EUROLYGA 2023

N. Mirotičiui tapus geriausiu Ispanijos pirmenybių žaidėju, komandos draugai jam surengė staigmeną

Iš NBA į Ispanijos „Barcelona“ persikėlęs Nikola Mirotičius sulaukė asmeninio prizo. 29 metų 208 cm ūgio puolėjas po balsavimo pripažintas naudingiausiu Ispanijos pirmenybių krepšininku. Tai jau antrasis toks žaidėjo įvertinimas per karjerą – MVP prizą jis buvo gavęs prieš septynerius metus, tačiau tuomet atstovavo Madrido „Real“ ekipai. N.Mirotičius į Europą sugrįžo po penkerių metų, praleistų NBA ir tapo brangiausiai apmokam Eurolygos žaidėju – jo alga siekia 5,4 mln. JAV dolerių per sezoną.

 Nikola Mirotičius<br> Youtube.com stop kadras
 Nikola Mirotičius<br> Youtube.com stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2020, 2:19 PM, atnaujinta Jun 27, 2020, 2:20 PM

Šį sezoną Ispanijos pilietybę turintis aukštaūgis per 26 minutes pelno 19,5 taško, atkovoja 5,7 kamuolio, atlieka 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 24 naudingumo balus.

N.Mirotičių geriausiu įvardijo rinkimuose dalyvavę treneriai, žurnalistai ir sirgaliai. Jis surinko 90 balsų iš 100 galimų.

Svarbų žodį galutiniam apsisprendimui turėjo ir net po koronaviruso pandemijos atnaujintos Ispanijos pirmenybės Valensijoje, kur „Barcelona“ prasimušė į čempionato pusfinalį, kur susitiks su Burgoso „San Pablo“ krepšininkais. Kitą pusfinalio porą sudarys Valensijos „Valencia“ ir Vitorijos „Baskonia“ klubai.

Paskelbus naudingiausią žaidėją, buvo pranešta ir apie simbolinį penketą, į kurį be N.Mirotičiaus pateko Facundo Campazzo (Madrido „Real“), Klemenas Prepeličius (Badalonos „Joventut“), Axelis Bouteille (Malagos „Unicaja“) ir Giorgi Shermadini (Tenerifės „Iberostar“).

Po to, kai N.Mirotičiui Valensijos viešbutyje buvo įteiktas prizas, bendraklubiai žaidėjui surengė savotišką staigmeną – įmetė jį į baseiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.