EUROLYGA 2023

Niujorkui – „sudie“: Mindaugas Kuzminskas atleistas iš „Knicks“ komandos Lietuvos rinktinė gali sulaukti krepšininko 2019 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynėse lapkričio pabaigoje

NBA klubas „New York Knicks“ sekmadienį pagaliau priėmė sprendimą dėl Mindaugo Kuzminsko – šį sezoną vos 2 minutes aikštėje praleidęs 28 metų 206 cm ūgio puolėjas atleistas iš Niujorko komandos.

 M.Kuzminskas šį sezoną neįtiko Niujorko ekipai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M.Kuzminskas šį sezoną neįtiko Niujorko ekipai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Europos čempionate M.Kuzminskas buvo rinktinės lyderis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Europos čempionate M.Kuzminskas buvo rinktinės lyderis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Praėjusį sezoną M.Kuzminskas NBA sužaidė 68 rungtynes.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Praėjusį sezoną M.Kuzminskas NBA sužaidė 68 rungtynes.<br> AFP/Scanpix nuotr.
M.Kuzminskas prieš išvykdamas į NBA 2013-2016 m. žaidė Malagos "Unicaja".<br> AFP/Scanpix nuotr.
M.Kuzminskas prieš išvykdamas į NBA 2013-2016 m. žaidė Malagos "Unicaja".<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Klubo pranešimas.
 Klubo pranešimas.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2017-11-12 21:30, atnaujinta 2017-11-12 22:11

„Jo profesionalumas ir darbo etika žavėjo komandos draugus, trenerius ir visą personalą. Šis sprendimas mums buvo labai sunkus. Linkime jam kuo geriausios kloties tolesnėje karjeroje“, - pranešė generalinis direktorius Scottas Perry. 

Po tokio sprendimo lietuvis atsidūrė atleistųjų žaidėjų sąraše 48 valandoms. Per tą laiką jo sutartį gali perimti kita NBA komanda. Jei tai neįvyks, M.Kuzminskas taps laisvuoju agentu ir laisvai galės rinktis tolesnį karjeros kelią.

Šį sezoną jo atlyginimas siekė 3 mln. dolerių, o kitą - 3,8 mln.

„Knicks“ iki pirmadienio turėjo apsispręsti, kas užleis vietą po 20 rungtynių diskvalifikacijos sugrįžtančiam prancūzui Joakimui Noah.

Šį sezoną M.Kuzminskas NBA čempionate sužaidė vos 1 min. 52 sek. per rungtynes -trečiadienį Orlande. Per kitus vienuolika „Knicks“ mačų jis nebuvo reikalingas treneriui Jeffui Hornacekui.

Nori nuversti kalnus

M.Kuzminskas jau buvo susitaikęs su tuo, kad turės palikti Niujorką.

„Per pastarąsias savaites buvo daugybė gandų, bet aš jų negaliu kontroliuoti“, – sakė M.Kuzminskas prieš šeštadienio rungtynes.

Nepaisant blogos sezono pradžios, lietuvis stengėsi išlikti optimistas

„Artimiausi treji metai bus geriausi mano karjeroje, – sakė jis „New York Post“. – Niekada nesijaučiau taip gerai fiziškai ir psichologiškai. Jeigu būtų įmanoma čia žaisti, aš būčiau daugiau nei laimingas. Čia rungtyniauti ir laimėti – išskirtinis jausmas. Jei būtų situacija, kad galiu žaisti, žinoma, kad norėčiau likti čia. Jei ne – aš tiesiog noriu žaisti. Pamatysime, kokią strategiją klubas pasirinks.“

 

 

Krepšininko atleidimas gali būti puiki žinia Lietuvos rinktinei. Panašu, kad M.Kuzminskas galės atvykti tiesiai į stovyklą ir padėti pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Kosovu ir Lenkija.

Buvo rinktinės lyderis

Nesėkmingai Lietuvos krepšinio rinktinei praėjusiame Europos čempionate M.Kuzminskas buvo vienas labiausiai džiuginančių žaidėjų. Puolėjas jautė tvirtą Dainiaus Adomaičio užnugarį ir aikštėje atrodė užtikrintai, rinkdamas 15,3 taško ir 4,3 atkovoto kamuolio.

Pasibaigus turnyrui M.Kuzminskas beveik iškart išvyko į Niujorką ir kartu su klubu pradėjo rengtis naujam NBA sezonui. 

Nors krepšininką draugiškų rungtynių ciklo metu kiek pristabdė blauzdos trauma, tačiau ji nebuvo rimta. Bet J.Hornacekas turėjo kitokių planų – treneris M.Kuzminsko daugeliui rungtynių net neregistravo. 

Praėjusį sezoną lietuvis NBA sužaidė 68 rungtynes, per jas rinko po 6,3 ir atkovojo po 1,9 kamuolio, o aikštėje praleisdavo po 14,9 min.

Lietuviai buvo nustebę 

„Manau, to nesitikėjo niekas. Tuo labiau, kad pirmasis Mindaugo blynas NBA tikrai nebuvo prisvilęs,o  Europos čempionate jis taip pat pasirodė gerai. Labai gaila, kad susiklostė tokia situacija, bet JAV, kaip ir visur – jei turi užnugarį, žaidi, o jei neturi ir nesi žvaigždė, treneriai renkasi kitus žaidėjus“, – lrytas.lt sakė buvęs krepšininkas Virginijus Praškevičius. 

M.Kuzminską neblogai pažįstantis ir šią vasarą Lietuvos rinktinėje D.Adomaičio asistentu dirbęs Mindaugas Brazys neabejojo savo bendravardžio galimybėmis NBA. 

„Iš daugelio skirtingų žmonių girdėjau, kad Mindaugas tikrai gerai atrodė prieš sezoną. Jau anksčiau maniau, kad jam turėtų sektis NBA.  Mindaugas atletiškas, ilgų galūnių, bėgantis. Jam NBA stilius, žvelgiant į pirmuosius metus, tikrai neblogai tiko. Kažkokių stebuklų gal ir nebuvo, bet savo vertę jis įrodė. Dabartinė situacija yra labai liūdna“, – kalbėjo M.Brazys. 

Treneris pridūrė, jog M.Kuzminskui į Europą greičiausiai vertėtų grįžti tokiu atveju, jei net įvykus mainams, jo minutės išliktų kuklios. 

„Jei Mindaugą iškeistų į netinkamą komandą ir jis toliau liktų ant suolo, tai būtų variantas – sakė M.Brazys. –  Jam reikia žaisti, nes jis pagal savo amžių tikrai nėra veteranas ir, manau, dar turi, ką įrodyti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.