EUROLYGA 2023

Katalonijos žiniasklaida džiūgauja: „C. Higginsas susprogdino „Žalgirį“

Kauno „Žalgirio“ arenoje, kurioje žaisti visada labai sunku, bet kartu ir malonu, „Barcelona“ krepšininkų pergalę prieš niekada nepasiduodantį „Žalgirį“ nulėmė dviejų žvaigždžių Cory Higginso ir Nikolos Mirotičiaus talentas. Taip po penktadienį vykusių Eurolygos rungtynių akcentus sudėliojo Katalonijos žiniasklaida.

Katalonijos spauda šlovino mačo prieš „Žalgirį“ didvyrį Cory Higginsą.<br> G.Bitvinsko/Lrytas.lt nuotr.
Katalonijos spauda šlovino mačo prieš „Žalgirį“ didvyrį Cory Higginsą.<br> G.Bitvinsko/Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2019, 2:10 PM

„C.Higginsas ir N.Mirotičius vedė į pergalę Kaune“, – šeštadienį viršelyje parašė pagrindinis Katalonijos sporto dienraštis „El Mundo Deportivo“.

„C.Higginsas susprogdino „Žalgirį“, – viršelyje mačo didvyrį pažymėjo kataloniškai rašantis sporto dienraštis „L‘Esportiu“. „Gynėjas įmetė lemiamus 20 taškų per paskutines 12 minučių ir „Barca“ liko lydere“, – paantraštėje amerikiečio indėlį paminėjo „L.Esportiu“.

Tiesa, ir „El Mundo Deportivo“, ir „L‘Esportiu“ viršelyje Eurolygos rungtynėms buvo skirta ne matomiausia vieta.

C.Higginso pavardė mirgėjo ir penktadienio vakarą iškart po rungtynių interneto svetainėse paskelbtų straipsnių antraštėse.

„Neįtikėtinas C.Higginsas užkariavo Kauną“, – rašė Barselonos sporto dienraščio „Sport“ interneto svetainė.

„Didingas C.Higginso pasirodymas nuskraidino „Barca“ į pergalę prieš „Žalgirį“, – amerikiečiu žavėjosi Madrido sporto dienraščio „Marca“ svetainė.

„C.Higginsas ir N.Mirotičius sudegino Kauną“, – abu rungtynių didvyrius antraštėje paminėjo kito Madrido sporto dienraščio „As“ interneto svetainė.

„Ketvirtajame kėlinyje po dviejų amerikiečio tritaškių „Barcelona“ įgijo didžiausią persvarą. Gynėjas ir vėliau tęsė asmeninį festivalį ir, parodęs išskirtinius puolimo įgūdžius, nulėmė mačo baigtį“, – 27 taškus įmetusio C.Higginso žygdarbius aprašė „L‘Esportiu“.

Vis dėlto ispanų leidiniai pabrėžė, kad net C.Higginsui surengus nekasdienį asmeninį pasirodymą, svečiams iš Katalonijos įveikti Lietuvos čempionus buvo labai sunku.

„Barcelona“ sunkiai įveikė lietuvius, kurie nepasidavė iki paskutinės minutės“, – rašė „As“. „Barcelona“ krepšininkams Kaune teko sunkiai kovoti dėl pergalės prieš „Žalgirį“.

Šarūno Jasikevičiaus vyrai spaudė svečius iki paskutinės minutės ir vis sumažindavo nuolat pirmavusios „Barca“ persvarą. Nors katalonai iki pat sirenos negalėjo jaustis saugūs, jų pergalę nulėmė antrojoje rungtynių pusėje C.Higginso surengtas pasirodymas“, – svarbiausius dvikovos įvykius perteikė „Marca“.

Dienraštį „Sport“ nudžiugino tai, kad Barselonos komandoje lyderio estafetę vienas krepšininkas vis perduodavo kitam. „Sport“ manymu, pirmajame kėlinyje daugiausiai pagyrų nusipelnė N.Mirotičius (11 taškų), antrajame – Pierre‘as Oriola (9 taškai iš eilės) ir Ante Tomičius, po pertraukos – C.Higginsas (24 taškai nuo trečiojo kėlinio vidurio).

Prieš kelias dienas kai kuriuose Ispanijos leidiniuose buvo paskelbti straipsniai apie Barselonos komandoje neva tvyrantį prastą klimatą. Suglumę Barselonos krepšininkai tvirtino, jog tokios kalbos laužtos iš piršto, o „El Mundo Deportivo“ po Kaune pasiektos pergalės pasišaipė iš šių gandų.

„Jei „Barca“ rūbinėje tvyro bloga atmosfera, kaip teigia kai kurios žiniasklaidos priemonės, sunku įsivaizduoti, kaip ši komanda žais, kai atmosfera pagerės. Kaip ten bebūtų, „Barca“ atsakė į kritiką ir davė solidaus krepšinio pamoką.“

„N.Mirotičius į antpuolius prieš jį atsakė taip, kaip turi ir gali atsakyti: per rungtynes, kuriose „Barcelona“ nugalėjo „Žalgirį“, jis parodė, kad yra geriausias“, – Juodkalnijoje gimusį, bet nuo paauglystės Madride gyvenusį ir „Real“ krepšinio mokykloje daug išmokusį ispanojuodkalnietį užstojo Madrido dienraštis „As“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.