EUROLYGA 2023

Spaudimą „Žalgiriui“ pabrėžęs Martynas Pocius: „Jie gali laimėti Eurolygą“

„Įspūdinga. Tokios atmosferos „Žalgirio“ arenoje net nesu matęs“, – susižavėjimo neslėpė į Lietuvą trumpam grįžęs Martynas Pocius.

 M.Pocius tiki žalgiriečių sėkme Eurolygos ketvirtfinalio serijoje.<br> lrytas.lt montažas.
 M.Pocius tiki žalgiriečių sėkme Eurolygos ketvirtfinalio serijoje.<br> lrytas.lt montažas.
 M.Pocius tiki žalgiriečių sėkme Eurolygos ketvirtfinalio serijoje.<br> M.Pocius.
 M.Pocius tiki žalgiriečių sėkme Eurolygos ketvirtfinalio serijoje.<br> M.Pocius.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-04-26 14:21, atnaujinta 2018-04-26 15:11

31 metų buvęs krepšininkas „Žalgiryje“ praleido keturis sezonus, o dabar Eurolygos ketvirtfinalio seriją su Pirėjo „Olympiakos“ stebi kaip žiūrovas.

Žalgiriečiai po trijų pirmųjų akistatų su „Olympiakos“ serijoje pirmauja 2:1.

„Visą sezoną matėsi, kaip gerai „Žalgiris“ žaidžia. Ši komanda nugalėti gali bet ką. Dabar jie yra favoritai laimėti ketvirtfinalio seriją ir viską laiko savo rankose.

O finalo ketvertas bus vienerios rungtynės, tad ten irgi laimėti gali visi. Sakau – „Žalgiriui“ lubų nėra. Jie gali viską, net ir laimėti Eurolygą“, – portalui lrytas.lt kalbėjo M.Pocius.

Jis pridūrė, kad kalnus Eurolygoje šį sezoną verčianti „Žalgirio“ sudėtis turi pagrindinį čempionišką bruožą – ypatingą komandos dvasią.

„Kiekvienas žaidėjas komandai duoda savo. Šarūnas Jasikevičius yra nuostabus treneris ir jis iš krepšininkų išspaudžia viską.

Nors „Žalgiris“ neturi pasaulinio lygio žvaigždžių, jie turi pasaulinio lygio komandą“, – įsitikinęs M.Pocius.

Nors iki finalo ketverto Belgrade „Žalgiriui“ liko vienas žingsnis, jis nebus paprastas – ketvirtosios serijos rungtynės, kaip sakė pats Š.Jasikevičius, bus sudėtingiausios.

„Ketvirtadienį „Žalgiriui“ bus labai daug psichologinio spaudimo, nes jie žino, kad gali laimėti, bet dar reikės tai padaryti. O „Olympiakos“ rodys savo geriausią žaidimą“, – mano M.Pocius.

Vasarą dėl traumų batelius ant vinies pakabinęs M.Pocius šį sezoną už Atlanto dirba „Denver Nuggets“ klubo administracijoje.

Į Lietuvą jis atvyko porai savaičių ir čia ne tik stengsis pasimatyti su visais bičiuliais, bet ir spręs darbo reikalus.

Pavyzdžiui, trečiadienį M.Pocius lankėsi Prienuose, kur vietos „Vytauto“ komanda susitiko su Lauryno Biručio vedamais „Šiauliais“.

Kadangi L.Birutis yra pateikęs paraišką NBA naujokų biržai, M.Pocius kaip „Nuggets“ atstovas gyvai stebėjo jo pasirodymą.

„Toks mano darbas – pamatyti visus, kurie padavė paraiškas NBA naujokų biržai. O stebėti Lauryno žaidimą tikrai labai malonu – jis yra daug žadantis talentas“, – teigė M.Pocius.

„Šiaulių“ vidurio puolėjas trečiadienį surengė solidų pasirodymą: į „Vytauto“ krepšį įmetė 17 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

Beje, tądien Prienuose buvo dar vienas NBA naujokų biržai paraišką pateikęs krepšininkas – Ballų šeimos vidurinėlis LiAngelo.

 

19-metis amerikietis „Vytautui“ priklausė dalį šio sezono ir rungtyniavo pakankamai neblogai, tačiau krepšinio ekspertai jo šansus biržoje įvardija kaip minimalius.

Tokios pačios nuomonės laikosi ir M.Pocius.

„Manau, iki NBA jam labai toli, trūksta ir ūgio, ir viso kito. Europoje jis gali žaisti ir tai jau parodė, bet NBA...nežinau. Gal kiti klubai jame ką nors mato, gal jis dar sužibės Vasaros lygoje.

Lonzo yra Lonzo, LaMelo potencialo taip pat turi, bet apie LiAngelo klube daug nekalbame“, – atskleidė M.Pocius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.