EUROLYGA 2023

Ilgalaikes Eurolygos licencijas gaus ASVEL ir „Bayern“, o su ALBA vyks derybos

Eurolygos valdyba antradienį vykusiame nuotoliniame posėdyje pritarė, kad Vilerbano ASVEL ir Miuncheno „Bayern“ klubai gautų ilgalaikes Eurolygos licencijas. Tam reikalingos sąlygos klubams bus pateiktos iki 2021 metų birželio.

 ASVEL komandai bus suteikta ilgalaikė licencija.<br>zalgiris.lt nuotr.
 ASVEL komandai bus suteikta ilgalaikė licencija.<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-10 18:07, atnaujinta 2020-11-10 18:39

Kol kas abiem klubams artimiausiems dviem sezonams įteikti vardiniai kvietimai žaisti Eurolygoje.

Šiuo metu Eurolygoje ilgalaikes licencijas turi 11 klubų: Stambulo „Anadolu Efes“, Vitorijos „Baskonia“, Maskvos CSKA, „Barcelona“, Stambulo „Fenerbahce“, Tel Avivo „Maccabi“, Milano „Olimpia“, Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“, Madrido „Real“ ir Kauno „Žalgiris“.

Eurolygos posėdyje taip kalbėta apie galimybę dviem sezonams vardinį kvietimą suteikti Berlyno ALBA komandai. Tokiu būdu klubų, turinčių ilgalaikes sutartis, skaičius gali išaugti iki 14, paliekant teisę suteikti du vardinius kvietimus vienam sezonui, o paskutinės dvi vietos skiriamos Europos taurės finalininkams.

Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu posėdyje akcentavo, kad bus dedamos pastangos įtvirtinti pozicijas dviejose strateginėse rinkose – Prancūzijoje ir Vokietijoje, kur pastaraisiais metais pastebimas reikšmingas susidomėjimo augimas, susijęs su ASVEL ir „Bayern“ klubais. Jis pabrėžė siekį didinti lygos stabilumą didinant ilgalaikių licencijų turinčių klubų skaičių.

Šaltiniai patvirtino, kad Eurolygos operacijų vadovas Eduartas Scottas pranešė apie savo sprendimą pasitraukti iš savo pareigų gruodį. Jis dirbo Eurolygoje įvairiose pareigose nuo 2006 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.