EUROLYGA 2023

Krepšinio agentas T. Bulotas tarp naudingiausių NBA žaidėjų D. Sabonio ir J. Valančiūno nemato

Krepšinio madas diktuojanti stipriausia pasaulio krepšinio lyga NBA sugrįžta. Naktį iš antradienio į trečiadienį jau sužaisti pirmieji sezono mačai. Nors mažai kas abejoja, kad kitoms ekipoms pavyks atimti karūną iš Oklando „Golden State Warriors“ komandos, NBA sezonas žada būti intriguojantis.

 Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis<br> Scanpix.com nuotr.
 Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis<br> Scanpix.com nuotr.
 Jonas Valančiūnas<br> Scanpix.com nuotr.
 Jonas Valančiūnas<br> Scanpix.com nuotr.
L.Jamesas persikėlė į Vakarus, kur bandys tempti<br>AP nuotr.
L.Jamesas persikėlė į Vakarus, kur bandys tempti<br>AP nuotr.
Luka Dončičius ir Axelis Toupane'as.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Luka Dončičius ir Axelis Toupane'as.<br>G.Bitvinsko nuotr.
G.Antetokounmpo vedė savo komandą į pergalę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
G.Antetokounmpo vedė savo komandą į pergalę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 17, 2018, 4:24 PM

Kas pasipriešins „Warriors“?

Tarpsezoniu NBA lygą sudrebino ne vienas pasikeitimas. LeBronas Jamesas prisijungė prie „Los Angeles Lakers“, komandomis apsikeitė Kawhi Leonardas ir DeMaras Derozanas, o „Warriors“ prisiviliojo dar vieną lygos žvaigždę DeMarcusą Cousinsą.

Vienintelis lietuvis turintis NBA agento licenciją Tadas Bulotas sako, kad pasikeitimai intriguoja. Pasak Mindaugo Kuzminsko ir Donato Motiejūno agento, bus įdomu pamatyti, ar K. Leonardui pavyks demonstruoti panašų žaidimą kaip ir „San Antonio Spurs“ komandoje.

Taip pat, ar L. Jamesas sugebės atvesti „Lakers“ į atkrintamąsias varžybas po penkerių metų pertraukos. Visgi T. Bulotas abejoja, kad daug komandų sugebės pasipriešinti „Warriors“ krepšininkams.

„Rytų konferencijoje nebeliko vienos stiprios komandos. Dabar ten stipriausia „Boston Celtics“, jai bandys priešintis „Toronto Raptors“, „Philadelphia 76ers” ir galbūt „Indiana Pacers“.

Vakaruose, kaip visada, bus įdomiau. Tikiu, kad „Houston Rockets“ gali nugalėti „Warriors“ ir patekti į finalą, jei Hjustono žaidėjai bus sveiki. Tačiau, jei reikėtų spėti, daugiau šansų duočiau Oklando ekipai. Mano nuomone, ji finale susitiks su „Celtics“ ir ten turės daugiau galimybių laimėti“, – svarstė krepšinio agentas.

„Betsafe“ NBA lažybų ekspertai šio sezono NBA favoritais irgi laiko „Warriors“. Jų galimybės vėl būti stipriausiais NBA vertinamos net 63 proc.

S. Kerro auklėtiniai sieks iškovoti trečią titulą iš eilės. Per visą lygos istoriją tai yra padariusios vos kelios komandos – „Lakers“, „Chicago Bulls“ ir „Celtics“. Bostono ekipos dominavimas lygoje nuo 1959 m. apskritai tęsėsi net aštuonis sezonus iš eilės.

Laukia stabilaus lietuvių žaidimo

T. Bulotas atidžiai stebės savo klientų Isaiah Hartensteino iš „Rockets“ ir Traviso Wearo iš „Lakers“ pasirodymus. Be abejo, seks ir lietuvių – J. Valančiūno ir D. Sabonio – kovas. Šį sezoną didėja tikimybė, kad jie abu nežais starto penkete. T. Bulotas mano, kad kilimas nuo atsarginių suolo nepakenks nė vienam lietuviui.

„Nemanau, kad Jono vaidmuo komandoje kažkuo labai keisis, nes šiais laikais mažai kas akcentuoja savo puolimą per didelius žmones. Bet jo skaičiai neturėtų būti mažesni nei pernai ir jis toliau žais labai naudingai ir gerai. Domantas taip pat turėtų žaisti stabiliai. Jau bus pripratęs prie komandos ir, galbūt, kiek pagerins asmeninius rodiklius“, – sako T. Bulotas.

Pasak T. Buloto, abu aukštaūgiai turi stiprybių, kurios reikalingos jų komandoms: „D.Sabonis yra mobilus, gali gintis tiek prieš didesnius, tiek prieš mažesnius varžovus.

Jis puikiai užbaigia metimus iš po krepšio net ir po kontakto su varžovais. J.Valančiūnas turi ilgas galūnes ir yra koordinuotas, todėl žemesniems žaidėjams sunku užpulti. Aukštaūgiai turi labai stengtis, kad prieš jį atkovotų kamuolius tiek gynyboje, tiek puolime“.

Tiesa, iki lygos elito abiems dar teks paaugti. „Betsafe“ krepšinio lažybininkai J. Valančiūno šansus tapti naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju vertina 0,2 proc., o D. Sabonio – 0,13 proc.

Favoritas – keturiskart lygos MVP L. Jamesas. Tikimybė jam gauti penktąjį apdovanojimą – 25 proc. Tačiau T. Bulotas turi kitą favoritą.

„Manau, kad L. Jamesas į Los Andželą išvažiavo nebe su aukščiausiais krepšinio tikslais ir abejoju, kad jis sieks dar vieno MVP titulo. Galvoju, kad apdovanojimą laimės G. Antetokounmpo.

Jis atrodo labiausiai motyvuotas gauti tokį įvertinimą. L. Jamesas šiuo metu, aišku, yra geresnis žaidėjas, bet G. Antetokounmpo dabar tokiame amžiuje, kad demonstruos geriausius individualius rezultatus“, – sako krepšinio agentas. Graiko šansai tapti geriausiu reguliariojo sezono žaidėju vertinami 17 proc.

L. Dončičius – geras, bet ne geriausias

Visų akys krypsta ir į metų naujoko apdovanojimą. Europa šiemet turi kaip niekad ryškų atstovą. Slovėnų vunderkindas Luka Dončičius laikomas favoritu tapti geriausiu metų naujoku.

Lažybininkai jo šansus vertina 31 proc., tačiau nedaug atsilieka „Phoenix Suns“ aukštaūgis D. Aytonas. Kol kas vienintelis europietis iškovojęs tokį apdovanojimą yra Pau Gasolis. Nuo to laiko prabėgo jau 16 metų. T. Bulotas mano, kad L. Dončičius atrodys gerai, bet laurus nuskins ne slovėnas, o „Suns“ naujokas.

Naujajame sezone kontraktus su NBA klubais turi daugiau nei pusė tūkstančio krepšininkų. Labiausiai išsiskiria S. Curry. Snaiperis 2018-2019 metų sezone susižers net 37 milijonus dolerių. Tačiau kiekvienam NBA krepšininkui savo vertę dar reikės įrodyti ir aikštelėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.