EUROLYGA 2023

Eurolygai – kritikos strėlės iš VTB lygos vadovės: stebuklais nebetiki

VTB lyga savo sezoną nutraukė, tačiau Rimo Kurtinaičio liūdesiui čempionų nepaskalbė. Reguliariajame sezone pirmoje vietoje buvo įsitaisę Maskvos srities „Chimki“ krepšininkai.

 VTB lygos vadovė pažėrė kritikos Eurolygai.<br> Lrytas.lt montažas
 VTB lygos vadovė pažėrė kritikos Eurolygai.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-22 17:44, atnaujinta 2020-04-22 18:19

Tuo tarpu daugkartinis čempionas Maskvos CSKA rikiavosi už lietuvio treniruojamos komandos nugarų. Vis tik VTB lygos vadovė Ilona Korstina nematė prasmės skelbti čempionus.

„Labai gaila, kad sirgaliai taip ir nepamatė geriausių sezono mačų. Atkrintamosios akistatos turėjo būti vienos įspūdingiausių per lygos istoriją. Bet buvo būtina staigiai reaguoti, negalima buvo tempti laiko, versti klubus laikyti krepšininkus, mokėti algas už tai, kad jie sėdi namie. Dabar nutarėme, jog reikia pradėti rengtis kitam sezonui, kuris, kaip tikimės, įvyks pilna apimtimi.

Kodėl nebuvo paskelbtas geriausias reguliaraus sezono žaidėjas ir čempionato nugalėtojas? Tai neturėjo jokios prasmės – juk sezonas nebaigtas. Esame tokioje situacijoje, kai miršta žmonės, visi galvoja, kaip išsaugoti sveikatą, išsikapstyti iš krizės – o tu čia su savo mintimis apie čempiono vardą. Tai būtų labai keista. Mes pasakėme, kad sportinis principas neišlaikytas, komandos sužaidė po nelygiai rungtynių, todėl mes sudėliojome taškus tai dienai, kai buvo nutrauktos kovos“, – kalbėjo VTB lygos vadovė.

Dabar Rusijos klubai, kaip ir pavyzdžiui Kauno „Žalgiris“, laukia sprendimo iš Eurolygos.

Ši taip pat yra sustabdžiusi savo pirmenybes, tačiau neatsisako minčių jį pratęsti. Vis tik toks sprendimas I.Korstina kelią nuostabą.

„Tiesa pasakius, Eurolygos varžybų atnaujinimo idėja yra nereali. Žinoma, tai Eurolygos vadovų teisė, jie nenori prarasti pinigų. Bet šiai dienai viskas atrodo kaip iš fantastikos srities. Ši nebaigtumo situacija nei pakartais nei paleistais laiko tris mūsų krepšinio klubus.

Mes iš savo pusės pasielgėme atsakingai, suprasdami situaciją – užbaigėme sezoną ankščiau, nepalikdami apgaulingų vilčių. Visos komandos turi aiškumą VTB turnyro atžvilgiu. Būtent to neturi Eurolyga ir verčia klubus tikėti stebuklu, kuris gali taip ir neįvykti“, – kritikos pažėrė VTB lygos vadovė.

„Norime pratęsti sezoną, nors žinome, kad sirgaliai negalės atvykti į rungtynes. Vis dėlto jas galime transliuoti per televiziją. Tačiau turime atsižvelgti į esamą situaciją. Jeigu negalėsime žaisti pagal esamą formatą ir reikės alternatyvaus plano, rinksimės tik finalo aštuonetą. Vienodi formatai bus taikomi ir Eurolygoje, ir Europos taurėje“, – praėjusią savaitę kalbėjo lygos vadovas Jordi Bertomeu.

Kada ir kaip bus pratęstas Eurolygos sezonas lieka neaišku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.