EUROLYGA 2023

NBA kurs Afrikos krepšinio lygą

NBA rengiasi grandioziniam projektui, kuris turėtų, galbūt, konkuruoti ir su pačia stipriausią planetos krepšinio lyga. NBA ketina įkurti Afrikos krepšinio lygą.

A.Silveris pabrėžė, kad Afrikos lyga tik planuose, tačiau ji turėtų būti.<br>AP nuotr.
A.Silveris pabrėžė, kad Afrikos lyga tik planuose, tačiau ji turėtų būti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2018, 2:02 PM, atnaujinta Aug 6, 2018, 2:05 PM

NBA komisaras Adamas Silveris, kuris su lyga pasirašė naują penkerių metų sutartį ir jai vadovaus mažiausiai iki 2023 metų, greitu laiku planuoja sukurti Afrikos krepšinio lygą.

Tiesa, pats NBA vadovas pripažino, kad Afrika dar pati nėra pasirengusi tokiam projektui.

„Vienas iš didžiausių mūsų svarstomų dalykų yra Afrikos krepšinio lygos įkūrimas, – tikino jau penkerius metus galingiausiai krepšinio lygai vadovaujantis A.Silveris. – Tai tik pirmieji mūsų svarstymai, nes Afrikoje nėra reikiamų stadionų“.

ESPN teigia, kad nors NBA komisaras kalba be didesnio optimizmo, reikalai tikrai pajudės, nes A.Silveris apie šią lygą kalbėjosi ir su FIBA generaliniu sekretoriumi Patricku Baumanu.

„Aš savaitgalį buvau susitikęs su P.Baumanu ir jis patikino, kad FIBA palaiko šią koncepciją ir šį sumanymą. Maža to – FIBA atstovai Johanesburge susitiks ne tik kalbėti apie šį projektą, bet ir dėliosis būsimus darbus. Viskas kol kas tik pradinėje fazėje, tačiau pradžia kažkada turi ir pabaigą“, – tikino NBA komisaras.

Afrika buvo ir yra nebloga gerų krepšininkų į NBA importuotoja. Ne vieną sezoną lygoje žaidė iš Nigerijos kilęs Hakeemas Olajuwonas bei Kongo Demokratinėje Respublikoje gimęs Dikembee Mutombo. Tai pat savo meistriškumą rodo senegalietis Joelis Embiidas, iš Kongo kilę Serge'as Ibaka ir Bismackas Biyombo.

A.Silveris NBA komisaru tapo 2014 metų vasario 1 dieną, perėmęs vadovo kėdę iš garsiojo Davido Šterno, kuris lygos reikalus sprendė nuo 1984 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.