EUROLYGA 2023

Graikija įvardijo sustabdyto čempionato nugalėtoją

Graikijos lyga apsisprendė – ji ketvirtadienį oficialiai paskelbė, kad galutinai nutraukia dėl koronaviruso pandemijos sezoną, o pirmavusi Atėnų „Panathinaikos“ ekipa pripažinta čempione.

„Panathinaikos“ paskelbtas Graikijos čempionu<br>Twitter nuotr.
„Panathinaikos“ paskelbtas Graikijos čempionu<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2020, 8:42 AM

Daugkartinė pirmenybių laimėtoja Atėnų ekipa prieš sustabdant sezoną kovo 12 dieną turėjo 18 pergalių ir 2 nesėkmes. Antroje vietoje žengusi Atėnų AEK su Jonu Mačiuliu buvo laimėjusi 16 kartų ir tapo vicečempione. Turnyre buvo sužaista 20 iš 26 turų.

Taip pat nuspręsta, kad žemiausias vietas užėmę Salonikų „Aris“ su Martynu Gecevičiumi ir Salonikų PAOK į žemesnį divizioną nekris, o kitame sezone prie aukščiausios lygos klubų greičiausiai galėtų prisijungti du geriausi antrojo diviziono klubai.

Nors Pirėjo „Olympiakos“ ekipos dubleriai žemesnėje lygoje liko antri ir pagal logiką galėtų žaisti elitinėje lygoje, tačiau Graikijos krepšinio vadovai šiam klubui yra paskelbę sankcijas.

Taip pat nuo kito sezono Graikijos krepšinio lyga žada griežtinti finansinius klubų įsipareigojimus. Norima iš komandų pareikalauti startinio 200 tūkstančių eurų mokesčio, kuris taptų įrodymu apie tvirtą finansinį pagrindą ir mokumą žaidėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.