EUROLYGA 2023

Linas Kleiza po pykčių klube palieka Vilniaus „Rytą“

Vilniaus „Ryto“ klubo sporto direktorius Linas Kleiza parašė pareiškimą trauktis iš pareigų ir ketina parduoti turimas sostinės krepšinio komandos dalis. Apie tai jis pareiškė portalui 15min.lt

Linas Kleiza dirbo sostinės klube nuo 2017 metų liepos.<br>T.Bauro nuotr.
Linas Kleiza dirbo sostinės klube nuo 2017 metų liepos.<br>T.Bauro nuotr.
Linas Kleiza dirbo sostinės klube nuo 2017 metų liepos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Linas Kleiza dirbo sostinės klube nuo 2017 metų liepos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Agneta ir Linas Kleizos bylinėjasi dėl nepastatyto namo.<br>LR archyvo nuotr.
Agneta ir Linas Kleizos bylinėjasi dėl nepastatyto namo.<br>LR archyvo nuotr.
Linas Kleiza buvo vienas rinktinės lyderių.<br>G.Šiupario nuotr.
Linas Kleiza buvo vienas rinktinės lyderių.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 8, 2020, 8:25 AM, atnaujinta Feb 8, 2020, 12:13 PM

„Nematau prasmės likti šioje aplinkoje. Vyksta derybos dėl mano dalių pirkimo,“ – sakė L.Kleiza interviu žurnalistui Kęstučiui Rimkui.

Sostinės klube 35-erių buvęs krepšininkas dirbo nuo 2017 metų liepos.

„Ryto“ klubo dalis šiuo metu valdo Vilniaus savivaldybė (8), verslininkas Darius Gudelis (8), L.Kleiza (2), bendrovės „Perlas“ (1) ir „Norvelita“ (1).

L.Kleiza teigė, kad konfliktas tarp jo ir kitų dalininkų kilo dėl mokėjimų su klubo direktoriumi Rolandu Jaručiu susijusiai agentūrai.

„Aš iškėliau kai kuriuos labai rimtus nusižengimus klubo valdyme. Pagrindinis konfliktas buvo susijęs su klubo direktoriaus Rolando Jaručio mokėjimais iš komandos biudžeto už neva skautingo paslaugas savo agentūrai, kurioje jis taip pat yra direktorius. Tuo metu reikėjo mokėti atlyginimus žaidėjams ir treneriui, finansinė situacija buvo labai įtempta ir toks pinigų švaistymas sukėlė pasipiktinimą man ir kitiems klubo dalininkams, bet po kurio laiko dalininkai stojo į R.Jaručio pusę ir bandė pagrįsti jo atliktą mokėjimą savo įmonei“, – 15min. lt sakė L.Kleiza.

„Ryto“ klubas iki šeštadienio apie L.Kleizos pasitraukimą nieko neskelbė.

Pastaruoju metu L.Kleizą nemalonumai lydi ne tik krepšinio karjeroje.

Prieš savaitę dienraštis „Lietuvos rytas“ rašė, kad jis prarado apie 160 tūkst. eurų, kuriuos sumokėjo už namo statybas.

Ši istorija prasidėjo 2018 metų rugsėjį, kai Agnetos ir Lino Kleizų šeima įsigijo sklypą šalia Vilniaus su jau parengtu projektu ir sudarė sutartį su bendrove „Taupių namų fabriką“. Jos direktorius – grupės „Antis“ gitaristas Petras Ubartas, o vienintelė akcininkė – jo žmona Olga.

Buvęs krepšininkas teismo prašo „Taupių namų fabrikui“ iškelti bankroto bylą, mat įmonė ne tik nevykdė įsipareigojimų, bet ir galimai vėjais paleido daugiau kaip 160 tūkstančių eurų, kuriuos L.Kleiza sumokėjo avansu.

„Tai yra vagystė, tad sieksiu teisingumo. Noriu, kad tokie dalykai nepasikartotų ir daugiau niekas nenukentėtų nuo šios įmonės ir šio žmogaus, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo L.Kleiza. – „Mane tiesiog apvogė – tuos pinigus atėmė iš mano šeimos, mano vaiko ateities.“

Kaune gimęs 203 cm ūgio L.Kleiza per savo karjerą NBA sužaidė 435 rungtynes. Jis 2005-2013 m. atstovavo „Denver Nuggets“ ir „Toronto Raptors“ klubams.

Su Lietuvos rinktine jis laimėjo 2007 m. Europos čempionato ir 2010 m. pasaulio čempionato bronzą bei 2013 m. Europos čempionato sidabrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.