EUROLYGA 2023

„Šiaulius“ sustiprino 25-erių metų gynėjas iš JAV

 „Šiaulių“ klubas, kuris siekia kovoti dėl vietos atkrintamosiose LKL čempionato varžybose, stiprina sudėtį. Geltonus marškinėlius, pažymėtus 22-uoju numeriu, vilkės 25-erių metų amžiaus 196 cm ūgio gynėjas Demetrius Denzelis-Dysonas.

„Šiaulius“ sustirino gynėjas Demetrius Denzelis-Dysonas.<br> bcsiauliai.lt nuotr.
„Šiaulius“ sustirino gynėjas Demetrius Denzelis-Dysonas.<br> bcsiauliai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2020, 10:50 PM, atnaujinta Feb 22, 2020, 10:54 PM

Amerikietis studijų metais pirmus du sezonus praleido Amhersto universitete Masačiusetse, tačiau ten trenerių pasitikėjimo nesulaukė, todėl persikėlė į Samfordo universitetą NCAA I divizione, kuriame pavyko puikiai atsiskleisti.

Krepšininkas paskutinį sezoną aikštėje praleido vidutiniškai po 30,8 minutės, per kurias rinko po 15,2 taško, tritaškius mesdamas 42 proc. taiklumu, atkovojo po 5 kamuolius ir atliko po 1,1 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Krepšininkas žiniasklaidos buvo išrinktas į antrąją „Southern“ konferencijos simbolinę rinktinę.

Po studijų 2018 metais D.Dezeliu-Dysonu susidomėjo NBA „Indiana Pacers“ klubas, pasirašydamas su juo sutartį.

Netrukus kontraktas buvo nutrauktas, tačiau tokiu būdu NBA klubas užsitikrino teises į šį žaidėją ir išsiuntė jį į savo dukterinę komandą G-Lygoje – Fort Veino „Mad Ant“.

Debiutiniame praėjusiame sezoną G-Lygoje D.Dezelis-Dysonas vidutiniškai rinko po 6,7 taško, atkovodavo po 2,7 kamuolio ir atlikdavo po 0,6 rezultatyviaus perdavimo per 17,7 minutės.

Jis iš toli atakavo 41 proc. taiklumu.

Tačiau šį sezoną krepšininkas iškrito iš rotacijos, sužaidė vos 7 rungtynes ir gruodį nutraukė sutartį su klubu.

„Reguliarus LKL čempionatas artėja į pabaigą ir prasideda svarbiausios kovos dėl patekimo į atkrintamąsias. Norėdami pasiekti labai reikalingų pergalių, turime pagerinti įvairius žaidimo elementus. Komandai visų pirma labai trūksta pataikančio iš toli žaidėjo.

Rinkoje atsiradus tokiam krepšininkui, nusprendėme pasistiprinti. Demetrius, galintis žaisit tiek gynėjo, tiek puolėjo pozicijose, turi taiklią ranką, taip pat dėl savo fizinių savybių gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių, todėl padės komandai ir gynyboje“, – apie naująjį legionierių kalbėjo „Šiaulių“ klubo sporto direktorius Mindaugas Žukauskas.

Artimiausias rungtynes „Šiauliai“ kovo 1 d. savo arenoje žais su turnyro lentelės kaimynu Kėdainių „Nevėžiu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.