EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: M. Grigonio taškai, neapsigynęs L. Lekavičius ir klystantis E. Ulanovas

Eurolygos septintajame ture rezultatyviausiai tarp Lietuvos krepšininkų žaidė, kaip įprasta, Kauno „Žalgirio“ lyderis Marius Grigonis. Tačiau pergale šią savaitę džiaugėsi tik vienas lietuvis – Stambulo „Fenerbahçe“ aprangą vilkintis Edgaras Ulanovas.

Marius Grigonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas
Paulius Jankūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 7, 2020, 12:19 AM, atnaujinta Nov 7, 2020, 12:20 AM

„Žalgiris“

Kauno „Žalgiris“ penktadienį sulaukė šį Eurolygos sezoną prastai pradėjusio Madrido „Real“ klubo. Vis dėlto žema varžovų vieta turnyro lentelėje buvo apgaulinga – madridiečiai lemiamoje rungtynių dalyje žaidė geriau ir iškovojo sunkią pergalę 93:90. Rungtynių liudininkais „Žalgirio“ arenoje tapo 239 žiūrovai.

Svečiai iš Madrido geriau pradėjo mačą ir jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą. Tačiau antrajame kėlinyje kauniečiai beveik 6 min. užrišo savo krepšį, pelnė 13 taškų be atsako ir persvėrė rezultatą. Trečiajame kėlinyje jau „Žalgiris“ pirmavo dviženkliu skirtumu, bet visą nuveiktą darbą nubraukė likus pustrečios minutės „Real“ pradėtas spurtas 10:0.

„Žalgirio“ treneriui Martinui Schilleriui prieš rungtynes nereikėjo svarstyti, kuriuos žaidėjus įtraukti į dvyliktuką. Patricio Garino gydosi traumą, o Rokas Jokubaitis užsikrėtė koronavirusu, todėl „Žalgiryje“ liko dvylika žaisti galinčių krepšininkų. Penktadienį žaidė tik dešimt, nes Karolis Lukošiūnas ir debiuto Eurolygoje vis dar laukiantis Marekas Blaževičius visą laiką praleido ant suolo.

Penki žaidę Lietuvos krepšininkai pelnė mažiau nei pusę komandos taškų – 38 iš 90. Marius Grigonis įmetė 17 taškų, Artūras Milaknis – 12, Lukas Lekavičius – 6, Martinas Gebenas – 3, Paulius Jankūnas taškšų nepelnė.

Madrido komandoje buvo registruoti penki Ispanijos krepšininkai, bet taškus pelnė tik Sergio Llullis (11) ir Alberto Abalde (10).

„Žalgiris“ per 7 rungtynes iškovojo 5 pergales ir dalijasi antrąją vietą su Miuncheno „Bayern“. Vienvalde lydere po šio turo tapo Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“, kuri laimėjo 6 kartus.

Po 4 pergales turi „Valencia“ (žaidė 6 rungtynes), Stambulo „Fenerbahçe“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Maskvos CSKA (po 7 rungtynes).

3 iš 7 rungtynių laimėjęs „Real“ užima dešimtąją vietą.

Kauno krepšininkai kitas rungtynes žais lapkričio 12 d. (ketvirtadienį) išvykoje su Tel Avivo „Makabi“. Garsiausias Izraelio klubas kol kas laimėjo 2 iš 7 rungtynių ir lenkia tik tris komandas – po vieną pergalę pasiekusias Vilerbano ASVEL (žaidė 4 rungtynes), Berlyno ALBA (5) ir „Chimki“ (7).

Šią savaitę „Makabi“ viešėjo Stambule ir ketvirtadienį po atkaklios kovos nusileido „Anadolu Efes“ komandai 89:91 (E.Bryantas 22, S.Wilbekinas 15, T.Dorsey 14).

Legionieriai

Šią savaitę įvyko visos devynerios numatytos septintojo turo rungtynės. Ketvirtadienį po keturių savaičių pertraukos Eurolygoje žaidė Sankt Peterburgo „Zenit“, kuriam ilgai lauktą sugrįžimą apkartino Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkai. Nors komandos susitiko Sankt Peterburge, nuo antrojo kėlinio aiškiai dominavo „Olympiakos“, kuris greitai įgijo dviženklę persvarą ir pasiekė pergalę 75:66. „Zenit“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis pelnė 6 taškus.

„Zenit“ iki šių rungtynių nė karto nebuvo pralaimėjęs nei Eurolygoje (2 pergalės), nei Rusijos lygoje (5 pergalės).

Ketvirtadienį namų sienos nepadėjo ir Vitorijos „Baskonia“ komandai. Ji pripažino Vilerbano ASVEL pranašumą 86:88. „Baskonia“ puolėjas Rokas Giedraitis pelnė 6 taškus, jo komandos draugas Tadas Sedekerskis nežaidė.

Vitorijos krepšininkai trumpai pirmavo tik pirmojo kėlinio pradžioje ir antrojo kėlinio pabaigoje. Paskui ASVEL vis nutoldavo, o „Baskonia“ vis priartėdavo, bet pasiekti lemiamą lūžį šeimininkams nepavyko.

„Baskonia“ per dvi pastarąsias savaites savo aikštėje dukart pralaimėjo vieno metimo skirtumu (praėjusiame ture – „Barcelona“ ekipai). Vitorijos komandos sąskaitoje po penkerių rungtynių yra dvi pergalės.

Laimėti šiame ture pavyko tik Stambulo „Fenerbahçe“ komandai. Ji namie įveikė Rimo Kurtinaičio treniruojamą „Chimki“ ekipą 83:71. „Fenerbahçe“ puolėjas Edgaras Ulanovas pelnė 6 taškus.

Stambulo krepšininkai nuo antrojo kėlinio vidurio visą laiką pirmavo, keliskart įgijo dviženklę persvarą, o varžovams priartėjus sugebėdavo vėl suderinti veiksmus.

„Fenerbahçe“ laimėjo ketverias iš septynerių rungtynių.

Lietuviai

Artūras Milaknis. A.Milaknis dažnai pergudraudavo varžovus ir, sėkmingai išlindęs iš už užtvarų, mesdavo iš toli arba rasdavo kitą gerą atakos tęsinį. Dauguma jo metimų pasiekė tikslą. „Žalgirio“ metikas per 19 min. pelnė 12 taškų (1/2 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 1/1 baudos).

Marius Grigonis. Vienintelis „Žalgirio“ starto penkete rungtynes pradedantis lietuvis pelnė pirmuosius komandos taškus. Vis dėlto tris kėlinius jis žaidė ne taip aktyviai, kaip per praėjusias rungtynes, tarsi nenorėdamas trukdyti penktadienio vakarą įsibėgėjusiam ir rezultatyviausiai žaidusiam Th.Walkupui (18 taškų).

M.Grigonis suaktyvėjo ketvirtajame kėlinyje, kai „Real“ pradėjo minti ant kulnų. Vis dėlto paskutinėmis minutėmis svarbiausi „Žalgirio“ lyderio metimai buvo netaiklūs.

M.Grigonis žaidė 30,5 min., pelnė 17 taškų (4/12 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 6/6 baudų), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, prasižengė 3 kartus ir išprovokavo 5 pražangas.

Artūras Gudaitis. Pirmojo kėlinio viduryje į aikštę įleistas „Zenit“ vidurio puolėjas patikimai žaidė savo baudos aikštelėje, bet komandai puolant beveik negaudavo kamuolio.

Kai trečiajame kėlinyje komandos draugai pagaliau jį prisiminė, A.Gudaitis jau buvo praradęs kantrybę ir skubotais veiksmais varžovų gynybai žalos padarė nedaug.

A.Gudaitis per 15,5 min. pelnė 6 taškus (2/4 dvitaškių, 2/2 baudų) ir išprovokavo 5 pražangas, bet atkovojo tik 1 kamuolį ir visai nežaidė ketvirtajame kėlinyje.

Martinas Gebenas. Nors žaidė truputį nerangiai, antrajame kėlinyje į aikštę įleistas vidurio puolėjas laimėjo daugumą mikrodvikovų prieš sulėtėjusį veteraną F.Reyesą. Vis dėlto žaisdamas prieš greitesnius varžovų aukštaūgius M.Gebenas nespėdavo atsikeisti ir greitai prisirinko pražangų. Jis žaidė 6 min., pelnė 3 taškus (0/1 dvitaškio, 3/4 baudų) ir prasižengė 3 kartus.

Edgaras Ulanovas. „Fenerbahçe“ starto penketo puolėjas 3-iąją min. pelnė pirmuosius komandos taškus, bet vėliau dažnai nubėgdavo ne ten, kur turėdavo bėgti pagal epizodo logiką, o ketvirtajame kėlinyje po vieno jo tolimo metimo kamuolys net nelietė lanko.

E.Ulanovas žaidė 32,5 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 6 taškus (3/3 dvitaškių, 0/2 tritaškių), išprovokavo 3 pražangas ir 4 kartus suklydo. Per dvejas pastarąsias rungtynes jis nepataikė nė vieno iš 4 tritaškių.

Rokas Giedraitis. „Baskonia“ puolėjui nepavyksta pataikyti iš toli. R.Giedraičio tolimi metimai tikslo nebepasiekia net tada, kai jis atakuoja iš gerų padėčių. Ketvirtadienį R.Giedraitis daug judėjo, bet antroje mačo pusėje, kaip ir visi jo komandos draugai, atrodė problokštas gerai žaidžiančių varžovų. R.Giedraitis per 31 min. pelnė 6 taškus (3/5 dvitaškių, 0/2 tritaškių). Jis visus taškus surinko metimais iš po krepšio arba dėjimais.

Lukas Lekavičius. Žemiausias žalgirietis keitėsi su žemiausiu varžovu F.Campazzo aštriais dūriais, bet argentiniečio dūriai buvo daug aštresni (F.Campazzo pelnė 11 taškų vien per pirmąjį kėlinį).

Puolant L.Lekavičiui retsykiais pavykdavo atsirevanšuoti, bet gindamasis jis lengvai paleisdavo ir kitus dengiamuosius N.Laprovittolą bei S.Llullį. L.Lekavičius per 20 min. pelnė 6 taškus (2/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų) ir gavo 4 pražangas.

Paulius Jankūnas. „Žalgirio“ kapitonas keliskart pasinaudojo patirties ir jėgos pranašumu prieš jaunąjį U.Garubą, tačiau dukart būdamas visiškai laisvas nepataikė iš toli. P.Jankūnas žaidė 9 min. ir taškų nepelnė (0/2 tritaškių). Puolėjas šį sezoną nepataikė nė vieno iš 6 tritaškių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Ukrainos nepasiekia žadėtoji pagalba?