EUROLYGA 2023

M. Gecevičius dar neužbaigė reikalų su „Aris“ – graikai lietuviui liko skolingi

„Graikijoje padėtas taškas su čempionatu ir jokių „galbūt“ jau nebus. Tačiau mano istorijoje taškas su Salonikų „Aris“ klubu nepadėtas“, – tikino buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas po poros savaičių 32-ąjį gimtadienį švęsiantis Martynas Gecevičius.

M.Gecevičius 
M.Gecevičius 
M.Gecevičius <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Gecevičius <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Gecevičius <br>LKL.lt nuotr.
M.Gecevičius <br>LKL.lt nuotr.
M.Gecevičius <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Gecevičius <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Gecevičius <br>Twitter nuotr.
M.Gecevičius <br>Twitter nuotr.
M.Gecevičius <br>LKL/BNS nuotr.
M.Gecevičius <br>LKL/BNS nuotr.
M.Gecevičius <br>LR archyvo nuotr.
M.Gecevičius <br>LR archyvo nuotr.
M.Gecevičius <br>M.Ambrazo nuotr.
M.Gecevičius <br>M.Ambrazo nuotr.
M.Gecevičius <br>Twitter nuotr.
M.Gecevičius <br>Twitter nuotr.
M.Gecevičius <br>Twitter nuotr.
M.Gecevičius <br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

May 6, 2020, 8:17 AM

Dar kovo 10-ąją Graikijos krepšinio vadovybei pristabdžius šalies pirmenybes dėl koronaviruso pandemijos Europoje į Lietuvą sugrįžo du šios valstybės elitinėje lygoje žaidę mūsų šalies atstovai – Atėnų AEK atstovaujantis Jonas Mačiulis ir su Salonikais atsisveikinęs M.Gecevičius.

2004-aisiais krepšininko karjerą pradėjęs snaiperis į savo metraštį antrąkart įsirašė Graikijos komandą – nuo 2011-ųjų jis dvejus metus atstovavo Pirėjo „Olympiakos“ ekipai, o dabar ir metus žaidė „Aris“.

Tiesa, pradžioje M.Gecevičiaus keliai turėjo vesti į kur kas labiau egzotišką valstybę – rugpjūtį lietuvis buvo sukirtęs rankomis su Saudo Arabijos Mekos „Al Wehda“ klubu, tačiau galiausiai planuotas kontraktas buvo nutrauktas.

„Ten buvo problemų iš komandos pusės – susitarėme, bet parašų dar nebuvome sudėję. Pas juos pasikeitė kažkokia koncepcija.

Tai gavau šiokią tokią kompensaciją ir teko staigiai galvoti, kaip neprarasti sezono. Neturėjau iš ko rinktis – tiesiog buvo tik toks siūlymas iš „Aris“ ir kitokių nelabai – juk rugsėjį jau visos ekipos buvo susikomplektavusios. Kaip sakoma, situacija be išeities“, – lrytas.lt kalbėjo M.Gecevičius.

31-erių 193 cm ūgio gynėjas „Aris“ ekipoje buvo gerai matomas: vidutiniškai per rungtynes žaisdamas po 27 minutes jis pelnė po 8,3 taško, atsikovojo po 1,7 kamuolio bei atliko po 3 rezultatyvius perdavimus.

Lietuvis pasiekė sezono rekordą, pataikęs 7 tritaškius iš 8. Tačiau jis neišgelbėjo „Aris“ nuo didesnių problemų – ekipa iš 20 rungtynių laimėjo vos 6 ir 14 komandų turnyrinėje lentelėje įsitaisė 13-oje vietoje.

„Graikai nepaskelbė čempiono, nepaskelbė ir krentančių iš elitinės lygos ekipų. Tiesiog kovo 24 dieną pasakė, kad viskas baigta“, – pasakojo karantine su visa Lietuva sėdintis žinomas krepšininkas.

– Kaip atsisveikinote su „Aris“ klubu? Jis atsiskaitė su jumis? – buvo paklaustas M.Gecevičius.

– Tai man dar teks su ekipa reikalus spręsti ir dėl sausio mėnesio algos – nesumokėta dar ir už tą laikotarpį.

FIBA ten siūlė klubams nuo pandemijos prastovų mokėti 50 procentų algos, o aš sutartį turėjau iki gegužės 1 dienos.

Iš esmės, reikia kalbėti apie du normalius mėnesius ir vieną pusiau – reguliarusis sezonas turėjo baigtis balandžio 15 dieną, o mes neturėjome šansų prasibrauti į atkrintamuosius mačus.

Tad „Aris“ sudėtyje nesužaidžiau tik 6 rungtynių, o mano sezonas dėl koronaviruso sutrumpėjo tik 1,5 mėnesio. Tai kaip ir su „Aris“ atsisveikinta, bet ne iki galo.

– Sieksite atgauti pinigus?

– Taip, bet matote, kokia situacija: sporto padangėje dabar visiška nežinomybė. Kol nepasibaigs koronaviruso pandemija, nežinia, kaip gyvens klubai, kada jie galės varžytis prie sirgalių, kaip tos algos dėl viruso mažės.

Ir neaišku, kada komandos vėl rinksis treniruotis ir kokie klubai išsilaikys. Žodžiu, teks dabar tik laukti karantinų pabaigos.

– Ar jau svarstote apie galimas kito sezono sutartis?

– Kalbėjausi su agentu, tai jis tikino, kad be vasaros net neverta pradėti kalbų. Kaip ir sakiau, dabar visi žiūri vienas į kitą, kada galės pradėti kito sezono čempionatus – čia dar bus kaip reikiant reikalų.

Ir sutartys su žaidėjais vyks tik paskutiniu momentu, kai bus išspręsti viso krepšinio išlikimo klausimai. Todėl galvoti tu, žmogau, gali apie savo darbus, bet tik po kitų visų organizacijų sprendimų.

– Apie kažkokią karjeros pabaigą dar kalbėti nereikėtų...

– Kai kada pagalvoji, kad kažkada tai įvyks, bet dar planuoju tikrai pažaisti. Greitai man bus 32 metai, tai dar trejetą metų dar tikrai... Galiu pasakyti, kad kitą sezoną nusiteikęs žaisti šimtu procentų – nesvarbu, ar Lietuvoje, ar užsienyje.

– Kaip manote, ar NBA ir Eurolyga atnaujins savo kovas ir užbaigs sezoną?

– Tai labai skirtingi turnyrai ir visiškai nelygios situacijos. NBA yra visiškai nepriklausoma organizacija, kuriai net olimpinės žaidynės nėra rodiklis, tad jos vadovai tikrai gali sugalvoti, kaip ir per kiek laiko užbaigti čempionatą.

Gal apskritai pradėti savo akistatas nuo atkrintamųjų dvikovų. Tad ši lyga gali susigalvoti kaip viską užbaigti, juolab, beveik visos ekipos yra iš JAV ir tai jie gali vykdyti kovas vos ne iki metų pabaigos.

Eurolygai yra kur kas sunkiau. Komandos iš skirtingų valstybių ir jau nežaidžia pusantro mėnesio – kas iš žaidėjų sėdi namie Europoje, kas Amerikoje.

Čia viskas yra sugriuvę – krepšininkai kartu nesitreniravo, jei bus bandoma vėl atnaujinti kovas, tai užsieniečiai turės būti 14 dienų karantine, tik po to pasijungtų. Ir kokios sportinės formos jie būtų?

Įsivaizduokite, „Žalgiriui“ tektų sužaisti labai svarbius 6 mačus, tačiau komanda visiškai išsiderinusi, visi užsieniečiai išvykę.

Jei viskas gerės, tai Eurolyga savo kovas galėtų baigti rugpjūčio pabaigoje – nežinau, ar tai realu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.