EUROLYGA 2023

Finansus skaičiuojantis „Šiaulių“ klubas bando išlaikyti suspindėjusį Roką Gustį

Ankstesniais tarpsezoniais vikrius sprendimus priimdavęs „Šiaulių“ klubas yra priverstas riedėti įjungęs laisvą pavarą. Jis, kaip ir kitos šalies ekipos, yra priklausomas nuo koronaviruso pandemijos sukeltų finansinių padarinių.

 lrytas.lt montažas.
 lrytas.lt montažas.
Aurimas Urbonas (kairėje).<br>G.Šiupario nuotr.
Aurimas Urbonas (kairėje).<br>G.Šiupario nuotr.
Rokas Gustys<br> G.Šiupario nuotr.
Rokas Gustys<br> G.Šiupario nuotr.
Mindaugas Žukauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Mindaugas Žukauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Mindaugas Žukauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Mindaugas Žukauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2020-05-28 17:14

Praėjusiame sezone Šiaulių miesto komanda disponavo 700 tūkst. eurų biudžetu, kuris artėjantį sezoną trauksis. Apie tai portalui lrytas.lt atskleidė „Šiaulių“ klubo sporto direktorius Mindaugas Žukauskas.

Anot 44-erių Europos čempiono, komandoje vyksta intensyvus darbas.

„Turime nemažai sutarčių, kuriose yra numatyta galimybė jas tęsti. Vedame derybas su visais žaidėjais, kitą sezoną biudžetas bus mažesnis. Reikia iš naujo derinti kontraktų sumas“, – svarbiausius darbus atskleidė M.Žukauskas.

Jei dėl vyriausiojo ekipos trenerio Antano Sireikos, kuris turi galiojančią sutartį, klubo vadovams galvos sukti nereikės, komandai teks paplušėti, norint išlaikyti praėjusio sezono lyderius.

Didžiausias galvos skausmas – 25-erių 206 cm ūgio vidurio puolėjas Rokas Gustys. Praėjusį sezoną Saulės miesto ekipą papildęs krepšininkas žibėjo Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Per rungtynes žaidėjas pelnydavo po 11,3 taško, atkovodavo po 6,5 kamuolio ir rinko 13,4 naudingumo balo.

„Kalbėjome su jo agentais, kitų klubų susidomėjimas juo tikrai yra. Tačiau mes taip pat norime jį matyti savo komandoje. Žiūrėsime, kaip seksis“, – sakė M.Žukauskas.

Lrytas.lt žinioms, R.Gusčio kontrakte yra numatytas „pliusas“, tačiau juo domisi bent keletas LKL ir Europos klubų.

Pastaraisiais metais „Šiaulių“ komandą papildydavo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) sužibėję žaidėjai, kurie anksčiau neturėjo galimybės išsibandyti stipriausioje šalies lygoje.

Praėjusiame sezone puikiai atsiskleidė iš NKL persikėlę Aurimas Urbonas ir Justas Furmanavičius, kurie turėtų pratęsti sutartis su klubu.

A.Žukauskas pripažino, kad „Šiaulių“ tikslas – jauna ir ambicinga ekipa.

„Turime Joniškio „Delikatesą“, kuris rungtyniauja NKL lygoje. Toje komandoje žaidė daug potencialių pagrindinės ekipos žaidėjų, kurie galėtų žaisti LKL. Kadangi biudžetas mažės, manau, kad keletas žaidėjų gali pretenduoti užimti vietą „Šiaulių“ komandoje“, – pasakojo M.Žukauskas, pridurdamas, kad komandos dėmesį patraukė ir kitų NKL ekipų žaidėjai.

„Šiaulių“ klubas, ko gero, visam laikui atsisveikins su praėjusiame sezone puikų žaidimą demonstravusiu 27-erių 188 cm ūgio amerikiečiu Kevinu Hardy.

Pastarasis pasižymėjo universaliu žaidimu, kai per rungtynes pelnydavo po 7,5 taško, atkovodavo 4,7 kamuolio, atlikdavo 4,6 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 3 kamuolius ir rinko 12,8 naudingumo balo.

„Apie legionierius kol kas nekalbame. Tie krepšininkai, kurie žaidė šiame sezone, turėjo vienerių metų sutartis, tad jos pasibaigė. Dabar mūsų tikslas – išlaikyti lietuvius, ir tik tada žiūrėti į užsieniečius“, – komandos planus atskleidė M.Žukauskas.

Lrytas.lt primena, kad LKL sezonas buvo nutrauktas kovo 13-ąją. „Šiauliai“ 2019-2020 m. sezone iškovojo 7 pergales ir patyrė 17 pralaimėjimų bei liko 8-oje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.