EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ komandai – antroji gelbėjimosi misija

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai praėjusią savaitę įvykdė gelbėjimosi misijos pirmąją dalį. Europos taurės turnyro rungtynėse namie sutriuškinę Turino „Fiat“ komandą, vilniečiai išsaugojo galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas, o trečiadienį stos į dar vieną mūšį, pažymėtą ženklu „būti ar nebūti“. Antroji gelbėjimosi dalis bus daug sudėtingesnė – su Sankt Peterburgo „Zenit“ klubu reikės kovoti jo arenoje.

Sostinės klubas sieks pergalės Sankt Peterburge.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sostinės klubas sieks pergalės Sankt Peterburge.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sostinės klubas sieks pergalės Sankt Peterburge.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sostinės klubas sieks pergalės Sankt Peterburge.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sostinės klubas sieks pergalės Sankt Peterburge.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sostinės klubas sieks pergalės Sankt Peterburge.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sostinės klubas sieks pergalės Sankt Peterburge.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sostinės klubas sieks pergalės Sankt Peterburge.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 2:00 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:01 PM

Europos taurės „Top 16“ etapo F grupėje per keturis turus vos kartą laimėjęs „Lietuvos rytas“ vis dar užima paskutinę ketvirtąją vietą. „Zenit“ ir „Fiat“ komandos iškovojo po dvi pergales, o grupės lyderio Miuncheno „Bayern“ sąskaitoje yra trys taškai. 

Nors „Lietuvos rytas“ atsilieka, vilniečių likimas yra tik jų pačių rankose. Kad patektų į kitą etapą, Vilniaus komandai reikia laimėti abejas likusias rungtynes su „Zenit“ ir „Bayern“ (kitą savaitę savo aikštėje) klubais. Yra ir viena papildoma sąlyga – „Lietuvos rytui“ būtų labai gerai, jei jis atsirevanšuotų Sankt Peterburgo krepšininkams bent 3 taškų skirtumu (namie šiems varžovams pralaimėta 2 taškais).

Praėjusiame ture net 33 taškais sutriuškinęs Turino ekipą, Vilniaus klubas ženkliai pagerino įmestų ir praleistų taškų skirtumą, todėl per rungtynes su Miuncheno komanda skirtumas veikiausiai nebebus svarbus. Tiesa, vis dar lieka ir nepalankus variantas, pagal kurį „Lietuvos rytui“ reikėtų įveikti „Bayern“ klubą bent 13 taškų skirtumu. 

Vis dėlto šiuo metu vilniečiams ko gero svarbiausia tai, kad jiems nebūtina laukti varžovų malonės ir palankių rezultatų kituose mačuose.

Nors „Zenit“ šiuo metu užima aukštesnę vietą, pergalė prieš vilniečius kelialapio į ketvirtfinalį Sankt Peterburgo klubui dar neužtikrintų. „Zenit“ bet kuriuo atveju svarbiausias rungtynes žais paskutiniajame ture išvykoje su „Fiat“ klubu. 

Rusijos Šiaurės sostinės krepšininkams labai brangiai kainavo praėjusią savaitę per dvikovą su „Bayern“ ekipa išbarstyta persvara. „Zenit“ ketvirtojo kėlinio pradžioje pirmavo net 14 taškų skirtumu (66:52), bet pabaigoje pridarė aibę klaidų ir pralaimėjo 78:80. 

„Privalėjome laimėti šias rungtynes, - sakė „Zenit“ treneris Vasilijus Karasiovas. – Tačiau šiuo metu turime daug problemų. Kita vertus, niekas dar neprarasta, reigia tiesiog žaisti ir stengtis laimėti“. 

Didžiausia V.Karasiovo problema buvo Drew Gordono trauma. Buvęs „Lietuvos ryto“ aukštaūgis, pirmaujantis Europos taurės turnyre pagal atkovotus kamuolius, susižeidė „Top 16“ etapo antrojo turo rungtynėse su „Fiat“ klubu ir praleido abu mačus su „Bayern“. 

Praėjusią savaitę nesveikuodamas žaidė ir dar vienas svarbus krepšininkas trenerio sūnus Sergejus Karasiovas. 

Prieš rungtynes su vilniečiais „Zenit“ turėjo galimybę atsipūsti ir išsigydyti žaizdas. Sankt Peterburgo komanda praėjusį savaitgalį nežaidė Vieningos lygos rungtynių, todėl ilsėjosi ilgiau nei paprastai. 

„Mums labai reikėjo šios pertraukos, - sakė V.Karasiovas. – Tvarkaraštis įtemptas, neretai tenka skristi per Maskvą, todėl daug laiko praleidžiame kelionėse. Didžiausias krūvis tenka septyniems krepšininkams, kuriems trūksta poilsio. Per laisvą savaitę galėsime ir pailsėti, ir per treniruotes nugludinti komandos veiksmus. Dėl kelionių pastaruoju metu beveik negalėjome normaliai treniruotis“. 

Per pertraukėlę „Zenit“ treneris galėjo geriau susipažinti ir su komandos naujoku Malcolmu Griffinu, kuris į Sankt Peterburgą atvyko tik praėjusią savaitę. Sezono pirmoje pusėje Rodo „Kolossos“ klube žaidęs ir Graikijos lygoje 15,9 taško pelnydavęs amerikietis pakeitė nepritapusį argentinietį Nicolasą Laprovittolą. 

Buvęs „Lietuvos ryto“ gynėjas N.Laprovittola į „Zenit“ atvyko praėjusių metų vasarą, tačiau V.Karasiovas nebuvo patenkintas argentiniečio žaidimu, o krepšininkas nebuvo patenkintas jam skiriamu vaidmeniu. Nesutarimams augant, N.Laprovittola vis mažiau laiko praleisdavo aikštėje, o nuo gruodžio vidurio apskritai nežaidė nė vienerių rungtynių. 

Praėjusią savaitę „Zenit“ ir N.Laprovittolos sutartis buvo nutraukta, o praėjusį savaitgalį gynėjas jau vilkėjo Badalonos „Joventut“ aprangą ir žaidė Ispanijos lygoje. 

Sankt Peterburgo „Zenit“

Vieninga lyga. Laimėjo 10 iš 12 rungtynių ir užima ketvirtąją vietą (pralaimėjimus patyrė žaisdamas svečiuose su Kazanės „Uniks“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“). Praėjusį savaitgalį nežaidė. Lyderiai: K.Kuricas (16 tšk.), D.Gordonas (15,8 tšk., 8,6 atk.kam.), S.Karasiovas (15,5 tšk.), D.Harperis (11 tšk., 3,5 rez.perd.) ir J.Voronovas (9,8 tšk.). 

Europos taurė. „Top 16“ etape laimėjo 2 iš 4 rungtynių ir F grupėje dalijasi antrąją vietą su „Fiat“ (grupės lyderis „Bayern“ turi 3 taškus, autsaideris „Lietuvos rytas“ – 1). Praėjusiame ture namie pralaimėjo „Bayern“ 78:80 (J.Voronovas 17, K.Kuricas 13, D.Harperis 12). Lyderiai: S.Karasiovas (16,1 tšk.), K.Kuricas (15,6 tšk.), D.Gordonas (13,9 tšk., 7,8 atk.kam.), D.Harperis (11,4 tšk.) ir M.Simonovičius (8,7 tšk.). 

Pirmosios rungtynės. Vilniuje „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 96:98 (L.Maurokefalidis 22, T.Petersonas 19, R.Giedraitis 12/ K.Kuricas 30, D.Gordonas 23, S.Karasiovas 16). Europos turnyruose „Lietuvos rytas“ su „Zenit“ žaidė 5 rungtynes, bet laimėjo tik kartą.

Permainos. Prieš savaitę „Zenit“ nutraukė sutartį su N.Laprovittola (Europos taurės turnyre įmesdavo vidutiniškai 9 tšk.), kuris perėjo į Badalonos „Joventut“. Jį pakeitė amerikietis M.Griffinas, žaidęs Rodo „Kolossos“ ir Graikijos lygoje pelnydavęs 15,6 tšk. 

Situacija. Kad patektų į kitą etapą, „Lietuvos rytui“ reikia laimėti abejas likusias rungtynes svečiuose su „Zenit“ (geriausiai bent 3 taškų skirtumu) ir namie su „Bayern“ (tikriausiai bet kokiu skirtumu). Jei „Lietuvos rytas“ pralaimės bent vienerias rungtynes, į atkrintamąsias varžybas nepateks. „Zenit“ dar neužsitikrins kelialapio, net jei nugalės „Lietuvos rytą“. Sankt Peterburgo klubui be tokiu atveju lemiamos bus paskutiniojo turo rungtynės svečiuose su „Fiat“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.