EUROLYGA 2023

Širdį stabdanti baimė virto palaima – Antanas Kavaliauskas iškart žarstė pokštus

„O ko jūs norėjote? Taip įdomiau žaisti“, – juoktis prapliupo Antanas Kavaliauskas. Nuo Kauno „Žalgirio“ pečių jau buvo nukritusi ta našta, kuri prieš keletą akimirkų slėgė visą Lietuvą.

A.Kavaliauskas po dvikovos laidė juokelius.<br> G.Šiupario nuotr.
A.Kavaliauskas po dvikovos laidė juokelius.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

specialiai lrytas.lt, Belgradas (Serbija)

May 20, 2018, 8:27 PM, atnaujinta May 20, 2018, 9:21 PM

Kauno „Žalgiris“ Belgrado „Štark“ arenoje padarė tai, ko neregėjo bent viena karta sirgalių – žaidė ne tik Eurolygos finalo ketverte, bet ir užėmė trečiąją vietą.

Ir dar mažajame finale 79:77 įveikė Maskvos CSKA klubą.

„Tai reiškia labai daug. Visai Lietuvai. Ypač, kai žaidi prieš CSKA. Tai – didžiulė pergalė. Geriau būti negali“, – sakė A.Kavaliauskas.

Likus žaisti 34 sekundėms „Žalgiris“ iš savo dviženklio pranašumo turėjo vos du taškus. Kamuolys tada buvo Maskvos CSKA rankose, bet rusai suklydo.

„Pabaigoje pasimetėme. Į aikštę žengė jaunas įžaidėjas ir truputėlį pakeitė patį žaidimą. Tačiau laimėjome trečiąją vietą. Didžiuojamės“, – paskutinę atkarpą aiškino centras.

A.Kavaliauskas nusilenkė ir „Žalgirio“ aistruoliams, kurių vien iš Lietuvos čia buvo bent keletas tūkstančių. Prie jų dar reikėtų pridėti atvykusius kelis estus, arenoje buvusius serbus ir, žinoma, geltonai salę nudažiusius turkus.

„Tikri vikingai, – taip apie „Žalgirio“ aistruolius kalbėjo Š.Jasikevičius. – Buvo pasaka. Užvedė visus. Matėme, kad mus palaikė „Fenerbahce“ sirgaliai. Ačiū jiems, ačiū visiems, ačiū visai Lietuvai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.