EUROLYGA 2023

Keturios ekipos į A diviziono pusfinalį žengė tiesiausiu keliu

Gargždų SC, Kauno r. „Omega“, Akmenės SC „Akmenės cementas-Grudita“ bei Plungės „Olimpas“ sudaro 2017–2018 metų SIL-RKL sezono A diviziono geriausiųjų ekipų ketvertą.

 Simonas Serapinas
 Simonas Serapinas
 Gargždų klubas RKL čempionate
 Gargždų klubas RKL čempionate
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-03-26 19:14, atnaujinta 2018-03-26 19:20

Visos šios keturios komandos savo ketvirtfinalio serijoje nugalėjo identišku rezultatu 2:0, nors dvi iš jų – „Olimpas“ bei „Akmenės cementas-Grudita“ – neturėjo namų aikštelės pranašumo.

29 pergales per 30 reguliaraus sezono mačų iškovoję gargždiškiai privertė pasiduoti Marijampolės „Sūduvą-Mantingą-2“, kuri pirmame etape eliminavo Ukmergės „Olimpą“. Marijampoliečiai antrose rungtynėse po trijų kėlinių atsiliko vos 2 taškais, tačiau per paskutines 10 minučių buvo priversti pripažinti oponentų pranašumą, pralaimėdami ketvirtį net 13:34.

„Namuose rungtynės gavosi gana lengvos, o išvykoje rezultatas neatspindi tikros kovos. Varžovai – šaunuoliai, davė kovą, po trijų kėlinių pirmavome tik dviem taškeliais. Tikrai mačiau, kad Marijampolės jaunimas labai stengėsi ir viską atidavė. Norisi juos tik pagirti, bet šiai dienai turime daugiau resursų ir patirties“, – varžovams gerų žodžių negailėjo Gargždų SC komandos žaidžiantysis treneris Simonas Serapinas.

Pusfinalyje Gargždų komanda susigrums su „Akmenės cementu-Grudita“, kur kas nuožmesnėje kovoje įveikusia Kėdainių „SC-Nevėžį“. Antro susitikimo 40-ąją minutę rezultatas buvo lygus – 78:78, tačiau „cementininkai“ sugebėjo apsiginti ir taikliais baudų metimais įtvirtinti pergalę.

Reguliaraus sezono paskutinėse rungtynėse su Kėdainių komanda vien per pirmą rungtynių pusę padarėme net 16 klaidų. Sumažinome klaidų skaičių ir taip pat akcentavome atkovotus kamuolius. Pirmose rungtynėse pralaimėjome kovą po krepšiais, bet antrose jau pavyko su tuo susitvarkyti. Buvo ir smulkių susitarimų, bet tikrai žaidėjai gana neblogai viską įvykdė. Ilgesnis suolas taip pat prisidėjo, galbūt juos kiek nuvargindavome antroje rungtynių pusėje.“

Puikiai ketvirtfinalyje pasirodė ir Alido Žukausko treniruojamas „Olimpas“, atsirevanšavęs „Kretingai“ už pralaimėjimus reguliariajame sezone bei po penkių sezonų vėl kovosiantis pusfinalio etape.

„Ką buvome suplanavę per treniruotes, namų darbus, tą ir pavyko įgyvendinti. Kiek pristabdėme Aidą Viskontą ir Martyną Airošių, manau, tai lėmė pergalę. „Kretinga“ pas mus atvažiavo laimėti ir kovingumu mums nė kiek nenusileido. Rezultatas neatspindi tikrovės, susikrauti didesnį pranašumą pavyko tik pačioje rungtynių pabaigoje“, – apie antrą serijos susitikimą, kurį pavyko laimėti 87:68, kalbėjo A.Žukauskas.

Olimpiečiams pusfinalyje teks atlaikyti „Omegos“ ambicijas. Rolando Urkio treniruojama komanda 2015–2016 metų sezone liko trečia, o kitame sezone pralaimėjo finale „Tauragei“. Pirmame ketvirtfinalio serijos susitikime „Omega“ turėjo vargo su Panevėžio „Bangene-Aivera“, tačiau antroje akistatoje išryškėjo favoritų pranašumas.

„Pirmas rungtynes su „Bangene-Aivera“ žaidėme po ilgesnės pertraukos. Nesitreniravome ir tai pasijautė. Ten buvo ne mūsų žaidimas, ne mūsų klaidos. Antrose rungtynėse padarėme korekcijas, atlikome vaizdo peržiūrą ir viską išsprendėme. Ką suplanavome, tą ir įvykdėme, tad iš karto pasimatė rezultatas“, – teigė R.Urkis.

Antrųjų SIL-RKL A diviziono ketvirtfinalio mačų rezultatai:

Panevėžio „Bangenė-Aivera“ (7) – Kauno r. „Omega“ (2) 55:86

Plungės „Olimpas“ (6) – „Kretinga“ (3) 87:68

Marijampolės „Sūduvos-Mantinga-2“ (9) – Gargždų SC (1) 85:108

Akmenės SC „Akmenės cementas-Grudita“ (5) – Kėdainių „SC-Nevėžis“ (4) 84:78

Pirmi trys pusfinalio etapo mačai bus žaidžiami kovo 31-ąją, balandžio 4-ąją bei 7-ąją dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.