EUROLYGA 2023

Į rinktinę staigiai iškviestas Deividas Gailius: „Kai pamačiau trenerio skambutį, viską supratau“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė vis dar bando styguoti ne savo būsimą žaidimą 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankoje, o kol kas tik sudėtį. Dėl klubų nenoro išleisti kandidatų į rinktinę strategas Dainius Adomaitis buvo priverstas ne tik nukelti stovyklos pradžią savaitei, tačiau ir iškart paskelbti visą rinktinės sudėtį. Bėda ta, kad keli kviesti krepšininkai šiomis dienomis dar žaidžia klubuose kontrolinius mačus, o Marius Grigonis vietoj nacionalinės ekipos pasirinko Kauno „Žalgirio“ treniruotes.

Deividas Gailius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Deividas Gailius<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Gailius (dešinėje) jau atstovavo rinktinei pirmajame 2019 metų pasaulio čempionato atrankos etape pernai.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Gailius (dešinėje) jau atstovavo rinktinei pirmajame 2019 metų pasaulio čempionato atrankos etape pernai.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 9, 2018, 2:28 PM

„Penktadienį per pietus atskridau, o jau po pietų buvo treniruotė“, – sekmadienį sostinės „Siemens“ arenoje prieš vakaro akistatą su Latvijos nacionaline ekipa kalbėjo ir vėl į rinktinę pakviestas Deividas Gailius.

Kaip ir penktadienį, taip ir sekmadienį Lietuvos krepšinio rinktinė treniravosi ne pilnos sudėties: jei iki atskrendant D.Gailiui, aikštėje plušėjo devyni krepšininkai, tai sekmadienį – dešimt. Ir per kontrolines rungtynes su Latvijos atstovais D.Adomaitis registruos tuos pačius dešimt. Dėl savo klubų kontrolinių akistatų Ispanijoje tik pirmadienį prie šalies reprezentacinės komandos prisijungs Renaldas Seibutis ir Rokas Giedraitis.

30-metis D.Gailius į sostinę atskrido iš Turkijos, kur jau buvo pradėjęs treniruotis su nauju klubu Izmiro „Pinar Karsiyaka“.

„Treneris paskambino, paaiškino situaciją, ir teko atvažiuoti. Ar sujaukė mano planus? Tai tokie planai ir buvo – rengtis su komanda sezonui. Klubas, žinoma, nenorėjo išleisti, dėl to turėjau sužaisti dar vienas draugiškas rungtynes ir pavėlavau į rinktinės stovyklos pradžią. Kai tik telefone pamačiau, kad skambina treneris, iškart viską supratau. Ir su mielu noru prisijungiau“, – kalbėjo klaipėdietis.

„Mums trūko šios pozicijos žaidėjo, o Deivido privalumas tas, kad jis gali žaisti per dvi-tris pozicijas. Be to, jis jau yra rungtyniavęs atrankos rungtynėse, žino mūsų žaidimo sistemą, tas tikrai palengvins darbą“, – savo motyvus dėl D.Gailiaus kvietimo išdėstė treneris Dainius Adomaitis.

– Turėjote staigiai atskristi. Nesimaišys klubo ir rinktinės deriniai, marškinėliai?, – buvo paklaustas D.Gailius.

– Ne pirmą kartą esu rinktinėje, deriniai, komandos draugai man žinomi, todėl įsivaizduoju, ką reikės daryti. Viskas liuks.

– Kalbėjotės su treneriu, kokioje pozicijoje žaisite ir kokios pagalbos jis norės iš jūsų?

– Ne, nieko nekalbėjome, bet aš įsivaizduoju, ką turėsiu daryti.

– Kaip jūsų naujas klubas Turkijoje?

– Viskas gerai – žinoma, tiek ir teko ten pabūti. Miestas puikus, sąlygos geros, o po to žiūrėsime. Apie tikslus šiam sezonui klube dar nešnekėta, bet Izmiras jau kurį laiką nebuvo šalies pirmenybių atktintamuosiuose mačuose, todėl, greičiausiai, minimalus siekis bus prasibrauti į šį čempionato etapą.

Dvikova su Latvijos rinktine bus pirmasis kontrolinis lietuvių mačas rudenį prieš FIBA pasaulio čempionato atrankos „langą“

Naujai suformuotoje J atrankos grupėje Lietuvos rinktinė rugsėjo 14-ąją išvykoje žais su Kroatija, o rugsėjo 17-ąją Vilniuje susikaus su Nyderlandais.

Dainiaus Adomaičio vedama komanda yra J grupės lyderiai, iki šiol laimėję visus šešis žaistus susitikimus.

Latviai rugsėjo 14 d. namuose žais su slovėnais, o rugsėjo 17 d. išvykoje bandys pasipriešinti Ispanijai.

Pasaulio čempionato atrankos I grupėje A. Vecvagaro auklėtiniai užima trečią vietą (4 pergalės ir 2 pralaimėjimai).

Lietuvos rinktinės dvyliktukas:

Įžaidėjai:

Mantas Kalnietis (Vilerbano ASVEL)

Lukas Lekavičius (Atėnų „Panathinaikos“)

Atakuojantys gynėjai:

Adas Juškevičius (Nantero JSF)

Renaldas Seibutis (Saragosos „Tecnyconta“)

Deividas Gailius (Izmiro „Pinar Karsiyaka“ )

Lengvieji krašto puolėjai:

Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)

Rokas Giedraitis (Berlyno ALBA)

Sunkieji krašto puolėjai:

Eimantas Bendžius (Vilniaus „Rytas“)

Mindaugas Kuzminskas (Milano „Olimpia“)

Edgaras Želionis (Afjonkarahisaro „Afyon“)

Vidurio puolėjai:

Artūras Gudaitis (Milano „Olimpia“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.