EUROLYGA 2023

Garsusis krepšininkas M. Paulauskas taps Lietuvos sporto universiteto garbės daktaru

Tarp keliasdešimties kitų klausimų, trečiadienį iki vakaro nagrinėtų Lietuvos sporto universiteto (LSU) Senato posėdyje, buvo ir klausimas dėl LSU garbės daktaro vardo suteikimo šios aukštosios mokyklos alumnui, vienam žymiausių Lietuvos krepšininkų, olimpiniam, pasaulio ir Europos čempionui, nusipelniusiam sporto meistrui, treneriui, Lietuvos didžiojo kunigaikščio ordino Komandoro kryžiaus kavalieriui Modestui Paulauskui.

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas<br>M.Patašiaus nuotr.
Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas<br>M.Patašiaus nuotr.
Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas<br>M.Patašiaus nuotr.
Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas<br>M.Patašiaus nuotr.
Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas<br>M.Patašiaus nuotr.
Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 30, 2019, 4:00 PM, atnaujinta May 30, 2019, 4:01 PM

Senatas priėmė teigiamą sprendimą, – naujienų agentūrai Elta patvirtino LSU komunikacijos padalinio vadovas Žilvinas Slauskis.

Įvairiuose susitikimuose bei diskusijose apie sportą, garbingą kovą, vertybes sporte ir gyvenime M. Paulauskas pabrėžia Lietuvos sporto universiteto svarbą šalies sportui, žmonių fiziniam aktyvumui ir sveikatai.

„Savo širdimi, protu ir elgesiu Modestas Paulauskas yra tikrųjų sporto vertybių priešaky. Jis mus įkvepia nuolatinei pažinimo kovai, nuolatinių pergalių ir pralaimėjimų patirčiai“, – teigia LSU Senato pirmininkas prof. habil. dr. Albertas Skurvydas.

Jau senokai Šakių rajone gyvenantis garsusis krepšininkas, iš naujienų agentūros ELTA sužinojęs šią gerą naujieną, ketvirtadienį pripažino, jog su Lietuvos sporto universitetu jį tebesieja gražūs ryšiai.

„Tuometinį Kūno kultūros institutą esu baigęs 1971-aisiais, bet pakviestas, visada mielai atvykstu į įvairius renginius. Džiaugiuosi, kad institutas yra tapęs Lietuvos sporto universitetu ir dabar su kitais jo bendruomenės nariais, buvusiais auklėtiniais dalyvauju kovoje, kad jis išliktų savarankiška aukštąja mokykla.

Nes joje sutelktas geras tiek sporto, tiek mokslo potencialas, galintis suteikti jaunimui naudingų profesinių žinių, o taip pat padėti visuomenei ugdyti sveiką gyvenseną.

Teko tais klausimais kalbėti ir Seime, ir kitur, tačiau dar neaišku, kokia kryptimi pasuks Lietuvos universitetų reorganizacija, ir kas ateityje laukia LSU“, – padėkojęs už pasveikinimą, sakė M. Paulauskas.

Kopti į sportinės karjeros aukštumas jis pradėjo būdamas 17 metų, kai 1963-aisiais debiutavo Kauno „Žalgiryje“. Būdamas 20-ties metų amžiaus, M. Paulauskas tapo jauniausiu visų laikų Europos Čempionato MVP (naudingiausias žaidėjas).

Pripažinimą ir pagrindines pergales pasiekė dešimtmetį žaisdamas SSRS rinktinėje. Su ja iškovojo 10 Europos, Pasaulio ir kitokių čempionatų medalių. Paskutinis M. Paulausko pasirodymas šioje rinktinėje buvo 1974 metais pasaulio čempionate, kuriame Vladimiro Kondrašino treniruojama komanda įveikė JAV krepšininkus ir tapo pasaulio čempione.

Paskui vėl žaidė „Žalgiryje“, vėliau treniravo Kauno „Žalgirį“, Anykščių „Puntuką“, dirbo jaunimo, Šakių „Zanavyko“ treneriu. Šiuo metu M. Paulauskas yra „Žalgirio klubo garbės prezidentas.

LSU atstovo Ž. Slauskio teigimu, M. Paulauskas- išskirtinė asmenybė, itin daug nuveikusi propaguojant krepšinį Lietuvoje, rengiant šios šakos trenerius.

1972 metų Miuncheno olimpinių žaidynių čempionas, dukart pasaulio bei keturiskart Europos čempionas, ilgai ir sėkmingai atstovavęs šalies krepšinio rinktinei ir Kauno „Žalgirio“ komandai, septynis kartus buvo pripažintas geriausiu Lietuvos metų sportininku.

Aktyvai sportuodamas ir varžydamasis aukščiausio lygio varžybose M. Paulauskas gebėjo derinti studijas ir jas baigė. Įgijęs kūno kultūros dėstytojo kvalifikaciją, daugiau nei du dešimtmečius žinias bei savo sportinius įgūdžius perteikė Kauno technologijos universiteto studentams – buvo Kūno kultūros katedros docentas.

Savo pedagoginės veiklos metais M. Paulauskas nuolat bendradarbiavo su LSU dėstytojais ir mokslininkais, skaitė paskaitas, vedė seminarus, dalydamasis treniruočių ir varžybų patirtimi, vadovavo studentų praktikai. Dabar talkina rengiant sporto edukologijos magistrus.

Naujojo LSU garbės daktaro M. Paulausko inauguracija planuojama rudenį, švenčiant Lietuvos sporto universiteto 85 metų sukaktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.