jei ne – aš tiesiog noriu žaisti. Pamatysime, kokią strategiją klubas pasirinks.“

M.Kuzminską pernai į Niujorką pasikvietė Philas Jacksonas, bet buvusios legendos klube neliko, todėl ir lietuvis neturi užtarėjo.

„Daug dalykų nutiko šią vasarą, įvyko daug pasikeitimų komandoje. Akivaizdu, kad praėjusio sezono ekipa nebuvo gera ir reikėjo kažką keisti. Aš patikau Philui ir buvau laimingas, kad jis čia buvo. Dabar jo nebėra ir mes turime kitus žmonės, kurie puikiai dirba savo darbą klubo vadovybėje“, – kalbėjo M.Kuzminskas.

Lietuvis yra pasirašęs dvejų metų sutartį, kuri baigsis po šio sezono.

„Per pastarąsias savaites buvo daugybė gandų, bet aš jų negalių kontroliuoti“, – sakė M.Kuzminskas prieš šeštadienio rungtynes Niujorke.

„Knisks“ savo arenoje iškovojo pergalę 118:91 prieš „Sacramento Kings“ ir dar kartą parodė, kad be lietuvio komandai visai gerai sekasi.

Tad M.Kuzminskui beliko sulaukti sekmadienio vakaro ir sužinoti, kur toliau pasuks jo karjera.

Jei krepšininkas būtų tiesiog atleistas, taip būtų puikia žinia Lietuvos rinktinei – tada M.Kuzminskas galėtų atvykti tiesiai į stovyklą ir padėti pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Kosovu ir Lenkija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.