EUROLYGA 2023

Įsisiautėjęs „Nevėžis“ nokautavo LKL ir galingesnį „Neptūną“

Kėdainių „Nevėžio“ krepšinio ekipa nemažina apsukų ir toliau guldo ant menčių LKL čempionato ekipą vieną po kitos.

Kėdainių „Nevėžis“<br>kknevezis.lt nuotr.
Kėdainių „Nevėžis“<br>kknevezis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2018, 8:04 PM, atnaujinta Apr 25, 2018, 10:15 PM

Ramūno Cvirkos auklėtiniai namuose trečiadienį 74:67 (23:17, 19:16, 19:17, 13:17) netikėtai lengvai įveikė Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus, kurie savo sąskaitoje turi beveik trigubai daugiau laimėjimų.

Į septintąją turnyrinės lentelės vietą pakilusi Kėdainių ekipa iškovojo jau ketvirtąją pergalę iš eilės.

Šįkart į priekį „Nevėžį“ vedė Aleksandro Zakharovo ir Gabrieliaus Maldūno tandemas. Puolėjai pelnė atitinkamai 16 ir 15 taškų.

Saldžią pergalę Kėdainių klubas iškovojo atsisveikindamas su Tadu Sedekerskiu. Vitorijos „Baskonia“ komandai priklausantis puolėjas patyrė traumą ir po 5 gimtinėje praleistų mėnesių gydytis grįžo į Ispaniją.

„Neptūnas“ nežibėjo ir jau pirmoje mačo dalyje apsiėmė atsiliekančiojo vaidmenį. Po ilgosios pertraukos skirtumas pasiekė 18 taškų, „Nevėžis“ pavogė kelis kamuolius, rinko taškus antraisiais bandymais ir neleido svečiams priartėti.

„Neptūnas“ ne tik nepasinaudodavo keliais antraisiais šansais, bet ir įprastų metimų nepataikydavo. Situaciją sušvelninti buvo pavykę iki 60:66, bet Kazys Maksvytis spėjo užsidirbti techninę pražangą, o tuo tarpu Gintautas Matulis dar papildė „Nevėžio“ sąskaitą.

„Neptūną“ gelbėjo tik tragiškai metamos kėdainiškių baudos, o Arūnas Mikalauskas pridėjo tritaškį, kai liko daugiau nei 2 minutės – 63:68. Po Justo Tamulio nesportinės pražangos baudas sumetė Tomas Delininkaitis ir tokios progos leido „Neptūnui“ išlaikyti intrigą – 67:70

Svarbų metimą pataikė Aleksadras Sacharovas, įtvirtinęs pergalę savo komandai.

„Nevėžis“: Aleksandras Zacharovas 16, Gabrielius Maldūnas 15 (10 atk. kam.), Gintautas Matulis 11, Lesteris Medfordas (7 atk. kam.) ir Jamesas Woodardas – po 10.

„Neptūnas“: Renaldas Seibutis 16, Tomas Delininkaitis 13, Arūnas Mikalauskas (7 atk. kam.) ir Jerry Johnsonas – po 9, Matas Jucikas 7.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.