EUROLYGA 2023

Žaliai baltus marškinėlius apsivilkęs Klaipėdos meras įgėlė „Lietuvos rytui“

Po to, kai Klaipėdos „Neptūnas“ sensacingai ketvirtfinalyje iškrito iš Karaliaus Mindaugo taurės ir negavo bilieto į finalo ketvertą uostamiestyje kilo tikra audra. Į ją pats pirmasis įsitraukė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

 V.Grubliauskas nusivylė Klaipėdos klubo pralaimėjimu.<br>lrytas.lt montažas.
 V.Grubliauskas nusivylė Klaipėdos klubo pralaimėjimu.<br>lrytas.lt montažas.
 V.Grubliauskas nusivylė Klaipėdos klubo pralaimėjimu.<br> G.Šiupario nuotr.
 V.Grubliauskas nusivylė Klaipėdos klubo pralaimėjimu.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 18, 2018, 12:00 PM, atnaujinta Feb 18, 2018, 1:21 PM

Po 77:85 Alytaus „Dzūkijai“ pralaimėtų rungtynių jis socialiniame tinkle pasidalino daug atgarsio sulaukusių įrašu.

„Buvo gėda stebėti tokį fiasko ir žinoma, daugiau negu apmaudu... Kaip pažvelgsite sirgaliams į akis po tokio pragariško žaidimo?“, – rašė V.Grubliauskas.

Nors po valandos iš savo paskyros pasisakymą pašalino, Klaipėdoje kalbėdamas su lrytas.lt meras teigė, jog šie žodžiai ir taip buvo švelnūs.

„Atvirai pasakius, man tas komentaras neatrodė toks ir aštrus, turint omenyje emocijas, kurios kilo stebint rungtynes šalia aikštės. Aš po to tą komentarą antrąkart perskaičiau ir lyg ir nėra ten jokių aštrumų. Diplomatiškai parašiau, stengiausi vengti prieskonių.

Atkreipsiu dėmėsį, kad paskutiniai mano žodžiai įraše buvo tokie, kad tikiu komanda. Kita vertus, jei būčiau viską parašęs, ką tuo metu jaučiau...“, – nusišypsojęs nebaigė sakinio V.Grubliauskas.

Galima spėti, jog tokios mero mintys nebuvo pačios maloniausios treneriui Kaziui Maksvyčiui. Jis po pralaimėjimo ironiškai atsiliepė apie dalį „Neptūno“ sirgalių.

„Išeina, kad Maksvytis žaidžia su likučiais ir yra blogas treneris“, – spaudos konferencijoje kalbėjo jis.

Tuo tarpu arenoje rungtynes stebėjęs V.Grubliauskas, išskyrus įrašą socialiniame tinkle, savo nuomonės apie pralaimėjimą K.Maksvyčiui dar neišsakė.

„Nėjau prie jo nes mačiau, kad emocinė būsena buvo ne ką geresnė. Kazio reakcija į sirgalių elgesį irgi liudija, kad jam tai buvo didžiulė emocinė įtampa.

Manau, sutikęs Kazį pasakysiu, kad juo tikiu ir palinkėsiu garbingai, pagal jėgas užbaigti sezoną. Tiesą sakant, didžiausia pergale šį sezoną laikau tai, kad „Neptūnas“ apskritai išliko“, – neseniai klubą krėtusius vidinius nesutarimus prisiminė meras.

Nors Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverte ir nežaidžia jo palaikomas klubas, V.Grubliauskas, apsivilkęs žaliai baltus marškinėlius iš pirmųjų eilių stebi visas rungtynes.

„Tai Slovėnijos komandos marškinėliai. Jų spalva – baltai žalia – idealiai atitinka aikštės spalvinę gamą. Gal ne taip svarbu, kas užrašyta, o svarbu, ką tuo norima pasakyti“, – paaiškino jis.

Paklaustas, ar marškinėlių spalva reiškia, jog turnyre jis palaiko Kauno „Žalgirį“, Klaipėdos meras šyptelėjo ir prakalbo apie viduryje sezono iš „Neptūno“ Mindaugą Girdžiūną ir Arną Butkevičių persiviliojusį Vilniaus „Lietuvos rytą“.

„Pasakysiu diplomatiškai, kad pirmiausia sergu už gražų ir azartišką krepšinį. Bet vėlgi, būčiau neteisus nepasakęs, kad Klaipėda praradimų nepamiršo. Tai nebuvo vagystė ar pagrobimas.

Dėl santykinai objektyvios situacijos vienas iš klubų ja pasinaudojo ir protu tai visiškai suprantama. Tik natūralu, emociškai tai išgyventi šiek tiek sunku“, – svarstė V.Grubliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.