EUROLYGA 2023

J. Valančiūnas – apie NBA veiksmus dėl koronaviruso, žmonių saugumą ir taisyklių laikymąsi

„Buvo priimti tokie žingsniai ir aš juos gerbiu“, – NBA įvestas atsargumo priemonės įvertino Jonas Valančiūnas.

J.Valančiūnas įvertino atsargumo priemonės dėl koronaviruso.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas įvertino atsargumo priemonės dėl koronaviruso.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas įvertino atsargumo priemonės dėl koronaviruso.<br>Twitter nuotr.
J.Valančiūnas įvertino atsargumo priemonės dėl koronaviruso.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 11, 2020, 8:40 PM, atnaujinta Mar 11, 2020, 8:43 PM

Reaguodama į pasaulyje siaučiančio koronaviruso grėsmę NBA šią savaitę priėmė, kad žiniasklaidos atstovai negalės patekti į persirengimo kambarius pakalbinti žaidėjus po rungtynių.

Be to, jau kiek anksčiau NBA komandoms buvo išsiųstos rekomendacijos dėl atsargumo priemonių. Buvo pasiūlyta vengti sveikintis su sirgaliais, liesti parkerius, marškinėlius, kamuolius, kuriuos kiša autografų medžiotojai.

Agentūros AP duomenimis, NBA pranešė komandoms, kad konsultuojasi su užkrečiamųjų ligų ekspertais ir infekcinių ligų tyrėjais Niujorko Kolumbijos universitete.

„Mes taip pat nuolat bendraujame tarpusavyje su NBA komandomis, įskaitant gydytojus ir fizinio rengimo trenerius, taip pat su kitomis profesionaių sporto lygomis ir, žinoma, daugeliu jūsų“, – NBA rašė savo atmintinėje, kuri skirta komandoms, gydytojams ir treneriams.

Tuo tarpu „Memphis Grizzlies“ klube žaidžiantis J.Valančiūnas pripažino, kad reikia laikytis numatytų taisyklių.

„Manau, kad yra daromi teisingi sprendimai, kurie skirti mus apsaugoti, žiniasklaidos atstovus. Buvo priimti tokie žingsniai ir aš juos gerbiu. Turime laikytis taisyklių ir turime būti atsargūs, kiek tai yra įmanoma“, – kalbėjo lietuvis.

JAV San Fransisko miestas ėmėsi atsargumo priemonių dėl koronaviruso ir uždraudė masinius renginius, kuriuose susirenka daugiau nei 1000 žmonių. Toks sprendimas palies ir NBA klubą „Golden State Warriors“. Panašu, kad tuščių arenų tikimybė išlieka ir kitose JAV miestuose, kuriuose savo namų rungtynes žaidžia namų komandos.

Visgi, J.Valančiūnas patikino, kad saugumas turėtų būti pirmoje vietoje.

„Sunku pasakyti, kaip vertinu tokį galimybę žaisti be žiūrovų. Aš to negaliu kontroliuoti ir tikiuosi, kad iki to neprieisime. Tačiau jei jau taip blogai nutiks, tai kaip ir minėjau, turime rūpintis saugumu. Niekas nenori, kad žmonės susirgtų, reiks laikytis taisyklių“, – sakė Lietuvos rinktinės aukštaūgis.

Kovo 11 dienos vakare JAV buvo diagnozuoti 1109 susirgimo atvejai, o iš viso šalyje nuo koronaviruso COVID-19 žuvo 31 žmogus.

Visame pasaulyje mirčių skaičius perkopė 4 tūkstančius, o susirgimų – 120 tūkst.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.