EUROLYGA 2023

„Rytui“ – puikios naujienos: Venecijos klubo pergalė atvėrė duris į kitą etapą

Europos taurės pirmojo etapo paskutinis turas Vilniaus „Ryto“ krepšininkams nebebus svarbus. Lietuvos vicečempionai, antradienį reikiamu skirtumu atsirevanšavę Bursos „Tofaş“ komandai ir sulaukę gerų žinių iš Prancūzijos, kur Venecijos „Reyer“ nugalėjo Limožo CSP klubą, užsitikrino kelialapį į „Top 16“ etapą.

 Sostinės komanda Europos taurėje pateko į kitą etapą.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Sostinės komanda Europos taurėje pateko į kitą etapą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2019, 12:04 AM, atnaujinta Dec 11, 2019, 12:11 AM

„Rytas“ devintajame ture antradienį savo aikštėje nugalėjo „Tofaş“ krepšininkus 99:83, o „Reyer“ išvykoje įveikė CSP klubą 78:71.

Trečios B grupės rungtynės tarp Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Belgrado „Partizan“ komandų vyks trečiadienį, bet jų rezultatas vilniečiams pakenkti nebegali.

Šiuo metu grupėje pirmauja jau anksčiau kelialapius į „Top 16“ etapą užsitikrinę „Reyer“ (7 pergalės) ir „Partizan“ (6 pergalės). „Rytas“ ir „Tofaş“ turi po 4 pergales, „Lokomotiv“ – 3, CSP – 2. Limožo komanda prarado galimybę patekti į kitą etapą.

Kitą savaitę dešimtajame ture susitiks „Reyer“ – „Rytas“, „Tofaş“ – „Lokomotiv“ ir „Partizan“ – CSP.

„Rytas“ negali nukristi žemiau ketvirtosios vietos dėl to, kad turi tarpusavio rungtynių persvarą prieš abu konkurentus. Vilniaus komanda dukart nugalėjo Krasnodaro krepšininkus, o Bursos klubui atsirevanšavo didesniu skirtumu, negu pirmajame rate pralaimėjo Turkijoje.

Kadangi kitą savaitę „Tofaş“ ir „Lokomotiv“ susigrums tarpusavyje, vienas iš šių dviejų klubų taškų tikrai neiškovos ir „Ryto“ neaplenks.

Net jei „Lokomotiv“ trečiadienį nugalės Belgrade, o „Rytas“ kitą savaitę pralaimės Venecijoje, „Tofaş“ arba „Lokomotiv“ (pralaimėjusi komanda) turės tiek pat pergalių, kiek vilniečiai, bet užims žemesnę vietą dėl prastesnių rezultatų tarpusavio rungtynėse.

Jei „Rytas“ laimės Venecijoje, grupėje tikrai užims trečiąją vietą. Jei Vilniaus komanda Italijoje pralaimės, irgi gali būti trečia, bet tik tuo atveju, jei „Lokomotiv“ pralaimės Belgrade ir namie nugalės „Tofaş“ klubą. Tiesa, pirmajame etape užimta aukštesnė vieta nesuteikia jokių privalumų „Top 16“ etape.

Kitose grupėse kelialapius į „Top 16“ etapą užsitikrino septynios komandos: Patrų „Prometheas“, Bolonijos „Virtus“, „Andorra“, „Monaco“ (A grupė), Malagos „Unicaja“, Stambulo „Galatasaray“ ir Oldenburgo EWE (D grupė).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.