EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ pergalė įkvėpė Sergejų Jovaišą: „Pamatėme retai pasitaikantį mačą“

Trečiadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradėjo savo žūtbūtines kovas Eurolygos pirmame ketvirtfinalio mūšyje su graikų Pirėjo „Olympiakos“ klubu. Įspūdingai nenuspėjamoje ir trilerio vertoje kovoje po pratęsimo „Žalgiris“  išplėšė įspūdingą pergalę rezultatu 87:78 ir serijoje išsiveržė į priekį 1:0.

Sergejus Jovaiša džiaugiasi "Žalgirio" pergale<br>G. Šiupario nuotr.
Sergejus Jovaiša džiaugiasi "Žalgirio" pergale<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rokas Suslavičius

Apr 19, 2018, 7:11 AM, atnaujinta Apr 19, 2018, 3:41 PM

Savo įžvalgomis apie Lietuvai daug džiaugsmo suteikusias rungtynes su lrytas.lt pasidalino legendinis Lietuvos krepšininkas, buvęs treneris ir Seimo narys Sergejus Jovaiša.

– Kokie pirmieji įspūdžiai po tokių nervingų rungtynių?

– Tikrai finalo vertos rungtynės. Praktiškai visos rungtynės „Žalgiriui“ reguliariajame sezone buvo kaip finalinės, bet kartu žalgiriečiai įgavo patirties. Nors matėme, kad komanda nepaliko savo jaudulio viešbutyje ir pirmajame kėlinyje tikrai buksavo. Buvo daug netikslumų atakuojant, žaidėjai per daug rizikavo. Žinoma, neblizgėjo ir „Olympiakos“, o „Žalgiriui pavyko tuo pasinaudoti. Na, iš tikro išvydome retai pasitaikančias rungtynes.

– Kiek tokia pergalė išvykoje svarbi psichologiškai?

– Be abejo, ši pergalė žaidėjams ir apskritai komandai pridės pasitikėjimo savimi. Manau, gerai, kad buvo galvojama apie tas dvi pergales prieš „Olympiakos“ reguliariajame sezone. Nors antroji pergalė išvykoje ir nebuvo tokia svarbi, tačiau ji leido dar geriau pajusti varžovus. Trečiadienį „Žalgiris“ sugebėjo gerai gintis, Pirėjo komanda laikėsi ant atsitiktinių metimų, bet buvo matyti, kad to jiems neužteks, ir buvo klausimas, ar žalgiriečiai tuo pasinaudos. Žinoma, galėjome laimėti ir be pratęsimo, bet nugalėtojai neteisiami.

– Kaip manote, ar rungtynių pabaigoje išryškėjo geresnis „Žalgirio“ fizinis pasirengimas?

– Sutikčiau, kad „Olympiakos“ rungtynių pabaigoje atrodė pavargęs. Nors Vassilis Spanoulis sumetė savo metimus, bet gynyboje nebespėdavo. Georgios Printezis, matyti, dar visiškai neatsigavęs po savo traumos. Reikia pripažinti, kad graikų klubas atrodė kaip padrika komanda, kuri daugiausia dėl individualių žaidėjų pastangų ir nesėkmingo žalgiriečio puolimo laikėsi rungtynėse iki pratęsimo.

– Kokių rezervų dar turi „Žalgirio“ komanda šioje serijoje?

– Šiandien pritrūko kai kurių žaidėjų didesnio indėlio. Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas pataikė kelis svarbius metimus, bet sužaidė ne pagal savo galimybes. Kažin ar pamatysime tokį pat įspūdingą Brandoną Daviesą kitame mače, tad kitiems komandos draugams bus pareiga pasitempti. Aišku, visi norėjo kaip geriau sužaisti, tačiau įtampa slegia ir patyrusius žaidėjus.

– Kaip reikėtų toliau gintis prieš V. Spanoulį, kuris pirmoje dvikovoje įmetė 25 taškus?

– Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse prieš „Olympiakos“ Šarūnas Jasikevičius išbandė gynybą, kai pasikeisdavo dengiamaisiais ir V. Spanoulį prižiūrėdavo B. Daviesas. Tose rungtynėse tai suveikė, bet pirmame ketvirtfinalio serijos mače tokia taktika nepasiteisino. Jis sumetė daug metimų per „Žalgirio“ vidurio puolėją. Tiesa, buvo ir gerų gynybos momentų prieš jį, ypač kai gindavosi tiesioginis jo oponentas. Netikiu, kad V. Spanouliui seksis ir toliau taip, tačiau trečiadienį buvo geros jo rungtynės. Vis dėlto čia bus treneriams galvosūkis, kaip gintis prieš jį toliau.

– Ko būtų galima tikėtis iš kitų serijos rungtynių?

– Tokios pat kovos kaip ir pirmosiose bei didesnio kitų žalgiriečių indėlio. Nemanau, kad „Olympiakos“ dar turi kokių nors ypatingų rezervų, o fizinis pasirengimas jų šlubuoja. Prieš atkrintamasias buvo spėliojama, koks varžovas būtų palankesnis „Žalgiriui“. Būtent mums lengviau nuspėjamas yra „Olympiakos“, ir  žalgiriečiai parodė, kad tai yra įkandamas priešininkas. Belieka iškovoti dar vieną pergalę išvykoje ir galbūt Kaune nebereiks tirpdyti arenoje ledo. Juk tą savaitę Kaune vyks ir pasaulio ledo ritulio čempionato kovos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.