EUROLYGA 2023

D. Sabonio žvaigždė NBA – vis ryškiau žibanti: „Jis yra ypatingas žaidėjas“

„Aš tiesiog norėjau užbaigti ataką kietai“, – apie daug kalbų sulaukusį „Pacers“ epizodą kalbėjo Domantas Sabonis.

 Domantas Sabonis pastaruoju metu tiesiog žiba NBA.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Domantas Sabonis pastaruoju metu tiesiog žiba NBA.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2020, 10:34 AM, atnaujinta Jan 2, 2020, 10:36 AM

Lietuvio žaidimas pergalingose rungtynėse su „Philadelphia 76ers“ komanda sužavėjo daugybę aistruolių. Dvikovos metu krepšininkus pakėlė visus žiūrovus arenoje ant kojų, kuomet galingai įdėjo į krepšį per varžovų žaidėją Norvellį Pellę.

Žaidėjas po tokio lietuvio dėjimo neišsilaikė ant kojų ir nuvirto.

Transliacijos komentatoriai iškarto ėmė vadinti šį skrydį dešimtmečio dėjimu, o įspūdinga D.Sabonio ataka įsitaisė NBA dienos epizodų sąrašo viršūnėje.

Iš viso Lietuvos rinktinės žaidėjas tose rungtynėse aikštėje praleido 30 minučių, per kurias pelnė 23 taškus (9/13 dvit., 1/3 trit., 2/4 baud.). Jis taip pat atkovojo 10 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir po kartą perėmė kamuolį ir blokavo varžovo metimą.

Nieko nuostabaus, kad toks žaidimas tik dar labiau nutildė skeptikus ir D.Sabonį priartino prie žaidimo NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Beje, krepšininkas tapo vos antruoju „Pacers“ žaidėju nuo pat klubo atėjimo į NBA lygą, kuris per vieną mėnesį pelnė 200 taškų ir atkovojo 200 kamuolių.

„Jis atiduoda save visų 100 procentu kiekvienose rungtynėse ir stengiasi daryti tai, kas yra geriausia komandai.

D.Saboniui šis sezonas yra puikus ir jis kiekvieną kartą įrodo, kad yra ypatingas žaidėjas“, – lietuvių pagyrų negailėjo pacerstalk.net.

D.Sabonis šiame sezone yra vienas iš sezono lyderių pagal surinktus dvigubus dviženklius. Jų lietuvis spėjo surinkti jau 27 ir su „Detroit Pistons“ aukštaūgiu Andre Drummondu dalinasi antra vieta. Visoje lygoje pirmauja 30 kartų tokį pasiekimą užfiksavęs praėjusio reguliariojo sezono naudingiausias žaidėjas Giannis Antetokounmpo.

„Pacers“ aukštaūgis šiame sezone vidutiniškai pelno 17,5 taško, atkovojo 13,3 kamuolio ir atlieka 4 rezultatyvius perdavimus. Tai yra geriausi statistiniai jo rodikliai per visą NBA karjera.

Tad nieko nuostabaus, kad lietuvį daugelis mato, kaip rimtą pretendentą žaist NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse vasario mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.