EUROLYGA 2023

„Barcelona“ rimtai nusitaikė į Š. Jasikevičių – vasarą plėš jį iš Kauno

Šarūnas Jasikevičius dar nebaigė sezono su Kauno „Žalgiriu“, tačiau kova dėl noro matyti jį treniruojantį kitas komandas, kaip reikiant įsibėgėjo. 

„Barcelona“ bando spartinti derybas su Šarūnu Jasikevičiumi.<br>G.Šiupario nuotr.
„Barcelona“ bando spartinti derybas su Šarūnu Jasikevičiumi.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2018, 1:57 PM, atnaujinta Jun 6, 2018, 2:13 PM

Ispanijos žiniasklaidos priemonė „Mundo Deportivo“ skelbia, kad „Barcelona“ komanda 42-ejų lietuvį įvardijo kaip pagrindinį šios vasaros taikinį. Ispanų teigimu reikalus bandoma skubinti, o per pastarasias dvi savaites katalonai nemažai kontaktavo su pačiu Šaru. Jo atsiradimas „Barcelona“ klube yra labai tikėtinas variantas ir tai gali įvykti jau birželio pabaigoje. 

Daugkartiniai Ispanijos čempionai projektuodami artimiausius komandos metus deda visas pastangas tam, kad kontrakto pasirašymas būtų stumteltas kiek galima daugiau į priekį. Jau dabar sklando gandai, kad Šarui katalonai siūlo nuo 600 iki 800 tūkst. eurų atlyginimą per sezoną. Kitą vertus, lietuvis galėtų susikrauti nemažą pinigų sumą ir patraukęs į Rytų pusę.

Skelbiama, kad katalonai neoficialiai sukirto rankomis su kanadiečiu Kevinu Pangosu ir jam mokės 3 mln. eurų atlygį.  Idealiausiu variantu garsusis Barselonos krepšinio klubas mato kontraktų pasirašymą tiek su kanadiečiu, tiek ir su Š.Jasikevičiumi.

Nors „Barcelona“ kiek anksčiau buvo išreiškusi pasitikėjimą dabartiniu treneriu 68-erių Svetislavu Pesičiumi, panašu, jog Šaras po visų užkulisinių kalbų tikrai galėtų imtis treniruoti „Barcelona“ komandą.

S.Pesičius, kalbėdamasis su „Mundo Deportivo“ teigė, kad jo ateitis nėra aiški, o jis pats suvokęs, kad gyvenime be krepšinio yra ir kitų dalykų. Tai reiškia, kad jei tik specialistas iš Lietuvos bus prisiviliotas, treneris iš Serbijos komandą paliktų be didesnių problemų. Abu vyrai nėra geri draugai, nes tik per S.Pesičių Šaras buvo priversstas palikti katalonų komandą dar būnant žaidėju: treneris nenorėjo matyti lietuvio sudėtyje.

„Barcelona“ skuba daryti spaudimą Š.Jasikevičiui, kadangi supranta, kad situacija darosi vis sudėtingesnė. Dar antradienio vakarą kovoje dėl trenerio atsirado rimtas konkurentas iš už Atlanto. Buvo paskelbta, kad Šaras yra vienas pretendentų stoti už „Toronto Raptors“ komandos vairo.

Žinomas žurnalistas ESPN krepšinio apžvalgininkas Adrianas Wojnarowski pareiškė per socialinius tinklus, kad Š.Jasikevičius kalbėjosi su „Toronto Raptors“ prezidentu Masai Ujiri, kuris yra susidomėjęs galimybe lietuvį paskirti Kanados komandos treneriu.

Jono Valančiūno atstovaujamam klubui vadovaujantis Masai Ujiri pastaruoju metu turėjo viešnagę Europoje. Jis lankėsi Italijoje ir ten stebėjo jaunųjų talentų stovyklą.

„Raptors“ klubui šiuo metu viena svarbiausių užduočių yra kuo greičiau susirasti naująjį komandos strategą.

Be trenerio Toronto ekipa liko po nesėkmingai pasibaigusių atkrintamųjų, kuomet Rytų konferencijos pusfinalyje beviltiškai 0:4 buvo nusileista „Cleveland Cavaliers“.

Po skaudžios nesėkmės jie atleido ilgus metus su komanda dirbusį Dwane'ą Casey.

Dar anksčiau susidomėjimą krepšinio specialistu iš Lietuvos buvo išreiškusi Maskvos CSKA komanda, ne kartą apie Šarą svajojo ir Tel Avivo „Maccabi“.

Sezonas dar nesibaigė, tačiau akivaizdu, kad Šaras jau dabar tapo skambiausia pavarde naujų kontraktų kitiems sezonams tinkle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.