EUROLYGA 2023

Europos taurės savaitė. Ispanų diktatūra, ramus M.Kalnietis ir „Ryto“ viltys

Nors Vilniaus „Ryto“ krepšininkai atsidūrė Europos taurės „Top 16“ etapo grupės dugne, jie vis dar gali išspręsti visas savo problemas neprašydami konkurentų pagalbos. Tuo tarpu keturios komandos, tarp kurių yra ir Vilerbano ASVEL su Mantu Kalniečiu, neturi jokių problemų ir jau džiaugiasi kelialapiais į atkrintamąsias varžybas. 

Vilerbano ekipa tausojo savo lyderius tarp kurių buvo ir M.Kalnietis, bet be vargo nugalėjo Frankfurto ekipą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vilerbano ekipa tausojo savo lyderius tarp kurių buvo ir M.Kalnietis, bet be vargo nugalėjo Frankfurto ekipą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2019, 8:37 AM

Kampe. „Ryto“ krepšininkai, antradienį Vokietijos sostinėje iššvaistę trečiajame kėlinyje turėtą 21 taško persvarą ir pralaimėję Berlyno ALBA komandai 85:87, įspaudė save į kampą. 

Vilniaus ekipa per ketverias rungtynes laimėjo tik kartą ir E grupėje užima paskutinę ketvirtąją vietą. Po dvi pergales iškovojo „Monaco“ ir Belgrado „Partizan“, tris – vienvalde lydere tapusi ALBA, kuriai atstovauja Rokas Giedraitis.

Vis dėlto „Ryto“ likimas vis dar yra jo paties rankose. Jei vilniečiai reikiamu skirtumu laimės abejas likusias rungtynes, jiems bus nesvarbu, kaip baigsis konkurentų mačai. Tačiau jei Dainiaus Adomaičio penketas patirs bent vieną nesėkmę, iškart praras galimybę patekti į ketvirtfinalį. 

„Rytas“ kitas rungtynes žais sausio 30 d. išvykoje su „Partizan“ klubu. Belgrado krepšininkai šią savaitę svečiuose nugalėjo „Monaco“ ekipą 71:68.  

Kelialapiai. Likus dviem turams iki „Top 16“ etapo pabaigos, kelialapius į ketvirtfinalį užsitikrino keturios komandos: Vilerbano ASVEL, Krasnodaro „Lokomotiv“ (F grupė), „Valencia“ (G grupė) ir Andoros „MoraBanc“ (H grupė). 

ASVEL, „Valencia“ ir „MoraBanc“ iškovojo po 4 pergales, o „Lokomotiv“ laimėjo 3 kartus. Taip pat po 3 kartus laimėjo, bet bilietų į aštuntfinalį dar negavo ALBA (E grupė), Malagos „Unicaja“ (G grupė) ir Kezanės „Uniks“ (H grupė). 

Įdomu, kad trys Ispanijos komandos „Top 16“ etape dar nepralaimėjo nė vienerių rungtynių kitų šalių klubams („Unicaja“ vienintelę nesėkmę patyrė žaisdama su „Valencia“). 

Beje, net ir komandoms, jau užsitikrinusioms teisę žaisti kitame etape, likusios dvejos rungtynės nebus bereikšmės. „Top 16“ etapo grupėse aukštesnes vietas užėmusios ir daugiau pergalių iškovojusios komandos per atkrintamąsias varžybas turės aikštės pranašumą. Kadangi visuose atkrintamųjų varžybų etapuose (ketvirtfinalyje, pusfinalyje ir finale) bus kovojama iki dviejų pergalių aištės pranašumas bus didelis privalumas. 

Galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas prarado keturios komandos. Tai – Ulmo „ratiopharm“, Frankfurto „Skyliners“ (F grupė), Limožo CSP (G grupė) ir Zagrebo „Cedevita“ (H grupė). 

Legionierius. Tarp turnyro lyderių yra ASVEL ekipa, kurioje žaidžia Mantas Kalnietis. Vilerbano krepšininkai po Naujųjų metų dar nė karto nelaimėjo Prancūzijos lygoje (tiesa, žaidė tik dukart), bet antradienį išsiliejo ant Frankfurto „Skyliners“ klubo, kurį savo aikštėje sutriuškino 75:52.

ASVEL jau po antrojo kėlinio pirmavo 38:16, todėl treneris Zvezdanas Mitrovičius leido pailsėti lyderiams. Ilgai prakaituoti nereikėjo ir M.Kalniečiui. Jis žaidė tik 15 min. ir pelnė 8 taškus. 

Geriausieji. Naudingiausiu šio turo krepšininku pripažintas „Valencia“ aukštaūgis Bojanas Dubljevičius. 27 metų juodkalnietis per rungtynes su Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipa pelnė 24 taškus (6/10 dvitaškių, 4/6 tritaškių), atkovojo 8 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 29 naudingumo balus. 

„Valencia“ permainingame mače iškovojo pergalę 82:81, o lemiamą dvitaškį likus 4 sek. iki sirenos pataikė Samas Van Rossomas. 

Rezultatyviausias savaitės žaidėjas buvo „Crvena Zvezda“ puolėjas Stratos Perperoglou. Jis pelnė 26 taškus. 
25 taškus įmetė „Rytui“ daug bėdų pridaręs ALBA gynėjas Martinas Hermannssonas. 

Europos taurė. „Top 16“ etapas. 4 turas

E grupė

Berlyno ALBA – Vilniaus „Rytas“ 87:85 (M.Hermannssonas 25, R.Giedraitis 16/ E.Bendžius 16, D.J.Seeley 14, R.Stipčevičius ir A.Parachovskis po 12), „Monaco“ – Belgrado „Partizan“ 68:71. 

Lentelė: ALBA – 3, „Monaco“ – 2, „Partizan“ – 2, „Rytas“ – 1. 

F grupė

Vilerbano ASVEL (M.Kalnietis 8) – Frankfurto „Skyliners“ 75:52, Krasnodaro „Lokomotiv“ – Ulmo „ratiopharm“ 88:76. 

Lentelė: ASVEL – 4, „Lokomotiv“ – 3, „ratiopharm“ – 1, „Skyliners“ – 1. 

G grupė

Belgrado „Crvena Zvezda“ – „Valencia“ 81:82, Limožo CSP – Malagos „Unicaja“ 77:78. 

Lentelė: „Valencia“ – 4, „Unicaja“ – 3, „Crvena Zvezda“ – 1, CSP – 0. 

H grupė

Zagrebo „Cedevita“ – Kazanės „Uniks“ 83:100, Andoros „MoraBanc“ – Sankt Peterburgo „Zenit“ 86:74.

Lentelė: „MoraBanc“ – 4, „Uniks“ – 3, „Zenit“ – 1, „Cedevita“ – 0. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.