EUROLYGA 2023

Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“ bando prisivilioti Marcą Gasolį

Šarūnas Jasikevičius gali sulaukti rimtos paspirties. Tikinama, kad katalonų „Barcelona“ ekipa sugebėjo prisivilioti NBA ir pasaulio čempioną ispaną Marcą Gasolį.

Marcas Gasolis atvyksta į „Barcelona“<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Marcas Gasolis atvyksta į „Barcelona“<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2020, 10:01 PM, atnaujinta Oct 1, 2020, 5:56 AM

Dar šį sezoną NBA čempionų „Toronto Raptors“ klube žaidęs 211 cm ūgio 35-erių vidurio puolėjas galimai pasirašė dviejų metų sutartį.

Praėjusiame sezone M.Gasolis Toronto klube gavo beveik 26 mln. JAV dolerių.

Š.Jasikevičius šią savaitę tikino, kad „Barcelona“ ieško dar vieno žaidėjo, tačiau ne vidurio puolėjo. Cituojamas pats „Barcelona“ klubo strategas Š.Jasikevičius, kuris sako, jog nori šio žaidėjo, bet derybos nevyko.

„Mes nesikalbėjome su Marcu Gasolu. Dabar svarbu neskubėti su šia informacija. Jei turėsime realų šansą pasikviesti jį, mes to sieksime“, – tikino Lietuvos treneris.

Pasak „Radio ser Catalunya“ žurnalisto Xavi Saiso, M.Gasolis į Europą sugrįžo dėl šeimynių priežasčių.

Tai buvo panašus į Nikola Mirotičiaus ėjimą, kuris 2019 metais pasirašė sutartį su „Barcelona“, nors turėjo ir viliojančių pasiūlymų iš NBA klubų, rašė eurohoops.net. Jo sutartis tapo didžiausia Senąjame žemyne ir siekia 5 mln. eurų per sezoną.

M.Gasolis NBA paliko po 12 metų, per kuriuos triskart pateko į „Visų žvaigždžių“ komandą (2012, 2015 ir 2017 metų sezonai).

M.Gasolis praėjusį sezoną su „Raptors“ tapo NBA čempionu ir pasaulio pirmenybių laimėtoju. 2013 metais jis buvo išrinktas geriausiai besiginančiu krepšininku, o 2015-aisiais pateko į simbolinę NBA pirmąją komandą.

2019-2020 metų sezoną M.Gasolis vidutiniškai rinko po 7,5 taško, atkovojo 6,3 kamuolio ir atliko 3,3 rezultatyvaus perdavimo. Jo sezoną temdė traumos.

M.Gasolis 2003-2006 metais žaidė „Barcelona“ klube, kurį šiuo metu treniruoja Šarūnas Jasikevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.