EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ spaudos konferencijos virsta Š. Jasikevičiaus ir V. Čeponio sąmojo varžytuvėmis

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius po sekmadienį (gruodžio 1 d.) vykusios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato 12-ojo turo pergalingai pasibaigusios dvikovos namuose su Klaipėdos „Neptūnu“ (100:82), gyrė gerai į kolektyvą įsijungusį K.C.Riversą.

 Šarūnas Jasikevičius būdamas šalia aikštės neslepia savo emocijų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius būdamas šalia aikštės neslepia savo emocijų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2019, 8:31 PM, atnaujinta Dec 5, 2019, 6:02 AM

Amerikietis pelnė 18 taškų, pataikęs 6 tritaškius iš 7.

„Gerai, labai gerai jam pavyko integruotis. Negali daug reikalauti iš jo per pirmas savaites. Sistemos pažinimas yra aukštumoje“, – auklėtiniui gerų žodžių BTV eteryje negailėjo Š.Jasikevičius.

Tačiau „Žalgirio“ strategui nepatiko, kad aikštės šeimininkai nesilaikė gynybos plano ir dėl to priešininkai pelnė daug lengvų taškų.

„Kažkiek pataikėme... Nesilaikėme gynybinių taisyklių. Dėl to praleidome taškų. Nenoriu apie tai plačiau kalbėti“, – rungtynių eigą komentare BTV prisiminė Š.Jasikevičius. 

Trenerio nuomone, žalgiriečiai neturi rimtų psichologinių problemų aikštėje.

„Nemanau, kad yra psichologinių problemų. Yra sezono metų atkarpų, kai nežaidžiame gero krepšinio. Reikia iš šito išlipti“, – paaiškino Š.Jasikevičius.

Kauniečių strategas oficialioje spaudos konferencijoje apžvelgė dvikovos pagrindinius akcentus.

„Puolime šiandien žaidėme geriau, kažkiek protingiau. Aišku, labai padeda pataikymas. Gynyboje mums rungtynės nepavyko visiškai. Mes paskaičiavome, kad iš 82 Klaipėdos taškų, mes pirminėje fazėje galėjome nuimti 52 taškus ir juos leidome įmesti dėl savo klaidų ir baudų nepadarymo. Tai iš 82 yra 52.

Klaidų visąlaik bus, toks yra krepšinis. Kita komanda taip pat yra aukšto lygio.

Tai yra nerealūs skaičiai ir tai neatleistina. Esame labai toli nuo to, kur norime būti. Bet pergalė tikrai buvo nebloga, nes ji pasiekta prieš komandą, kuri demonstruoja tikrai gerą krepšinį pastaruoju metu“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

– Kokios dar būdavo gynybos klaidos? (V.Čeponis).

– Vėluodavo pirminė ir antrinė pagalbos, tai gana pigūs taškai. Niekada gyvenime nebus viskas idealiai, bet 52 iš 82 yra nerealūs skaičiai ir panašiai ir dalinami taip pat Eurolygoje.

Kai kuriuose momentuose taip pat nesiseka pataikyti ir nubausti varžovus. Tikėkimės, kad pradėsime žaisti geresnio lygio krepšinį.

– Prieš „Dzūkiją“ ir prieš „Neptūną“ gerai pataikėte tritaškius, bet to nepavyksta padaryti Eurolygoje. Galbūt randate į tai atsakymą? Lanko plotis juk tas pats (V.Čeponis).

– Negaliu atsakyti į šį klausimą.

– Tiesiog nekrenta ir tiek? Be jokios priežasties? (V.Čeponis).

– Na taip.

– Gytis Masiulis „Neptūne“ demonstruoja solidų žaidimą. Ar pagal dabartinį savo lygį jis jau tiktų „Žalgirui“? (V.Čeponis).

– Sunku pasakyti, ar jis tiktų. Komanda yra kažkokia dėlionė, žaidėjų mišinys ir, manau, kad šiai dienai jis yra idealiose sąlygose – žaidžia Europos taurėje, gauna dukart per savaitę daug pasireikšti. Tikėkimės, kad jis ir toliau tobulės bei jo laikas ateis.

– K.C.Riversas puikiai pataikė tritaškius ir dažnai metė laisvas, bet jo prasiveržimų beveik nebuvo. Ar ir taip modeliuosite jo žaidimą Eurolygoje? (V.Čeponis).

– Kiekvienas žaidėjas turi būti agresyvus, kiekvienoje fazėje, išėjime ar pikenrole turi bandyti aštrinti žaidimą ar bandyti atakuoti. Viena komanda ginasi vienaip, kita – kitaip.

Žaidžia dvi komandos, ne tik „Žalgiris“. Svarbiausia būti agresyviam, vieną dieną išmesti daugiau tritaškių, kitą dieną – galbūt dvitaškių. Varžovas irgi nėra kvailas ir žino, koks metikas yra K.C.Riversas ir neleidžia jam išmesti tų metimų.

Tada LKL komentatorius V.Čeponis spaudos konferencijoje su Š.Jasikevičiumi pradėjo sąmojo varžytuves.

– Gynyba prieš gerai besiveržiantį žaidėją paskutinėmis atakos sekundėmis, kuomet jis atsiduria prieš aukštesnį žmogų, pusiau kraštuose stovintys žaidėjai atsitraukia nuo savo oponentų ir padeda aukštaūgiui apsiginti. Aš transliacijoje ją pavadinau pusiau zonine. Ar galima taip vadinti? (V.Čeponis).

– Ne, nematau aš ten zoninės gynybos (Š.Jasikevičius).

– Bet pusiau... Taip galima traktuoti? Tam tikri elementai... Na gerai, aš čia kad linksmiau būtų paklausiau (V.Čeponis).

– Jūs iš LKL? Ar ne? Kada nors reikėtų pastatyti kamerą čia, ir į jūsų pusę, būtų žiūrovams ir krepšinio mylėtojams dar smagiau, nes visas veiksmas vyksta čia (Š.Jasikevičius – rodo į V.Čeponį).

– Man liepė klausinėti, kad nebūtų nuobodu. Reikia visokių... (V.Čeponis).

– Tu nenori sekmadienį dar važiuoti namo? (Š.Jasikevičius).

– Ne, Kaune liksiu. Galbūt važiuosiu pas Karolį (Tiškevičių, LKL komentatorių, – lrytas.lt past.). Gal tu pakviesi? (V.Čeponis).

– Ne, ne, ne, tikrai Vaidai ne (Š.Jasikevičius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.